دستور تهیه نان تمشک (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه نان تمشک
نان تمشک یکی از نانهای خوشمزه و جذاب است که نه تنها طعم عالی دارد، بلکه بسیار مغذی و مقوی است. درست کردن این نان راحت و سریع است و بافتی نرم و لطیف دارد. نان تمشک به خاطر طعم فوقالعادهاش، یک انتخاب عالی برای وعده صبحانه است. برای یادگیری کامل و مرحلهای دستور تهیه نان تمشک، با سایت ما همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر: | میزان مورد نیاز : |
آرد | ۴ پیمانه معادل ۵۰۰ گرم |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری معادل ۹ گرم |
شیر | ۴/۳ لیوان معادل ۱۲۰ میلی لیتر |
شکر | ۵ قاشق غذا خوری معادل ۷۵ گرم |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
تخم مرغ یا ماست شیرین | ۲ عدد یا ۲ قاشق غذا خوری |
کره نرم | ۱۰۰ گرم |
مواد لازم برای مربای تمشک: | میزان مورد نیاز : |
تمشک (یا شاتوت) | ۱ کیلو گرم |
شکر | به مقدار لازم |
آب لیموی ترش تازه | یک قاشق غذا خوری |
دستور تهیه نان تمشک خانگی
مرحله اول
برای شروع، ابتدا باید خمیر را آماده کنیم. شیر ولرم را در یک کاسه بریزید و سپس ۲ قاشق از شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر در شیر حل شود. بعد پودر خمیر مایه را روی شیر بریزید و دوباره هم بزنید و در نهایت درب کاسه را بپوشانید.
مرحله دوم
حالا باید کاسه را در دمای اتاق قرار دهید و اجازه دهید مخلوط حدود ده دقیقه بماند تا حبابهای روی شیر به وجود بیاید و خمیر مایه فعال شود. سپس بقیه شکر و نمک را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله سوم
سپس تخممرغها را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. میتوانید به جای تخممرغ از ماست شیرین استفاده کنید و آن را هم در شیر بریزید. آرد را در یک کاسه الک کنید تا سبک و یکنواخت شود.
مرحله چهارم
حالا آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و با دست ورز دهید. آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر به هم بیاید و لطیف و کمی چسبناک شود. حالا مقداری کره را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید و به خمیر اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از این که کره را اضافه کردید، خمیر را خوب ورز دهید. احتمالا خمیر کمی چسبناک خواهد بود اما نگران نباشید، با ورز دادن بیشتر چسبندگی کم میشود و خمیر شکل کشسانی به خود میگیرد.
مرحله ششم
حتما به مدت ده دقیقه با دست خمیر را ورز دهید و سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را در محل گرم قرار دهید. بگذارید خمیر به مدت نیم ساعت تا یک ساعت استراحت کند تا پف کند و حجم آن افزایش یابد.
مرحله هفتم
برای تهیه مربا، چون تمشک همیشه در دسترس نیست، میتوانیم از شاتوت استفاده کنیم. ابتدا شاتوتها را خوب بشورید و ساقهها و برگها را جدا کنید. وقتی آب اضافی شاتوتها خشک شد، آنها را در یک قابلمه بریزید.
“““html
بریزید و بعد شکر را اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله هشتم
سپس هراز گاهی شاتوتها را هم بزنید تا آب بیاندازند و به جوش آیند. وقتی که شکر در مخلوط کاملا حل شد، مقداری آب لیموی تازه به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید نیم ساعت بپزند تا غلیظ شوند.
مرحله نهم
پس از این مدت، مخلوط شاتوتها را از روی حرارت بردارید و در دمای اتاق بگذارید تا خوب خنک شوند. وقتی مربا سرد شد، آن را داخل شیشههای تمیز بریزید و درب شیشهها را محکم ببندید و در یخچال بگذارید.
مرحله دهم
خمیر را که عمل آمده، کمی ورز دهید تا هوای اضافی خارج شود. سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. ابتدا با دست، خمیر را پهن کنید و بعد با وردنه به شکل مستطیل و به ضخامت نیم سانتیمتر باز کنید.
مرحله یازدهم
حالا مقداری از مربای شاتوت را روی خمیر بریزید و پخش کنید تا تمام قسمتهای خمیر با مربا پوشانده شود. سپس از قسمت طول خمیر را رول کنید و با چاقوی تیز برشهایی به اندازه دو تا سه انگشت بزنید و بعد در سینی فر که کاغذ روغنی دارد، قرار دهید.
مرحله دوازدهم
خمیرهای آماده شده را با کمی فاصله در سینی فر روی کاغذ روغنی بچینید. سپس سینی را در فر که از ده دقیقه قبل گرم کردهاید، قرار دهید و دمای آن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و بگذارید به مدت ۲۵ دقیقه بپزند تا سطح آنها طلایی شود.
مرحله سیزدهم
بعد از این زمان، سینی را از فر بیرون بیاورید و بگذارید نانها کمی خنک شوند. سپس مقداری پودر قند روی آنها بپاشید و با پنیر خامهای و مقداری مغز گردوی خرد شده تزئین کنید و به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید.
مرحله چهاردهم
تعدادی نان تمشک را در ظرف مناسبی بچینید و به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی یا یک پیش غذای ساده و مناسب برای پذیرایی استفاده کنید. همچنین میتوانید نان تمشک را در وعده صبحانه همراه با خامه، عسل، شکلات صبحانه و چای داغ سرو کنید.
منبع : پانا مگ