دستور تهیه نان لواش خانگی روی گاز (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه نان لواش خانگی روی گاز
تهیه نان در این روزها به خاطر شیوع ویروس کرونا کووید ۱۹ برای خانوادههای ایرانی خیلی مهم شده است. در شهرهایی مثل قم، تهران، اصفهان، کاشان، گیلان، استان مازندران و قزوین، ویروس کرونا آسیب زیادی زده است.
برای خیلی از افراد، رفتن به بیرون برای خرید نان و رعایت مسائل بهداشتی نگرانیهای زیادی به وجود آورده است. بنابراین، میتوانید دستور تهیه نان لواش خانگی را امتحان کنید. دستور تهیه نان لواش خانگی را در مجله رضیم بخوانید.
دستور تهیه نان لواش خانگی برای دوری از کرونا
مواد لازم جهت پخت نان لواش
- آرد گندم: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار (این لیوان یک پیمانه استاندارد برای آشپزی است)
- آرد سفید: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- نمک: ۱ قاشق چایخوری سرصاف
- مایه خمیر: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق مرباخوری
- آب ولرم: ¼ لیوان فرانسوی دستهدار برای عمل آمدن خمیر مایه
- آب ولرم برای خمیر: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
(مقدار آب بستگی به نوع آرد شما دارد، میتوانید آب را تا جایی اضافه کنید که آرد به خمیر تبدیل شود)
دستور تهیه نان لواش خانگی:
تهیه نان لواش در خانه برای صبحانه همیشه خوشمزه است. اکنون که در این روزها تهیه نان سخت شده، بهتر است دستور تهیه خمیر نان لواش را یاد بگیرید و چند بار اقدام کنید تا در پخت نان مهارت پیدا کنید.
برای درست کردن خمیر نان لواش، ابتدا خمیر مایه، شکر و ¼ لیوان آب ولرم را با هم مخلوط کنید. آب باید ولرم باشد (نه سرد و نه گرم) تا خمیر مایه خوب عمل بیاید.
خمیر مایه باید تازه باشد تا خوب پف کند. برای عمل آمدن آن، درب ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.
در این زمان، آرد گندم و آرد سفید را چند بار الک کنید و با هم مخلوط کنید. نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شود. سپس خمیر مایه عمل آمده را هم اضافه کنید. بعد کمکم آب را اضافه کنید و با دست هم بزنید و ورز دهید تا خمیر درست شود.
روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید و ورز دهید. با ورز دادن چسبندگی خمیر را از بین ببرید؛ در این صورت نیازی به اضافه کردن آرد نیست چون باعث سفت شدن نان میشود. ۱۰ دقیقه برای ورز دادن خمیر کافی است.
مراحل درست کردن خمیر نان لواش
خمیر را در یک کاسه بگذارید و روی آن سلفون بکشید تا خمیر عمل بیاید. بهتر است خمیر یک ساعت در دمای اتاق بماند. بعد از یک ساعت، دوباره خمیر را روی سطح کار بگذارید و ورز دهید.
به این ترتیب، پف خمیر را بگیرید و چانه خمیر درست کنید. این بار باید به چانههای خمیر ۳۰ دقیقه استراحت بدهید. استراحت کردن برای داشتن نان نرم و ترد خیلی مهم است.
دوباره روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. خمیر نان لواش باید نازک و یکدست باشد. خمیر را چند بار روی دست جا به جا کنید تا نازکتر شود. سپس روی بالشتک خمیر را بگذارید و آن را تا لبههای آن بکشید.
برای درست کردن نان لواش به ساج نیاز دارید، اما اگر ندارید از پشت یک سینی یا یک ماهیتابه استفاده کنید. ساج یا سینی را روی شعله گاز گرم کنید. شعله گاز را متوسط کنید و خمیر باز شده را روی ساج یا سینی بگذارید.
وقتی یک طرف نان پخته شد، با احتیاط آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد. پس از پخت، نان را لای پارچه بگذارید.
“““html
یا سفره بگذارید تا خشک نشود.
دستور تهیه نان لواش شیری در منزل
مواد لازم :
- مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
- آب ولرم 4/1 پیمانه
- شیر 1 پیمانه
- روغن مایع 4/1 پیمانه
- آرد بمیزان لازم
- نمک 4/1 قاشق چایخوری
دستور تهیه :
مایه خمیر را با آب ولرم در یک کاسه بریزید و روی آن را بپوشانید تا خوب پف کند. وقتی که پف کرد، شیر و روغن و نمک را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. به آرامی آرد را اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.
خمیر را حدود 10 دقیقه ورز دهید سپس به قطعههای کوچک تقسیم کنید و در سینی که آرد پاشیدهاید به مدت 1 ساعت بگذارید. بعد از این مدت، هر قطعه را با وردنه به شکل نازک باز کنید و بر روی ساچ که از قبل گرم کردهاید قرار دهید تا پخته شود.
کالری و ارزش غذایی نان لواش
مقدار | 100 گرم |
کالری | 238 |
چربی کل | ۱/۲ گرم |
چربی اشباع | ۰/۲۸ گرم |
اسید چرب چند غیر اشباع | ۰/۴۱۳ گرم |
اسید چرب تک غیر اشباع | ۰/۱۶۶ گرم |
کلسترول | ۱ میلی گرم |
کربوهیدرات کل | ۴۸/۵۷ گرم |
فیبر | ۱/۹ گرم |
قند | ۰/۱۷ گرم |
پروتئین | ۷/۱۴ گرم |
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها
نان کتوژنیک : دستور تهیه نان کتوژنیک برای رژیم کتو