رسپی

دستور تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه اردور مجلسی خوشمزه

دستور تهیه اردور مجلسی خیلی راحت است و هیچ دستور خاصی برای آن وجود ندارد.

هر کسی می‌تواند با سلیقه و ذوق خودش، و بر اساس موادی که در دسترس دارد، نمونه‌ای از اردور مجلسی خوشمزه با بادمجان، سیب‌زمینی، مرغ، قارچ، ذرت و … را برای گروهی از دوستان که برای دیدار و گپ و گفت دور هم جمع شده‌اند، آماده کند. با ما همراه باشید.

اردور چیست؟

  • کلمه “اردور” (hors-doeuver) به زبان فرانسوی به معنی “غذاهای جانبی” است و شامل انواع غذاهای کوچک و معمولا سرد می‌شود که به عنوان تنقلات یا برای سرگرم کردن مهمان‌ها قبل از وعده اصلی ارائه می‌شود.
  • در وعده‌های غذایی نشسته اروپایی، دور اول غذا که به آنتره (entree) می‌گویند، نوعی اردور است.
  • اگرچه آنتره اغلب گرم است و فقط یک نوع دارد و مقدار آن نیز مشخص است، هر نفر سهم خود را می‌کشد و سپس نوبت به غذاهای اصلی می‌رسد.
  • اما در زمان صرف شام یا نهار ایستاده، معمولا میزی به نام “میز اردور” یا “سفره سرد” چیده می‌شود که شامل انواع غذاهای سبک است و مهمان‌ها هر زمان و به هر مقدار که بخواهند، از این غذا برمی‌دارند.
  • این نوع پذیرایی به این معناست که هدف اصلی از مهمانی، ملاقات و صحبت با دوستان یا همکاران است و غذا اهمیت کمتری دارد.
  • این شیوه پذیرایی در فرهنگ ما خیلی رواج ندارد و میز اردور یا بوفه سرد کمتر در خانه‌ها دیده می‌شود و بیشتر در رستوران‌ها و هتل‌های بین‌المللی تحت عنوان “میز اردور رستوران” وجود دارد.
  • با این حال، اردور به معنی غذای کوچک و خوشمزه‌ای است که بیشتر به عنوان یک پیش‌غذا یا هوسانه مورد استفاده قرار می‌گیرد و در آشپزی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد.
  • ما این نوع غذا را پیش‌غذا یا گاهی هوسانه می‌نامیم. در ترکیه و کشورهای عربی نیز به این نوع غذا “مزه” می‌گویند.
  • در هر صورت، با انواع تارت‌های پیش‌غذای فانتزی و اردورهای بادمجان، سبزیجات و سیب‌زمینی که در این مقاله آمده است، می‌توان بوفه سرد جذابی به شیوه‌های اروپایی و یا سفره ایرانی را با یکی دو هوسانه رنگین‌تر کرد.

دستور تهیه اردور مجلسی و ساده مرحله به مرحله

1. دستور تهیه اردور بادمجان و زیتون

اردور بادمجان و زیتون یک پیش‌غذای ساده است که به صورت سرد روی میز اردور سرو می‌شود.

مواد لازم :

  • بادمجان 2 عدد
  • کرفس خرد شده 2-3 ساقه
  • پیاز خرد شده 3 عدد
  • گوجه‌فرنگی پوست کنده و خرد شده 3 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • زیتون سبز هسته‌گرفته خرد شده 10-12 عدد
  • سرکه انگور 1/4 پیمانه
  • شکر 1-2 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • نان تست به مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. بادمجان‌ها را پوست کنده و به شکل فندقی خرد کنید، سپس برای کاهش تلخی آن، نمک روی آن‌ها بگذارید و در آبکش قرار دهید و بعد از یک ساعت با آب سرد بشویید.
  2. بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند، سپس آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و پیاز و کرفس را به مدت 5-6 دقیقه در همان روغن تفت دهید.
  3. بادمجان‌های سرخ‌شده را به قابلمه برگردانید و گوجه‌فرنگی و رب را اضافه کنید و هم بزنید.
  4. درِ قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
  5. بعد از 15 دقیقه، شکر، نمک، فلفل، سرکه و زیتون را اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر بگذارید بپزد.
  6. پس از پختن و نرم شدن بادمجان‌ها، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
  7. یک شب در یخچال نگه دارید و سپس سرد روی دیس سرو کنید و با برش‌های نان تست روی میز بگذارید.


2. دستور تهیه اردور بادمجان و سبزیجات (کاپوناتا)

کاپوناتا (caponata) نوعی خوراک سبزیجات پخته است که به خاطر زیتون و روغن زیتون با دیگر انواع خوراک‌ها متفاوت است. سنت ایتالیایی این است که…
“““html

دستور تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس (مرحله به مرحله)

سبزیجات این غذا را جداگانه در روغن زیتون تهیه می‌کنند و سپس با هم مخلوط می‌کنند.

مواد لازم :

  • بادمجان پوست گرفته و خرد شده 1 عدد
  • پیاز بزرگ خرد شده 1 عدد
  • سیر کوبیده 5-6 حبه
  • فلفل دلمه‌ای سبز و قرمز تخم گرفته و خرد شده هر کدام 1 عدد
  • کرفس خرد شده 2-3 ساقه
  • گوجه فرنگی خرد شده 5-6 عدد
  • زیتون سبز هسته گرفته 1 پیمانه
  • ریحان، جعفری و ترخون ساطوری هرکدام 1 قاشق غذاخوری
  • پودر آویشن کمی
  • روغن زیتون 4-5 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. بادمجان را ۱۲-۱۰ دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
  2. سپس بادمجان را کنار بگذارید و در همان روغن پیاز، فلفل، کرفس و سیر را ۱۲-۱۰ دقیقه تفت دهید.
  3. بادمجان را دوباره به قابلمه برگردانید؛ گوجه فرنگی، زیتون و سبزی‌ها را همراه با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید.
  4. حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا ۴۵-۴۰ دقیقه بپزد. در این مدت اگر لازم بود کمی آب گرم اضافه کنید.
  5. زمانی که مواد کاملاً پخته شد و آب آن تبخیر شد، از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن در ظرف سرو بگذارید و روی میز اردور قرار دهید.

دستور تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس


بیشتر بخوانید :

کروکت فرانسوی : دستور تهیه کروکت فرانسوی خوشمزه و بی نظیر + عکس

دستور تهیه ی فینگر فود الویه خوشمزه و لذیذ

کوفته سیرابی | دستور تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

3. دستور تهیه اردور سیب زمینی و بادام

اردور سیب زمینی و بادام یک نوع غذای هندی است که با ادویه‌های خوشبو مثل زیره و تخم گشنیز تهیه می‌شود و داغ سرو می‌شود.

مواد لازم :

  • سیب زمینی پخته و خرد شده 500 گرم
  • بادام نیم کوب 150 گرم
  • زیره پودر شده 1 قاشق مرباخوری
  • تخم گشنیز پودر شده 2 قاشق مرباخوری
  • گشنیز ساطوری 2 قاشق غذاخوری
  • روغن و نمک به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ۴-۳ قاشق روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید و سیب زمینی را در آن سرخ کنید.
  2. بادام نیم کوب و زیره و تخم گشنیز را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.
  3. گشنیز ساطوری را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
  4. اردور را در ظرف سرو بگذارید و داغ روی میز اردور قرار دهید.

دستور تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس


4. دستور تهیه اردور سیب زمینی تنوری

این هم یک نوع سیب زمینی تنوری است که با مواد رنگی داخل سیب‌زمینی تهیه می‌شود و می‌توان به عنوان اردور سرو کرد.

مواد لازم :

  • سیب زمینی متوسط 500 گرم
  • شوید تازه ساطوری 3-4 قاشق غذاخوری
  • آبلیموی تازه 2-3 قاشق غذاخوری
  • شیر 1 پیمانه
  • آرد 1 قاشق غذاخوری
  • کره 1-2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. چند عدد سیب زمینی را تنوری کنید.
  2. سیب زمینی داغ را برش بزنید و داخل آن را کمی درآورید.
  3. داخل سیب زمینی را با موادی مثل پنیر موزارلا رنده شده، سالاد الویه یا ماکارونی پخته پر کنید.
  4. برای درست کردن سس روی اردور، کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب کنید و آرد را در آن کمی تفت دهید.
  5. شیر را آرام آرام اضافه کنید و هم بزنید (تا آرد گلوله نشود).
  6. اجازه دهید سس به جوش بیاید و غلیظ شود، سپس شوید، آبلیموی تازه،نمک و فلفل اضافه کرده و مخلوط کنید.
  7. سس را روی سیب زمینی بریزید و داغ سرو کنید.

دستور تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا