دستور تهیه کشک و بادمجان رژیمی برای افطار (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کشک و بادمجان رژیمی
کشک و بادمجان همیشه جزو غذاهای محبوب در سفرههای ایرانی بوده است. این غذا به روشهای مختلفی درست میشود و من یکی از آنها را اینجا توضیح میدهم. انشاالله در آینده ورژن دیگری را در مجله رضیم قرار میدهم.
هر وقت دلم غذای خاصی بخواهد، کافیست به مادر عزیزم بگویم و آنها به سرعت برایم مواد لازم را تهیه میکنند. در روزهای چهارشنبه در برنامه غذاییام بادمجان دارم و تصمیم گرفتم برای اولین بار با کمک مامان، کشک و بادمجان رژیمی درست کنم. چون همیشه خودشان این غذا را تهیه میکردند.
روش طبخ کشک و بادمجان برای افطار
مواد لازم جهت تهیه کشک و بادمجان رژیمی
- بادمجان متوسط ۴ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۶ عدد
آمادهسازی: ۴۵ دقیقه
پخت: ۳۰ دقیقه
دستور تهیه کشک و بادمجان رژیمی:
دو عدد از بادمجانها را به هر روشی که میخواهید کبابی کنید (مثل منقل یا فر). بعد از اینکه خنک شد، پوست آنها را جدا کرده و به قطعات کوچک خرد کنید. در یک ماهیتابه کم پیاز را تفت دهید، سپس سیر خرد شده و کمی زردچوبه و نمک را اضافه کنید. بادمجانهای کبابی را هم به این مخلوط بیفزایید.
حالا دو عدد بادمجان دیگر را هم پوست کنید و به قطعات کوچک برش دهید و به مواد اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید بادمجانها کاملاً پخته و نرم شوند. باید آب خیلی کمی داشته باشند چون درب ظرف بسته است و غذا خودش آب میاندازد.
وقتی مطمئن شدید بادمجانها کاملاً پختهاند، آنها را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ، گردو، زعفران و کشک تزئین کنید.
نکته مهم در تهیه کشک و بادمجان رژیمی:
دو عدد بادمجانی که کبابی کردیم فقط برای عطر و طعم غذا است، چون وقتی کبابی میشوند کمی از حجمشان کم میشود و من ترجیح میدهم بادمجانهای دیگر را کامل و گوشتی استفاده کنم. من فقط از یک قاشق روغن هنگام تفت دادن پیاز استفاده کردم.
اگر دوست داشتید میتوانید در انتهای پخت، نیم پیمانه کشک به مواد اضافه کنید و بعد از هم زدن اجازه دهید چند دقیقه بپزد و سپس سرو کنید.
روشی دیگر جهت تهیه کشک و بادمجان با گوجه فرنگی
مواد لازم:
- بادمجان: یک کیلوگرم
- کشک: حدود نیم کیلو (کشک محلی ما کمی شل است)
- گوجه فرنگی: سه عدد
- پیاز: دو عدد
- سیر: سه حبه
- زردچوبه: مقداری
- گردو (در صورت دلخواه): مقداری
- نمک (در صورت نیاز): مقداری (زیرا کشک محلی کمی شور است، من نمک زیادی نمیزنم).
پیش از تهیه:
مهمترین نکته برای درست کردن این غذا، انتخاب بادمجانهای خوب است. طبق گفته مادر، بادمجانهای گوشتی و براق، سنگین و بلند که پوستی سفت و بدون ضربدیدگی داشته باشند، معمولاً خوشمزهتر و شیرینتر هستند.
دستور تهیه کشک و بادمجان با گوجه فرنگی:
بادمجانها را بشویید، پوست بکنید و هر بادمجان را به سه ورق طولی تقسیم کنید (تعداد ورقها بستگی به قطر بادمجان دارد). سپس بادمجانها را در ظرفی قرار دهید و اجازه دهید کمی خشک شوند یا حدود نیم ساعت جلوی آفتاب بگذارید. این کار دو مزیت دارد: یکی اینکه آب آن کم میشود و دیگری اینکه هنگام سرخ کردن، آبش به روغن نمیریزد.
“““html
ور و آن ور نمیپاشد، یکی دیگر اینکه روغن کمتری جذب میکند.
در این مرحله، بعضیها به بادمجانها نمک میزنند و بعضیها آنها را در آب نمک قرار میدهند، بعد میشویند، خشک میکنند و سرخ میکنند. اما چون بادمجانها شیرین هستند و با روغن سرخ میشوند، روغن زیادی را جذب نمیکنند.
اول در روغن کمی نمک میریزیم تا بادمجانها تردتر و خوشمزهتر شوند. سپس بادمجانها را با حرارت نسبتاً بالا سرخ میکنیم. از کنار اجاق تکان نمیخوریم تا نسوزند و گاهی تابه را به آرامی تکان میدهیم. وقتی بادمجانها سرخ شد، آنها را روی حوله کاغذی قرار میدهیم تا روغن اضافیشان برود.
سپس در ظرف دیگری، پیازها را که به صورت نگینی خرد کردهایم، با مقداری روغن و کمی زردچوبه تفت میدهیم. بهتر است از روغن بادمجانها استفاده نکنید تا پیازها سیاه نشود. در آخر سیر را که خلالی خرد کردهایم به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. دقت داشته باشید که زیاد تفت ندهید، چون سیر تلخ میشود.
بادمجانها را در ته قابلمه قرار میدهیم، گوجه فرنگیهای رنده شده و حدود نصف پیمانه آب و پیاز و سیر خرد شده را به آن اضافه میکنیم و درب قابلمه را میبندیم تا که مواد با حرارت ملایم بپزد و نرم شود و آبش را بکشد.
سپس با چنگال بادمجانها را کمی هم میزنیم تا له شود، اما نه اینکه پوره شود. بعد کشک را اضافه کرده و کمی هم میزنیم و اجازه میدهیم چند بار جوش بخورد. در این مرحله در صورت نیاز کمی نمک اضافه میکنیم.
بعد آن را در ظرف سرو میکشیم و اگر مایل هستید با گردو که به شکل درشت خرد کردهایم و پیاز داغ تزیین میکنیم (اگر پیاز داغ آماده ندارید میتوانید استفاده نکنید). همچنین من کمی نعنا و پودر گل محمدی استفاده کردم و این غذا هم داغ و هم سرد معمولاً با نان، به ویژه نان سنگک سرو میشود. نوش جان.
نکات مهم جهت تهیه کشک و بادمجان با گوجه فرنگی
این غذا میتواند همراه با گوشت (اغلب گوشت گردن)، بدون آب، یا به جای آب کمی آب گوشت، بدون گوجه، یا با رب، با زعفران یا بدون زعفران، بدون له کردن بادمجانها یا کاملاً له کردن بادمجانها، همراه با نعنا داغ تهیه شود.
سیر را میتوانید به شکل نگینی خرد کنید یا له کنید. اما اگر نگینی باشد، بوی آن کمتر است. گردو را میتوانید به مواد اضافه کنید یا با پیاز تفت دهید، اما ما ترجیح میدهیم روی کشک و بادمجان بریزیم. (گردو نه تنها طعم بهتری به آن میدهد، بلکه بوی سیر را هم کاهش میدهد).
برای تزیین میتوانید از کشک سفید یا زعفرانی، پیاز داغ یا نعنا داغ نیز استفاده کنید. برای کاهش بوی سیر از دهان، میتوانید بعد از تناول غذا از پاستیل میوهای، آدامس نعنایی، قرص نعنا، یا جویدن جعفری و برگ نعنا استفاده کنید، همچنین خوردن ماست یا گردو، و … میتواند موثر باشد.
میزان غذا خوردن در ماه رمضان
یکی دیگر از نکاتی که درباره تغذیه در ماه رمضان باید به آن توجه کرد، میزان غذا خوردن است. یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد در زمینه غذا دارند، این است که حجم غذا کنترل نیست. حجم غذای افطار باید خیلی کم باشد تا قبل از شام از معده خارج شده و بتوانند بدون مشکل شام بخورند.
حجم شام هم باید به گونهای کنترل شود که امکان خوردن میوه بعد از شام وجود داشته باشد و در عین حال فشار زیادی به معده نیاورد، و مشکلی در خواب پیش نیاید، و مزاحمتی برای غذا خوردن در وقت سحر ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی کشک بادمجان به روش سنتی
دستور تهیه حلیم بادمجان با ۵ روش اصولی + عکس