سلامت و پزشکی

دکتر رسول دیناروند در نخستین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان به سوالات خبر نگاران در باره صنعت غذا پاسخ داد. (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دکتر رسول دیناروند در اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره آخرین وضعیت روغن پالم، گفت: ما از دو ماه قبل بررسی‌های لازم را انجام داده‌ایم و اقدامات مهمی در این زمینه صورت گرفته است.

او اضافه کرد: واردات روغن پالم به کشور نسبت به سال 92 کم شده است. در آن زمان ما 750 هزار تن روغن پالم وارد می‌کردیم، اما این مقدار در سال جاری به 400 هزار تن کاهش یافته است.

دیناروند بیان کرد: روغن پالم در صنعت لبنیات مورد استفاده قرار می‌گرفت و حدود 120 تن از روغن وارداتی در این صنایع به کار می‌رفت. به سبب اقداماتی که انجام شده، به جز بستنی سنتی که هنوز نمی‌توان روغن پالم را از آن حذف کرد، در سایر محصولات لبنی استفاده از این روغن قطع شده است.

او ادامه داد: در بسیاری از محصولات لبنی روغن پالم حذف شده است و برای برخی دیگر نیز مهلتی تمدید شده است. اما تأکید می‌کنم که 31 شهریور ماه آخرین فرصت برای اصلاح پروانه‌ها و حذف روغن پالم از شیر و لبنیات است و از اول مهرماه دیگر امکان استفاده از این روغن در این صنعت وجود نخواهد داشت.

دکتر رسول دیناوند در اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان به سوالات خبرنگاران در مورد صنعت غذا پاسخ داد.

دیناروند همچنین در پاسخ به سوالی درباره روغن پالم در روغن‌های سرخ کردنی گفت: حذف این روغن از برخی محصولات امکان‌پذیر نیست. مثلاً در صنعت شیرینی‌سازی و شکلات اگر روغن با ترانس کم حذف شود، ناچار به استفاده از روغن با ترانس بالا خواهیم بود. بنابراین بهترین راه این است که مصرف این محصولات را کاهش دهیم. به گونه‌ای که حداکثر 10 درصد انرژی روزانه ما باید از روغن‌های اسید چرب اشباع تأمین شود و روغن جامد گیاهی باید به کلی از رژیم غذایی ما حذف شود. در عین حال، روغن پالم باید از محصولاتی که به آن نیاز ندارند (مانند لبنیات) خارج شود.

دیناروند همچنین اشاره کرد: مصرف روغن سرخ‌کردنی یکی از عادات غذایی ناپسند است و مردم باید از آن بکاهند. بهتر است به جای سرخ کردن، از روش تفت دادن استفاده کنند و به جای این روغن، از روغن‌های با ترانس پایین مانند روغن آفتابگردان، زیتون و کنجد استفاده کنند. مردم باید با رعایت یک رژیم غذایی سالم، به سلامتی خود اهمیت بیشتری بدهند.

او همچنین درباره وجود روغن پالم در شیرخشک‌ها گفت: بیشتر مصرف کشور مربوط به شیرخشک صنعتی است که نمی‌تواند روغن پالم اضافه کند و با حداقل چربی تهیه می‌شود. در شیرخشک نوزادان نیز چربی لازم است و این نوع از شیرخشک به کشور وارد می‌شود و استانداردهای بین‌المللی در تولید آن‌ها رعایت می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین درباره خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس گفت: دیگر اجازه استفاده از خمیر مرغ در این فرآورده‌ها صادر نمی‌شود و مهلت استفاده در حال سپری شدن است. وزارت بهداشت نمی‌تواند سلامت این خمیر مرغ را تضمین کند. دستورالعمل مرتبط با این موضوع نیز صادر شده و امیدواریم که به زودی و به تدریج خمیر مرغ از سوسیس و کالباس حذف شود.

دکتر رسول دیناروند در نخستین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان به سوالات خبر نگاران در باره صنعت غذا پاسخ داد. (2 نکته مهم)

او همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار درباره طرح‌های جدید وزارت بهداشت برای افزایش تخت‌های بیمارستانی و آیا مشکلی برای تأمین دارو نخواهید داشت، پاسخ داد: ما هیچ مشکلی برای تأمین دارو در بیمارستان‌های جدید نخواهیم داشت.

انتهای پیام

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا