دستور تهیه پخت گشنیز پلو با گوشت یا مرغ (مرحله به مرحله)

“`html
گشنیز پلو – گشنیز پلو با مرغ – گشنیز پلو با گوشت قلقلی
گشنیز پلو میتواند به عنوان یک پلو مخلوط جدید در سفره شما پیشنهادی خوب باشد که عطر و طعمی فوقالعاده دارد. اگر به پلو مخلوط بدون گوشت یا با گوشت علاقهمند هستید، حتماً دستور تهیه گشنیز پلو را از دست ندهید. چرا این غذا میتواند برای هر دو گروه مناسب باشد؟ چون هم بدون گوشت آن خوشمزه است و هم با گوشت و با مرغ. پس با ما همراه شوید.
گشنیز پلو _ دستور تهیه گشنیز پلو
مواد لازم برای تهیه گشنیز پلو بدون گوشت
- برنج: ۲ پیمانه
- گشنیز خرد شده: ۲ لیوان
- پیاز درشت: ۱ عدد
- سیر: ۱ حبه
- ادویه کاری، نمک، فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه به مقدار لازم.
- زعفران آب شده به مقدار لازم
دستور تهیه گشنیز پلو بدون گوشت
- پیازها را با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند، سپس گشنیزهای خرد شده را به آن اضافه کنید.
- بعد از اینکه گشنیزها کمی تغییر رنگ دادند، سیر خرد شده را نیز اضافه کنید.
- حدود ۱ دقیقه دیگر تفت دهید و ادویهها را به مخلوط گشنیز پلو اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر هم تفت دهید.
- وقتی عطر ادویهها خوب پخش شد، از روی حرارت بردارید.
- برنج را بعد از پخت آبکش کنید و در قابلمه، تهدیگ مورد نظرتان را که معمولاً سیبزمینی است بگذارید.
- سپس یک لایه برنج و یک لایه از مواد سرخ شده را روی هم بریزید و بگذارید دم بكشد.
- اگر میخواهید بدون گوشت میل کنید، بعد از دم کشیدن کمی زعفران مخلوط کنید و سرو کنید.
- عطر این غذا آنقدر عالی و خوشمزه است که نبود گوشت تأثیری در طعم آن ندارد.
- این غذا واقعاً گزینه خوبی برای تمامی اعضای خانواده است.
اگر برای مهمانی یا به صورت مجلسی تر قصد سرو کردن دارید، میتوانید در کنار آن مرغ یا گوشت بگذارید.
دستور تهیه گشنیز پلو با مرغ
پلو را با دستور بالا آماده کنید و مرغ را به سلیقه خود و به هر روشی که دوست دارید تهیه نمایید.
انتخاب من استفاده از مرغ زعفرانی بود، اما شما میتوانید از دستور مرغ مجلسی نیز استفاده کنید.
دستور تهیه مرغ زعفرانی
- سینه یا ران مرغ را به تعداد نفرات به مدت ۵ دقیقه در آب جوش بپزید.
- در ظرفی که قرار است مرغها را بپزید، یک پیاز درشت خرد شده را تفت دهید.
- بعد از نرم شدن پیازها، مرغها را کف قابلمه بچینید و هر طرف را سرخ کنید.
- ۱ حبه سیر خرد شده، ادویه کاری، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
- ۲ لیوان آب روی مرغها بریزید و بگذارید با حرارت ملایم به خوبی بپزند.
- در صورت تمایل، ۱ عدد هویج و چند دانه هل را به مرغها اضافه کنید.
- بعد از حدود یک ساعت چک کنید؛ وقتی مرغها پختند و آب مرغ به غلظت مناسب رسید، زعفران را اضافه کنید.
- و بعد از ۵ دقیقه از روی حرارت بردارید و به همراه پلو سرو کنید.
پلو مخلوط مرغ و گشنیز
- روش دوم برای پخت گشنیز پلو با مرغ این است که مرغ را با برنج دم بگذارید.
- یک سینه مرغ را به قطعات یکسان تقسیم کنید و تفت دهید.
- سپس بعد از آماده کردن مواد پلو، سینه مرغ را اضافه و مخلوط کنید.
- اکنون گشنیز و مرغ را به همراه هم با برنج آبکش شده دم کنید، این میشود پلو مخلوط مرغ و گشنیز.
پلو مخلوط با گوشت قلقلی
- ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را با یک پیاز درشت رنده شده مخلوط کنید.
- ادویهها را اضافه کرده و مواد را در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.
- بعد از این مدت، مواد گوشت قلقلی یا کوفته را بیرون آورده و به صورت توپهای ریز شکل دهید.
- در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- بعد از آماده کردن مواد گشنیز پلو، …
“““html
گوشتها را به گشنیز سرخ شده اضافه کرده و لابهلای برنج بریزید.
نکاتی برای پخت گشنیز پلو
اگر خواستید میتوانید سیر را از دستور حذف کرده یا مقدارش را بیشتر کنید.
به لیست ادویههایتان تخم گشنیز را هم برای طعم بهتر اضافه کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه زرشک پلو با مرغ آسان و خوشمزه + عکس تزیین زرشک پلو
دستور تهیه بادمجان پلو قزوینی و شیرازی
دستور تهیه شوید پلو با مرغ شیک و مجلسی
گردآوری شده مجله رضیم
مریم امینی