رسپی
دستور تهیه ۸ غذای دریایی بی نظیر با ماهی + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه غذا با ماهی که سلیقه های مختلف دوست دارند
در این مطلب شما با دستور تهیه چندین غذا با ماهی برای سفره های ایرانی آشنا خواهید شد که امیدواریم از پخت این غذاهای لذیذ در منزل نهایت لذت را ببرید. با رضیم همراه شوید.
دستور تهیه آشپزی انواع غذا با ماهی
1 – کباب بختیاری با ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- فیله ماهی 1 کیلوگرم
- دنبه گوسفند 250 گرم
- پیاز خلال شده 500 گرم
- زعفران دم شده یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- آبلیمو یک چهارم پیمانه
دستور تهیه:
- ماهی فیله شده را به طول 6 سانتیمتر و قطر 3 سانتیمتر برش بزنید. سپس پیاز، زعفران، نمک، فلفل و آبلیمو را به آن اضافه کنید.
- دنبه ها را به یک اندازه برش بزنید و به مدت 2 ساعت در این سس بخیسانید.
- پس از آن، قطعات ماهی و دنبه را به سیخ بکشید، به طوری که یکی در میان قرار بگیرند تا سیخ پر شود.
- سیخ را روی تخته آشپزخانه بگذارید و با بیفتک کوب کمی ماهی و دنبه را بکوبید.
- سپس سیخ را روی آتش منقل قرار دهید تا هر دو طرف آن کباب شود. این کباب را همراه با برنج و گوجه کباب شده سرو کنید.
2 – اسنک ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- نان تست یک بسته
- پنیر پیتزا 1 بسته
- سیر له شده 2 حبه
- ماهی یا میگوی ریز شده 400 گرم
- قارچ خرد شده 100 گرم
- آویشن 1 قاشق مرباخوری
- سس قرمز 2 قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه:
- در یک قابلمه سیر و ماهی یا میگو را با هم تفت دهید و سپس نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد قارچ خرد شده و آویشن را به مواد اضافه کنید و خوب تفت بدهید.
- سپس درب ظرف را بگذارید.
- زمانی که مواد نرم شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و نان تست را در دستگاه ساندویچ ساز قرار دهید.
- در کف دستگاه یک تکه نان قرار دهید و روی آن را با کمی سس قرمز آغشته کرده، مقداری از مواد (حدود یک قاشق غذاخوری) روی سطح نان بزنید.
- سپس یک لایه پنیر پیتزا را روی مواد قرار دهید و یک تکه نان دیگر هم روی آن بگذارید.
- دستگاه را به مدت 5 تا 7 دقیقه روشن کنید تا دو طرف نانها کاملا برشته شود.
3 – تست ماهی و میگو
مواد لازم برای چهار نفر
- ماهی یا میگوی چرخ شده 250 گرم
- سیر خرد شده 1 حبه
- زنجبیل 1 قاشق چایخوری
- گشنیز خرد شده 1 قاشق غذاخوری
- سس فلفل 1 قاشق مربا خوری
- کنجد نصف فنجان
- نمک به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- نان تست تعدادی
دستور تهیه:
- ماهی یا میگو، سیر، زنجبیل، گشنیز و سس فلفل را با هم مخلوط کنید.
- سپس دور نانها را بگیرید و از این مواد روی آنها قرار دهید. سپس روی آن را به کنجد آغشته کنید و با دست کمی فشار دهید تا کنجد روی مواد بچسبد.
“““html
4 – ساموسای هندی با ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- ماهی چرخ کرده 300 گرم
- سیبزمینی آبپز شده 3 عدد متوسط
- گشنیز تازه خرد کرده 3 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده 1 عدد
- پودر زیره 1 قاشق مرباخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز به مقدار دلخواه
- شنبلیله خشک 2 قاشق مرباخوری
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
دستور تهیه:
- در یک تابه کمی روغن بریزید، سپس پیاز را در آن تفت دهید و ماهی را به آن اضافه کنید و با نمک و زردچوبه تفت دهید.
- سپس فلفل و سیر را به همراه پودر زیره، پودر تخم گشنیز، پودر سیر، شنبلیله و گشنیز تازه به مواد اضافه و خوب تفت دهید. حالا سیبزمینی خرد شده را به مخلوط اضافه کنید.
- مواد را از روی حرارت بردارید و مقداری از آنها را روی هر تکه نان قرار دهید و به صورت مثلثی بپیچید سپس در روغن سرخ کرده و سرو کنید.
5 – کتلت ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- ماهی چرخ کرده 1 کیلوگرم
- سیبزمینی پخته و رنده شده 2 عدد متوسط
- سیبزمینی خام و رنده شده 3 عدد
- پیاز رنده شده 1 عدد
- سیر رنده شده 1 قاشق سوپخوری
- آبلیمو یکچهارم پیمانه
- پیاز ساطوری شده یکچهارم پیمانه
- تخم مرغ 2 عدد
- نمک و فلفل و روغن به مقدار لازم
- ادویه 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
- ماهی چرخ کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز رنده شده، سیر، سیبزمینیهای پخته و خام رنده شده، آبلیمو، پیازچه ساطوری شده، تخم مرغها و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
- این مخلوط را خوب ورز دهید تا همه مواد به هم خوب مخلوط شوند. روغن را در یک تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.
- از مخلوط تهیه شده به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و با دست آن را به شکل بیضی درآورید و در روغن سرخ کنید.
- کتلتهای سرخ شده را در دیس قرار داده و اطراف آن را با گوجهفرنگی و سبزیجات تزیین کنید.
6 – ماکارونی ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- ماهی 1 کیلوگرم
- ماکارونی 1 بسته
- جعفری و گشنیز خرد شده دو سوم لیوان
- رب گوجهفرنگی 3-4 قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای 1 عدد کوچک
- پیاز 2 عدد
- سیر 3 حبه
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نارنج 1 عدد
“““html
دستور تهیه:
- ماهی را بعد از اینکه تمیز کردید و شستید، به همراه کمی پیاز داغ، نمک و زردچوبه و یک استکان آب، حدود 5 دقیقه بپزید.
- پس از پخته شدن ماهی، استخوان آن را جدا کرده و ماهی را ریز ریز کنید. بعد پیاز را تفت داده و فلفل را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. سپس سیـر رنده شده را هم اضافه کنید.
- حالا سبزیها را اضافه کرده و بعد از تفت دادن سبزی، ماهی را هم اضافه کنید. در آخر، رب گوجهفرنگی، نمک، ادویه، آب نارنج، دارچین و زعفران را اضافه کنید و بعد از اینکه همه مواد خوب مخلوط شدند، حرارت را خاموش کنید.
- ماکارونی را با آب و نمک بپزید و مانند ماکارونی با گوشت، آن را دم کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه سمبوسه هندی با ماهی مرحله به مرحله تند و خوشمزه
۱۸ ترفند عالی برای خلاصی از بوی بد ماهی
آیا با خواص فوق العاده ی پودر ماهی آشنا هستید؟
7 – فلافل ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- ماهی چرخ شده 300 گرم
- نخود خیس شده 400گرم
- پودر زیره سبز 1 قاشق مربا خوری
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز رنده شده 1 عدد
- سیر له شده 2 حبه
- گشنیز خرد شده 3 قاشق سوپخوری
- بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- نمک،فلفل،زردچوبه و روغن به میزان لازم
دستور تهیه:
- ابتدا ماهی، نخود چرخ شده، پیاز رنده شده، سیر له شده و گشنیز ساطوری شده را با هم مخلوط کنید.
- سپس پودر زیره، نمک، بکینگ پودر، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مخلوط شود.
- بعد از این، از مواد به اندازه یک گردو بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
- این غذا را با نان باگت، خیار شور، کاهو و گوجهفرنگی سرو کنید.
8 – شنیسل ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- ماهی 1 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد گندم 1 پیمانه
- آرد سوخاری 1 پیمانه
- پودر سیر 1 قاشق مربا خوری
- ادویه 1 قاشق مربا خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن 1 پیمانه
- کنسرو نخود 1 پیمانه
- قارچ 150گرم
- چیپس 200گرم
دستور تهیه:
- ماهی را پاک کرده و به قطعات منظم تقسیم کنید و استخوانهای آن را خارج کنید. تخممرغها را در ظرفی شکسته و با نمک و ادویه و فلفل خوب هم بزنید.
- در ظرفی جداگانه آرد سوخاری را ریخته و روی آن کمی نمک و فلفل و پودر سیر بریزید و خوب مخلوط کنید.
- اول ماهی را در تخممرغها بزنید و سپس در آرد گندم بزنید تا یک لایه آرد روی تخممرغ آن را بگیرد.
- بعد دوباره ماهی را در تخممرغ زده و این بار در آرد سوخاری بغلطانید و در یک تابه روغن داغ ریخته و ماهی را در روغن سرخ کنید.
- شنیسلها را در ظرفی مناسب چیده و دور آن را با چیپس تزئین کنید.