رسپی آش شنگ؛ از غذاهای خوشمزه فصل بهار

“`html
آش یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است و تقریباً همهی افراد آن را دوست دارند. معمولاً آش رشته یا شله قلمکار به خاطر دسترسی آسان به مواد اولیه بیشتر تهیه میشود، اما حالا که فصل بهار است، میتوان از سبزیهای مخصوص این فصل که خواص زیادی دارند برای درست کردن آش استفاده کرد.
یکی از این گیاهان که در بهار بهطور طبیعی در مراتع و کوهها میروید، شنگ نام دارد. شنگ نهتنها برای آش، بلکه میتوان در سالاد و بهعنوان چاشنی در غذاهای مختلف از آن استفاده کرد. عمر آن حدود ۱۵ روز تا ۱ ماه است.
خوشبختانه میتوان شنگ را خرد کرده و در فریزر نگهداری کرد. این گیاه از اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت روی کوهها میروید، بنابراین میتوانیم از این فرصت استفاده کرده و آش خوشمزه با شنگ تهیه کنیم. در این بخش از رضیم بلاگ با طرز تهیه آش شنگ همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه آش شنگ
برای تهیه این آش خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم:
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
سبزی شنگ | نیم کیلو |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار لازم |
پیاز داغ و نعنا داغ | به مقدار لازم |
سیر | ۳ حبه |
مراحل تهیه آش شنگ
در ادامه با مراحل تهیه آش شنگ آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
مرحله اول: آمادهسازی حبوبات
در ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنیم تا نفخ آنها گرفته شود. سپس حبوبات را با آب در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا بپزند.
مرحله دوم: افزودن شنگ
در این مرحله، شنگ را شسته و به تکههای درشت خرد میکنیم و به حبوبات اضافه میکنیم. چون شنگ دیر میپزد، پس باید زمان بیشتری برای پخت آن اختصاص دهیم. وقتی شنگ و حبوبات نیمپز شدند، عدس را که یک ساعت خیس کردهایم به آن اضافه میکنیم. همچنین سیر ریز خرد شده را نیز اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم تا آش بهخوبی بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برنج و گشنیز؛ ساده و خوشمزه
مرحله سوم: آمادهسازی پیاز داغ و نعنا داغ
بعد از اینکه آش کمی غلیظ شد، نیمی از کشک را به آن اضافه میکنیم. سپس پیاز را شسته و به شکل خلالی خرد میکنیم. یک تابه مناسب را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برگ مو
پیازها را درون تابه ریخته و تفت میدهیم تا طلایی شوند. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم تا خوشطعمتر و خوشعطرتر شود. در یک تابه دیگر نیز کمی روغن ریخته و پودر نعنا را برای یک دقیقه تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند.
مرحله چهارم: افزودن نعنا و پیاز داغ
وقتی آش کاملاً جا افتاد و غلیظ شده، کمی از نعنا و پیاز داغ را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سپس آش را در ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین میکنیم. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش نعنا خوشمزه با کوفته
“““html
قلقلی
خواص سبزی شنگ
در طب سنتی، از گیاه شنگ برای درمان بیماریهای مختلف بهره میبرند. به همین خاطر، این گیاه به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی شناخته میشود. برخی از مهمترین خواص گیاه شنگ شامل موارد زیر است:
- ضدعفونیکننده قوی
- ضد التهاب
- بهبود سیستم گوارش
- درمان کمخونی
- درمان بواسیر
- دفع سنگ کلیه
- درمان صرع
- پیشگیری از سرطان
موارد منع مصرف سبزی شنگ
معمولاً موردی برای منع مصرف این گیاه وجود ندارد، اما به مادران باردار و شیرده توصیه میشود که از این گیاه استفاده نکنند. همچنین، افرادی که به برخی مواد غذایی حساسیت دارند، بهتر است با مشورت پزشک از شنگ استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: رسپی آش کنگر
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، ما با رسپی آش شنگ همراه شما بودیم. اگر شما نیز غذایی با شنگ درست میکنید، میتوانید رسپی آن را با ما به اشتراک بگذارید.