رسپی

دستور تهیه یرالما یومورتا (سیب زمینی و تخم مرغ) غذای ساده و سنتی تبریز (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

این غذا را در فارسی به نام سیب‌زمینی و تخم‌مرغ می‌شناسیم. اما پیشنهاد می‌کنیم که آن را به شکل یرالما یومورتا درست کنید چون طرز تهیه و مواد آن متفاوت و خاص است. ما سیب‌زمینی و تخم‌مرغ را آب‌پز می‌کنیم، اما در یرالما یومورتا سیب‌زمینی‌ها روی سنگ پخته می‌شوند و به همین دلیل طعم بهتری دارد. نکته جالب این است که این غذا یکی از محبوب‌ترین غذاها در تبریز است.

مواد لازم برای تهیه یرالما یومورتا

سیب‌زمینی: ۳ عدد متوسط
تخم‌مرغ: ۳ عدد
گشنیز تازه: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد درشت
نان لواش: به تعداد کافی
کره: ۵۰ گرم
سنگ نان سنگک: ۳ مشت
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

دستور تهیه یرالما یومورتا

برای تهیه این غذا ابتدا سنگ‌های نان را از نانوایی سنگک تهیه و داخل یک قابلمه مسی می‌ریزیم. سپس سیب‌زمینی‌ها را با اسکاج تمیز کرده و آبکشی می‌کنیم.
سیب‌زمینی‌ها را با پوست روی سنگ‌ها قرار می‌دهیم و درب قابلمه را می‌گذاریم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا سنگ‌ها داغ شوند و سیب‌زمینی‌ها بپزند.

در این مرحله، تخم‌مرغ‌ها را در یک کیسه قرار می‌دهیم و گره می‌زنیم. سپس یک قابلمه را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم. کیسه حاوی تخم‌مرغ‌ها را در آب گذاشته و اجازه می‌دهیم برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کاملاً پخته شوند. بعد، گشنیزها را شسته و خرد می‌کنیم.

سیب زمینی و تخم مرغ

همچنین پیاز را پوست می‌گیریم و خرد می‌کنیم و با گشنیز مخلوط می‌کنیم. وقتی سیب‌زمینی‌ها پخته شدند، با چاقو یک شکاف روی آن‌ها می‌زنیم تا ببینیم خوب پخته شده‌اند یا نه. بعد سیب‌زمینی‌ها را از قابلمه خارج کرده و می‌گذاریم کمی خنک شوند. تخم‌مرغ‌ها را نیز بررسی می‌کنیم و در صورت پخته بودن، پوست آن‌ها را می‌گیریم.

نان لواش را برمی‌داریم و از لبه آن کمی تا می‌زنیم. یک عدد سیب‌زمینی پخته را در وسط نان قرار می‌دهیم، سپس آن را نصف کرده و با گوشتکوب یا پشت قاشق آن را متلاشی می‌کنیم و روی نان پخش می‌کنیم.
در این مرحله کره را خرد کرده و به طور یکنواخت روی نان می‌زنیم. سپس تخم‌مرغ‌ها را خرد کرده و روی نان می‌ریزیم و مخلوط پیاز و گشنیز را هم اضافه می‌کنیم. در آخر کمی نمک و فلفل سیاه هم بزنید و نان را به شکل لوله‌ای جمع کرده و در کیسه فریزر یا کاغذ می‌پیچیم. این غذا را گرم سرو می‌کنیم.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا