رسپی

رسپی آش ترش به روش کرد‌ها؛ با خشکبارهای متنوع

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آیا تا به حال طعم اصلی آش ترش کردستانی را امتحان کرده‌اید؟ این آش لذیذ و پرخاصیت با ترکیبی عالی از حبوبات، سبزیجات و میوه‌های خشک درست می‌شود و طعمی ترش و خوشمزه دارد. در این مقاله از مجله رضیم، به شما طرز تهیه آش ترش به سبک کردها را یاد خواهیم داد.

برای تهیه این آش کردستانی، ابتدا حبوبات را خیس کرده و بپزید، سپس میوه‌های خشک و چغندر را به آن اضافه کنید. بعد از تهیه عصاره سماق، آن را به همراه اسفناج و رشته به آش اضافه کنید. در پایان پیاز داغ را به آش بیفزایید و آن را سرو کنید. مراحل تهیه این آش خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تهیه آش ترش

مواد لازم برای تهیه آش ترش به این صورت است:

نخود ۱ پیمانه
لوبیا ۱ پیمانه
چغندر نیم کیلوگرم
رشته‌ آش ۳۰۰ گرم
اسفناج ۱ کیلوگرم
آلوی خشک شده نصف پیمانه
توت نصف پیمانه
گلابی خشک شده نصف پیمانه
برگه زردآلو نصف پیمانه
مویز نصف پیمانه
سماق نیم کیلوگرم
آب به مقدار لازم
سرکه در صورت تمایل
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
پیاز ۲ عدد

مراحل تهیه آش ترش به روش کردها

  • زمان پخت: ۲ الی ۳ ساعت
  • مناسب برای: ۸ نفر

مرحله اول: پختن نخود

ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. بعد، قابلمه مخصوص آش را روی حرارت قرار داده و مقداری آب به همراه نخود را در آن بریزید و بگذارید حدود یک ساعت بپزد.

بیشتر بخوانید:
“““html

رسپی آش شلمین (شلم)

مرحله دوم: اضافه کردن لوبیا و چغندر

حالا لوبیا را اضافه کنید و بعد از نیم ساعت، چغندرهایی که به شکل مکعب‌های کوچک برش زده‌اید را به مخلوط نخود و لوبیا اضافه کنید.

مرحله سوم: افزودن خشکبار

چند دقیقه بعد، خشکبارهایی مثل آلو، برگه زردآلو، توت، مویز و گلابی خشک شده را به ترتیب و با فاصله زمانی کوتاه به مخلوط اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی سوپ دیوران (چوربا) ترکیه‌ای

مرحله چهارم: گرفتن عصاره سماق

سماق را در یک ظرف جداگانه با آب جوش روی حرارت قرار دهید. بعد از نیم ساعت، سماق را در یک صافی بریزید و با قاشق شروع به له کردن سماق کنید تا عصاره‌ آن از صافی عبور کند.

تفاله‌ سماق را دور بریزید و عصاره‌ آن را به عنوان چاشنی به آش اضافه کنید. این عصاره مزه‌ ترش خوبی به آش می‌دهد.

نکته: اگر می‌خواهید آش ترش‌تر باشد، می‌توانید کمی سرکه به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن اسفناج و رشته

اسفناج‌ها را به تکه‌های کوچک برش بزنید و همراه با رشته آش به مخلوط اضافه کنید.

رسپی آش ترش به روش کرد‌ها؛ با خشکبارهای متنوع

بیشتر بخوانید: رسپی آش اسفناج با ماست موسیر

مرحله ششم: سرو کردن

پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و بعد از گرفتن آب آن، در یک ظرف جداگانه در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، آنها را به آش اضافه کنید به همراه نمک، فلفل و زردچوبه.

بعد از نیم ساعت از زمان پخت، می‌توانید آش را در ظرف بکشید و نوش جان کنید. آش ترش را می‌توانید در وعده‌ شام و ناهار سرو کنید.

نکات مهم در خصوص تهیه آش ترش

بیشتر بخوانید: رسپی آش انار+ نکات و فوت‌وفن ها

نکات مهم در خصوص تهیه آش ترش

در زیر به چند نکته مهم برای تهیه آش ترش اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

  1. آش ترش را با حرارت ملایم بپزید و مدت زمان پخت را طولانی کنید. مرتب هم بزنید تا همه مواد به خوبی مخلوط شوند.
  2. حبوبات را حتماً از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آنها از بین برود و مزه‌ بهتری بگیرند.
  3. وقت پاک کردن اسفناج، ساقه‌های آن را دور نریزید. اضافه کردن ساقه‌ها به آش به خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند.
  4. آبی که برای تهیه آش استفاده می‌کنید باید آب جوش باشد.
  5. قبل از سرخ کردن پیاز خرد شده، آب آن را بگیرید تا در حین سرخ شدن، روغن کمتری مصرف شود.
  6. اگر چغندر خرد شده را جدا پخته‌اید، آب آن را به آش اضافه کنید تا مزه‌ آش بهتر شود.
  7. یکی از نشانه‌های آماده شدن آش ترش این است که روی آن می‌بندد؛ در این صورت آش جا افتاده است.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی آش ترش را به روش کردها برایتان توضیح دادیم. حالا که با رسپی آش ترش کردستانی آشنا شدید، می‌توانید این غذای خوشمزه و پرخاصیت را در خانه تهیه کرده و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا