دستور تهیه ۵ نمونه از سالم ترین تنقلات خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه تنقلات خانگی
دستور تهیه تنقلات خانگی موضوع صحبت ماست. بیشتر مردم در اوقات فراغت خود، چه در روز و چه شب، تمایل به خوردن تنقلات دارند. اما خوردن تنقلاتی مانند چیپس و پفک میتواند برای سلامتی ضررهای زیادی داشته باشد. بنابراین بهتر است به تنقلات خانگی روی بیاورید.
دستور تهیه تنقلات خانگی
1. دستور تهیه پاستیل خانگی
مواد لازم برای تهیه پاستیل:
- شکر: ۲ فنجان
- آب: یک فنجان
- آب میوه یا نوشابه: یک فنجان
- پودر ژلاتین: ۴ قاشق غذاخوری
- اسانس یا رنگ خوراکی: به مقدار نیاز
مراحل تهیه پاستیل:
پودر ژلاتین را با آب ترکیب کرده و به روش بن ماری روی حرارت ملایم قرار دهید تا حل و شفاف شود. سپس شکر و آب میوه یا نوشابه را هم روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
پس از جوشیدن، اسانس یا رنگ را اضافه کنید. سپس ژلاتین حل شده را به مخلوط آب میوه و شکر اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. مواد را در قالبهای شکلات بریزید و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.
برای جدا کردن پاستیلها، کمی شکر یا پودر شکر بر روی آنها بپاشید و از قالب خارج کنید. سپس آنها را در یک ظرف در دار بگذارید. میتوانید این پاستیل را با طعمهای مختلف و بدون نگهدارنده تهیه کنید.
2. دستور تهیه چیپس موز خانگی
مواد لازم برای تهیه چیپس موز:
- دو عدد موز ورقه شده
- ¼ فنجان شکر قهوهای
- روغن زیتون
- نمک دریا درشت دانه
- دانههای فلفل سیاه (اختیاری)
مراحل تهیه چیپس موز:
موزها را به صورت نازک ورقه کنید و سپس هر دو طرف آنها را در شکر قهوهای بغلتانید. نیازی نیست که شکر زیادی بگیرد، چون خود موزها هم شیرین هستند.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و با قلممو روی آن کمی روغن زیتون بزنید. سپس موزهای پوششدار را در سینی بچینید و به دلخواه نمک و فلفل روی آنها بپاشید.
سینی را در فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید و به مدت ۱۶ تا ۲۰ دقیقه بپزید. چون دما در هر فر متفاوت است، حواستان به موزها باشد زیرا ممکن است کنارههایشان ترد شود ولی وسط آنها کمی نرم بماند.
بعد از ۷ تا ۸ دقیقه میتوانید موزها را با انبر برگردانید. در انتها، وقتی موزها سرد شدند، میتوانید آنها را در یک ظرف زیبا بریزید و از این تنقلات خانگی خوشمزه لذت ببرید. برای نگهداری نیاز به یخچال ندارند و تا یکی دو هفته سالم میمانند (اگر همان روز تمام نشوند!).
3. دستور تهیه چیپس سیب درختی خانگی
مواد لازم برای تهیه چیپس سیب خانگی:
برای تهیه ۲۵ عدد چیپس
- یک عدد سیب
- ۲ قاشق غذاخوری شکر قهوهای روشن
- ۱ قاشق غذاخوری دارچین
مراحل تهیه چیپس سیب خانگی:
فر را با حرارت ۲۲۵ درجه فارنهایت یا ۱۰۷ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس کاغذ مخصوص فر را در سینی یا تابه فر بگذارید. شکر و دارچین را با هم مخلوط کنید و روی سیبهای ورقه شده بپاشید.
“““html
سیبها را ورقه کنید و در ظرفی که شکر و دارچین دارد بغلتانید (یک لایه خیلی نازک).
سپس سیبها را روی کاغذ بچینید و یک ساعت بگذارید بپزند. بعد سینی را درآورده و سیبها را از این رو به آن رو کنید و یک ساعت دیگر در فر بگذارید. سپس از فر خارج کنید. برشهای سیب به سرعت سفت و ترد میشوند و با انبر آشپزی میتوانید آنها را بردارید.
4. دستور تهیه ذرت بوداده (پاپ کورن) خانگی
مواد لازم برای تهیه پفیلا:
- ۱/۳ پیمانه دانه ذرت
- ۳ قاشق غذاخوری روغن طبیعی
- ۳ قاشق غذاخوری کره
- کمی نمک
مراحل تهیه پفیلا خانگی:
روغن را در ته قابلمه بریزید (بهتر است قابلمه شما ضخیم باشد). ۳ تا ۴ دانه ذرت را داخل قابلمه بیندازید و در آن را بگذارید. سپس روی حرارت متوسط تا زیاد بگذارید.
وقتی دانهها باز شدند، بقیه دانهها را در قابلمه بریزید و در آن را محکم ببندید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و ۳۰ ثانیه صبر کنید. سپس دوباره قابلمه را روی حرارت متوسط تا زیاد بگذارید. وقتی دانههای ذرت شروع به شکفتن کردند، قابلمه را با در نیمه باز تکان دهید تا صدای آن کمتر شود و فاصله صوتی آنها به ۲ تا ۳ ثانیه برسد.
اگر دقت کنید، دانههای کمتری باز نشده باقی میمانند و غذا نسوخته است.
حالا ذرتهای بو داده را داخل ظرف بریزید و گاز را خاموش کنید اما قابلمه را روی گاز نگه دارید. مطمئن باشید که ذرتها از ظرف نریزد تا جا برای هم زدن داشته باشید.
اکنون کره را در قابلمهای که هنوز داغ است بریزید. کره را دور قابلمه بچرخانید تا ذوب شود و وقتی قهوهای شد، آن را روی ذرتهای بو داده بریزید. با قاشق چوبی هم بزنید تا همه جا کره بگیرد. همچنین نمک را هم به همین شیوه اضافه کنید.
اگر خواستید میتوانید در ظرف دیگری بریزید، سپس نشسته و دانه دانه آن را میل کنید و از طعمش لذت ببرید.
5. دستور تهیه ذرت بوداده (پاپ کورن) کاراملی
مواد لازم برای تهیه پفیلا کاراملی:
- ذرتهای بو داده ۱۰ الی ۱۲ پیمانه
- کره ۱۷۰ گرم
- شکر قهوهای یک پیمانه
- ملاس یا شیره ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- سایر ادویهها در صورت تمایل مانند پودر کاری، میخک، ادویههای تند، دارچین، یا شاید شربت افرا و …
مراحل تهیه پفیلا کاراملی:
ذرتهای بو داده را آماده کنید. میتوانید مثل ما درست کنید و یا به هر شیوهای که دوست دارید. اما مطمئن شوید که ذرتها تازه باشند؛ برای این کار توصیه میکنیم که در خانه درست کنید. ۱/۲ پیمانه دانه ذرت را بپزید تا به ۱۰ الی ۱۲ پیمانه ذرت بو داده برسید.
سپس ذرتهای بو داده را در کاسهای بزرگ بریزید. اگر میخواهید خلاقتر شوید، میتوانید کمی آجیل یا میوههای خشک هم به آن اضافه کنید.
حالا کارامل را آماده کنید. ۱۷۰ گرم کره را آب کنید، سپس یک پیمانه شکر قهوهای و یک یا دو قاشق غذاخوری ملاس (که میتوانید به جای آن از شیره انگور استفاده کنید) به آن اضافه کنید. بعد از اینکه شکر آب شد، حرارت را کم کنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بجوشانید و مرتب هم بزنید تا کارامل نچسبد و نسوزد.
به یاد داشته باشید که هر چه کارامل بیشتر روی حرارت باشد، ذرتها تردتر خواهند شد. فقط کارامل را زیاد روی گاز نگذارید تا دود نکند!
در این مرحله از دستور تهیه تنقلات خانگی
“““html
یک قاشق چایخوری وانیل و ½ قاشق چایخوری نمک اضافه کنید (اگر میخواهید طعم شور بیشتری داشته باشد، یک قاشق چایخوری نمک بریزید) و سپس ¼ قاشق چایخوری جوش شیرین هم به مواد اضافه کنید.
جوش شیرین به کارامل شما حالت فومی میدهد و آن را نرمتر میکند و کمک میکند که ذرتها بهتر کاراملی شوند. حبابهای هوایی که بعد از اضافه کردن جوش شیرین شکل میگیرد رنگ و بافت کارامل را سبکتر میکند.
حالا اگر میخواهید ادویههای دیگری به کارامل اضافه کنید، باید سریع عمل کنید. کارامل را روی ذرتها بریزید و هم بزنید تا تمام ذرتها کاملاً کاراملی شوند. سپس آنها را روی کاغذ فر قرار دهید و برای حدود یک تا دو ساعت در دمای ۲۵۰ درجه فارنهایت (۱۲۰ درجه سانتیگراد) بپزید.
زمان پخت بستگی به این دارد که چقدر دوست دارید ذرتها خشک باشند. هر ۱۵ دقیقه هم بزنید و بعد از پخت، آنها را از فر خارج کرده و بگذارید کاملاً خنک شوند.
دستور تهیه کراکر: تنقلات سالم
دستور تهیه برنجک یا برنج پفی ساده در منزل