رسپی

دستور تهیه پخت قلیه ماهی بوشهری خوشمزه و عالی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه قلیه ماهی مرحله به مرحله

قلیه ماهی یک خورش خوشمزه و معروف در جنوب ایران است و در استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان طرفداران زیادی دارد. مواد اصلی قلیه ماهی شامل گوشت ماهی، تمبر هندی و سبزیجات است. برای تهیه این خورش بهتر است از ماهی‌هایی استفاده کنیم که گوشتی نرم و یک پارچه دارند. با ما همراه باشید.

دستور تهیه قلیه ماهی بوشهری و اصول پخت قلیه ماهی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه خورش قلیه ماهی

  • ۵۰۰ گرم ماهی (بهتر است از انواعی مثل شیر، حلوا سیاه، سنگسر یا هامور استفاده کنید)
  • ۵۰۰ گرم سبزی خرد شده (۳۵۰ گرم گشنیز و ۱۵۰ گرم شنبلیله)
  • ۲۰۰ گرم میوه تمبر هندی یا نصف بسته تمبر هندی‌های شور موجود در بازار
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق مربا خوری سیر رنده شده
  • فلفل قرمز به مقدار دلخواه
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش قلیه ماهی

1. ابتدا اگر از میوه تمبر هندی استفاده می‌کنید، یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بماند تا میوه نرم شده و راحت‌تر جدا شود.

2. سپس پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. وقتی پیاز نرم شد، سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا طلایی شوند.

3. در یک ماهیتابه دیگر، سبزی را با روغن خوب تفت دهید تا رنگش تیره شود، اما مراقب باشید که زیاد تفت ندهید چون سبزی تلخ می‌شود.

4. وقتی سبزی سرخ شد، آن را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و زردچوبه، نمک و فلفل قرمز را بریزید و کمی تفت بدهید. این خورش معمولاً تند است، اما اگر تند دوست ندارید، می‌توانید مقدار فلفل را کمتر کنید.

5. حالا تمبر هندی را در صافی بریزید و با یک چنگال فشار دهید تا خوب جدا شود.

6. اگر از تمبر هندی آماده و شور استفاده می‌کنید، آن را با یک لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد کنید.

7. پوره تمبر هندی شما آماده است.

8. حالا پوره تمبر هندی را به مخلوط سبزی و پیاز افزوده و یک لیوان دیگر آب اضافه کنید.

9. وقتی خورشت جوش آمد، در ماهیتابه را بگذارید تا خورش به خوبی بپزد و طعم‌ها به هم بخورد.

10. در این فاصله، ماهی‌ها را با فلفل، نمک و زردچوبه مزه‌دار کرده و سرخ کنید.

11. وقتی خورشت پخت و آب آن کمتر شد، ماهی‌های سرخ شده را که بهتر است به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کرده‌باشید، به خورشت اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر بپزد تا خورش جا بیفتد.

12. حالا خورش آماده سرو می‌شود.

دستور تهیه پخت قلیه ماهی بوشهری خوشمزه و عالی (مرحله به مرحله)

ماهی مناسب برای قلیه

بهترین نوع ماهی برای قلیه ماهی، ماهی شیر، سنگسر و شوریده است. بهتر است از ماهی‌هایی استفاده شود که گوشتشان یک پارچه و لخم دارند. همچنین می‌توانید قبل از اضافه کردن ماهی به خورش، آنها را سرخ کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا