رسپی

رسپی آش شله قلمکار + نکات جا‌ افتادن و خوشمزه تر شدن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش شله قلمکار یکی از مشهورترین انواع آش‌های ایرانی است که در روزهای سرد پاییز و زمستان طرفداران زیادی دارد. این آش از زمان ناصرالدین شاه قاجار وجود داشته و جالب است که در آن زمان برای درمان بیماری وبا از آن استفاده می‌شد. در این مقاله از مجله رضیم شما با ۲ دستور پخت آش شله قلمکار خوشمزه و تمام نکات مربوط به آماده‌سازی آن آشنا می‌شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه این آش ابتدا حبوبات را در آب بخیسانید و سپس بپزید. گندم را نیز بپزید و پیاز را تفت دهید. سپس گوشت را با پیاز مخلوط کرده و کمی سرخ کنید، سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. بعد مقداری آب در قابلمه بریزید تا گوشت بپزد و سپس آن را ریش ریش کنید. حالا سبزی آش را خرد کرده و در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت، حبوبات و گندم پخته شده و ادویه‌ها و پیاز داغ را اضافه کنید و بگذارید آش به خوبی جا بیفتد. اگر دوست دارید می‌توانید در مراحل پایانی پخت، مقداری ماست چکیده به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید و سپس شعله را خاموش کنید. برای جزئیات بیشتر درباره تهیه این آش خوشمزه، مقاله را تا انتها بخوانید.

مواد لازم آش شله قلمکار

گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
سبزی آش ۵۰۰ گرم
لوبیا چیتی ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گندم ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نخود ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
برنج ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
عدس ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سیر ۲ حبه
کشک و نعنا داغ به مقدار لازم
پیاز ۴ عدد متوسط
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل رسپی آش شله قلمکار

  • مدت زمان آماده سازی: ۳ ساعت
  • مدت زمان پخت:
    “““html
    • زمان پخت: ۳ ساعت
    • درجه سختی: سخت
    • مناسب برای: ۴ نفر

    مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

    برای تهیه آش شله قلمکار، در ابتدا باید نخود، لوبیا و گندم را به طور جداگانه با آب در کاسه بریزیم و بخیسانیم. بگذارید حبوبات و گندم به مدت ۶ ساعت تا یک روز خیس بخورند و در این زمان چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان به طور کامل گرفته شود.

    مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

    ۳ عدد پیاز را پوست بکنید، بشویید و خلالی خرد کنید. مقداری روغن در یک تابه بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن گرم شد، پیازها را در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. سپس پیاز داغ را در ظرفی قرار دهید و کنار بگذارید.

    بیشتر بخوانید: رسپی آش برگ چغندر

    مرحله سوم: گندم و حبوبات را بپزید

    گندم را به همراه ۵ تا ۶ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید گندم‌ها خوب بپزند و در همین حین چند بار آن‌ها را هم بزنید. نخود را آبکش کرده و به همراه ۵ تا ۶ لیوان آب به قابلمه دیگری بریزید.

    بعد از یک ساعت که نخود‌ها نیم پز شدند، لوبیا چیتی را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید. اگر نیاز بود مقدار کمی آب دیگر نیز اضافه کنید. در این مرحله عدس را بشویید و با کمی آب بخیسانید.

    مرحله چهارم: گوشت را با پیاز و سیر بپزید

    گوشت را بشویید و به مکعب‌های کوچک خرد کنید. سپس تکه‌های گوشت را به همراه ۶ لیوان آب در قابلمه بریزید و حرارت را روشن کنید. یک عدد پیاز باقی مانده را بشویید و به ۴ قسمت تقسیم کنید و به قابلمه گوشت‌ها اضافه کنید.

    حال سیرها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. می‌توانید شعله را ابتدا زیاد کنید تا آب بجوشد و سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت به خوبی بپزد.

    مرحله پنجم: گوشت را ریش ریش کنید

    گوشت پخته شده را از داخل آب خارج کنید و در بشقابی قرار دهید. سپس گوشت‌ها را با چنگال یا به وسیله دست، ریش ریش کرده و کنار بگذارید.

    بیشتر بخوانید: رسپی آش انار شیرازی

    مرحله ششم: برنج و عدس را بپزید

    برنج را بشویید و آب آن را خالی کنید. سپس آن را همراه با ۶ لیوان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید. عدس را نیز از صافی رد کرده و به برنج اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

    سپس شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد و بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس و برنج به خوبی بپزند و نرم شوند. بعد از اینکه برنج و عدس کاملاً پختند، می‌توانید نمک را به آن‌ها اضافه کنید.

    رسپی آش شله قلمکار + نکات جا‌ افتادن و خوشمزه تر شدن

    مرحله هفتم: سبزی را به آش اضافه کنید

    برای درست کردن آش شله قلمکار باید ترکیبی از گشنیز، نعنا، مرزه، اسفناج، جعفری و ریحان استفاده کنید. اگر سبزی آماده ندارید، خودتان می‌توانید آن‌ها را آماده کنید و پس از شستن، در خردکن بریزید تا خرد شوند.

    سبزی نباید خیلی ریز باشد. به خاطر داشته باشید که نسبت همه سبزی‌ها باید یکسان باشد، اما مقدار اسفناج را کمی بیشتر در نظر بگیرید. پس از آماده شدن سبزی، آن را به قابلمه برنج و عدس اضافه کنید.

    مرحله هشتم: حبوبات، گوشت و ادویه‌ها را در قابلمه بریزید

    حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی‌ها بپزند، سپس گندم، نخود و لوبیا را به قابلمه اضافه کنید. گوشت ریش ریش شده را نیز به آش اضافه کنید و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نیمی از پیاز داغ‌ها را در آش بریزید.

    بیشتر بخوانید: رسپی آش کدو حلوایی گیلانی

    مرحله نهم: آش را آماده کنید

    درب قابلمه را بگذارید و حدود ۱ ساعت دیگر صبر کنید تا آش جا بیفتد و آماده شود. آش شله قلمکار باید کم آب و غلیظ باشد. وقتی آش غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید آش کمی خنک شود، سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و با کشک، نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

    رسپی آش شله قلمکار با ماست

    برای پخت این آش خوشمزه با ماست، در حینی که آش تقریبا آماده است، و…

    “““html

    ۴ قاشق غذاخوری ماست چکیده به آن اضافه کنید. آش را به خوبی هم بزنید و بگذارید چند دقیقه با ماست بجوشد. در این مدت، آش را مرتب هم بزنید تا ماست در آن حسابی مخلوط شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید.

    نکات و فوت‌وفن‌ های رسپی آش شله قلمکار

    در ادامه، چند نکته مهم برای تهیه‌ آش شله قلمکار ارائه خواهیم داد. با ما باشید.

    • برای درست کردن این آش، از حبوبات باکیفیت استفاده کنید و حبوبات را یک شب در آب بخیسانید.
    • برای پخت آش، می‌توانید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
    • بعد از پختن گوشت، آن را ریش ریش کنید. می‌توانید برای این کار از گوشت‌کوب دستی استفاده کنید.
    • در تهیه شله قلمکار شیرازی، بهتر است از ترکیب تره و ترخون بجای سبزی آش استفاده کنید و برای طعم‌دار کردن، مقداری پودر زنجبیل، دارچین، لیمو عمانی، سیر، فلفل، نمک و آبلیمو اضافه کنید.
    • پخت این آش زمان‌بر است و نیاز دارد که مدام هم زده شود تا ته نگیرد.
    • در رسپی اصفهانی، از ماش نیز استفاده می‌شود.
    • اگر می‌خواهید آش شله قلمکار بدون گندم درست کنید، گندم را حذف کرده و به جای آن از مقداری ماش و لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید.
    • در جنوب کشور، به این آش سبزی معطر بیشتری اضافه می‌شود.
    • برای تزیین، می‌توانید در کنار پیاز داغ، نعنا داغ و کشک، از سیر داغ و مقداری گوشت ریش ریش استفاده کنید.
    • در برخی رسپی‌ها، لوبیا چشم بلبلی نیز اضافه می‌شود.
    • بعد از افزودن گوشت، آش را باید مرتب هم بزنید تا کشدار شود.
    • برای طعم‌دار کردن آش، نیازی به افزودن کشک نیست و می‌توانید فقط برای تزیین استفاده کنید.
    • این آش را می‌توانید حداکثر به مدت ۵ روز در یخچال و در ظرف بسته نگهداری کنید.
    • برای خوشمزه‌تر و لعابدارتر شدن، می‌توانید مقداری آب قلم نیز به آن اضافه کنید.
    • اگر می‌خواهید سریعتر آماده شود، می‌توانید حبوبات و گندم را در زودپز بپزید و سپس به آش اضافه کنید.
    • هر قاشق غذاخوری از این آش تقریباً ۴۲ کیلوکالری دارد.
    • برای طعم‌دهی بیشتر، می‌توانید از پودر دارچین نیز استفاده کنید.
    • استفاده از گوشت گردن طعم و بافت بهتری به آش می‌بخشد.

    در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به دو رسپی آش شله قلمکار اشاره شد. اگر تجربه‌ای در تهیه این آش خوشمزه دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا