رسپی

دستور تهیه گز آردی خانگی؛ سوغات اصفهان (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه گز آردی خانگی؛ سوغات اصفهان

گز آردی یکی از شیرینی‌های سنتی ایران است که در شهرهایی مانند اصفهان، چهارمحال و بختیاری، همدان، کرمان، فارس و یزد تهیه می‌شود. این شیرینی از موادی مانند شکر، سفیده تخم مرغ، مغز بادام و پسته، هل، گلاب و عصاره گزانگبین درست می‌شود.

گز آردی معمولاً به شکل مربع یا دایره ای درست می‌شود و در بسته‌بندی‌هایی حاوی آرد عرضه می‌شود. آرد در این بسته‌بندی‌ها برای جلوگیری از چسبیدن گز به هم و حفظ رطوبت آن استفاده می‌شود. تهیه گز آردی در خانه کار سختی نیست و با کمی دقت و حوصله می‌توانید این شیرینی خوشمزه را درست کنید.

مواد لازم برای تهیه گز آردی خانگی:

  • 2 عدد سفیده تخم مرغ
  • 500 گرم شکر
  • 200 گرم گلوکز مایع
  • 1/2 پیمانه گلاب
  • 1/2 پیمانه پودر پسته (اختیاری)

دستور تهیه گز آردی خانگی:

سفیده تخم مرغ‌ها را در یک ظرف تمیز و خشک با همزن بزنید تا خوب فرم بگیرند و شبیه خامه شوند.
سپس در یک قابلمه، شکر و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید.
وقتی شکر کاملاً حل شد، گلوکز را اضافه کنید و بگذارید شربت به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا کمی غلیظ شود.
شربت آماده شده را به آرامی و در سه مرحله به سفیده تخم مرغ فرم گرفته اضافه کنید و با همزن بزنید تا همه چیز یکدست شود.
مایه گز را روی یک سطح صاف که کمی آرد روی آن پاشیده‌اید، پهن کنید و پودر پسته را روی آن بپاشید.
گز را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
بعد از اینکه گز خودش را گرفت، آن را به اندازه دلخواه برش بزنید و سرو کنید.

گز آردی سنتی اصفهان

نکات تکمیلی جهت تهیه گز آردی خانگی:

برای اینکه گز شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید مقداری مغز گردو یا بادام هم به آن اضافه کنید.
اگر دوست دارید گز شما رنگی شود، می‌توانید از رنگ خوراکی استفاده کنید.
برای برش زدن گز هم بهتر است از یک چاقو تیز استفاده کنید.

برای اینکه بفهمید گز شما آماده است، مقداری از آن را بین دو انگشت بگذارید. اگر گز به خوبی کش آمد و حالتی شبیه به خمیر پیدا کرد، یعنی آماده است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا