رسپی

دستور تهیه ۳ مدل فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز درست کردن فالوده اصل شیرازی و فالوده یزدی و کرمانی

رضیم : در روزهای گرم سال چه چیزی بیشتر از یک نوشیدنی یا دسر خنک به شما می‌چسبد؟ به نظر می‌رسد از انواع نوشیدنی، میلک‌ شیک، اسموتی و گلاسه گرفته تا دسرهای سنتی‌تر مثل بستنی و فالوده هم سرحال‌تان می‌آورند و هم دل و جگرتان را خنک می‌کنند.

در این میان پالوده یا فالوده شیرازی و یزدی و کرمانی هر کدام با پیشینه‌ای تاریخی مدعی‌ اند که خوشمزه‌ترین فالوده را آن‌ها درست می‌کنند. 3 طرز درست کردن فالوده شیرازی و یزدی و کرمانی در خانه که سه سبک متفاوت هستند را در مجله رضیم بخوانید.

دستور تهیه انواع فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی

1. طرز درست کردن فالوده یزدی در خانه

مواد لازم :

  • آب جوشیده گرم: ۲ پیمانه
  • آب سرد: ۸ پیمانه
  • نشاسته گل: ۲ پیمانه
  • گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
  • تخم شربتی: ۳ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شهد فالوده

  • شکر: ۴ پیمانه
  • گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ پیمانه

دستور تهیه فالوده یزدی با طعمی دلپذیر

  1. برای درست کردن فالوده یزدی در خانه ابتدا شکر و دو پیمانه آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید کمی قوام بگیرد.
  2. در طول این مدت مرتب هم بزنید. وقتی شهد غلیظ شد، گلاب را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
  3. تخم شربتی را در کمی آب بخیسانید تا نرم شود. در یک ظرف دیگر نشاسته، آب سرد و ۲ قاشق گلاب را مخلوط کنید تا نشاسته خوب حل شود.
  4. برای صاف‌تر شدن مایه، آن را از صافی رد کنید.
  5. شیرینی نشاسته را در قابلمه بریزید و حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا خامی آن گرفته شود و غلیظ شود. سپس مایه را در یک سینی فلزی بریزید و در یخچال به مدت ۶ ساعت قرار دهید تا سرد و سفت شود.
  6. سینی را از یخچال خارج کرده و با چاقوی تیز به قطعات کوچک برش بزنید (فالوده یزدی معمولاً به صورت تکه‌های مربعی است).
  7. شهد را با آب سرد، تخم شربتی و چند قالب یخ مخلوط کنید و حسابی سرد کنید. سپس تکه‌های فالوده را به آن اضافه کرده و میل کنید. می‌توانید برای طعم بهتر مقداری عرق بیدمشک یا هر نوع عرق دیگری که دوست دارید، اضافه کنید.

2. طرز درست کردن فالوده شیرازی در خانه

مواد لازم :

  • رشته برنجی چینی یا همان نودل: ۱ بسته
  • آب: ۲ لیوان
  • گلاب: ¼ پیمانه
  • شکر: ۱ و نیم پیمانه

دستور تهیه فالوده خوش طعم شیرازی

  1. برای درست کردن فالوده شیرازی، شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بالا بگذارید. وقتی به جوش آمد، حرارت را کم کرده و مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و شهد غلیظ شود.
  2. گلاب را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. پس از اینکه شهد خنک شد، آن را به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. اگر می‌خواهید فالوده زعفرانی درست کنید، در این مرحله مقداری زعفران دم کرده نیز اضافه کنید.
  3. در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشته‌های چینی را در آن بپزید.

  4. “““html

  5. رشته‌ها را به ۲ یا ۴ قسمت تقسیم کرده و در آب جوش به مدت ده دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید تا نرم شوند.
  6. سپس آن‌ها را مانند ماکارونی آبکش کرده و زیر آب سرد قرار دهید. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید و با یک قاشق چوبی آن را بخراشید تا به حالت پوره درآید.
  7. در یک ظرف فلزی، ابتدا یک لایه از رشته‌ها بریزید و سپس یک لایه از پوره شهد یخ زده را روی آن قرار دهید. این کار را ادامه دهید تا به لایه آخر برسید.
  8. لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب را برای ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید سپس به آرامی مخلوط کنید و در ظرف‌های مناسب سرو کنید.
  9. فالوده شیرازی معمولاً با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو می‌شود.

دستور تهیه ۳ مدل فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی


3. دستور تهیه فالوده کرمانی

مواد لازم :

  • نشاسته 250 گرم
  • آب 2 لیوان
  • گلاب یک سوم لیوان

دستور تهیه فالوده خوشمزه کرمانی

  1. آب و نشاسته را با هم مخلوط کرده و در یک قابلمه نچسب بریزید. این قابلمه را روی حرارت اجاق قرار داده و با یک قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا مخلوط به جوش بیاید.
  2. سپس گلاب را اضافه کنید و ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و کشدار شود و مانند یک توپ وسط قابلمه قرار بگیرد (این مرحله حداقل 20 دقیقه زمان می‌برد).
  3. در ظرفی بزرگ، آب و یخ فراوان بریزید و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار دهید. پنجره چرخ گوشت را وصل کرده و مخلوط فالوده را در چرخ قرار دهید.
  4. ظرف یخ را طوری بگذارید که رشته‌های فالوده در آن بریزد. به آرامی و مرتب با دست این رشته‌ها را زیر و رو کنید (بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا دست‌تان یخ نزند).
  5. بعد از اینکه کار تمام شد، مقداری یخ خرد کرده و کمی گلاب و شربت آبلیمو اضافه کنید.
  6. زمان سرو می‌توانید روی فالوده کمی شربت آبلیمو بریزید و با یک حلقه لیمو تزئین کنید.

دستور تهیه ۳ مدل فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی


بیشتر بخوانید :

دسر بوسه فرشته | دستور تهیه دسر خوشمزه و مجلسی بوسه فرشته

دستور تهیه دسر پاناکوتا زعفرانی یک دسر شیک و مجلسی

دسر خامه قهوه : دستور تهیه دسر خامه‌ای با قهوه

دستور تهیه دسر خوشمزه بوراتوس مرحله به مرحله

دستور تهیه ۳ مدل فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی (مرحله به مرحله)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا