رسپی

رسپی آش گندم یزدی خوشمزه: مرحله به مرحله

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش گندم یزدی یکی از آش‌های سنتی و پرخاصیت است که به یزد برمی‌گردد. این آش شبیه به آش عباسعلی کرمانشاهی است و معمولاً در ماه‌های محرم و سفر تهیه می‌شود.

در آش گندم یزدی که به آش امام حسینی هم معروف است، از گوشت و دنبه گوسفند استفاده می‌شود که طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌دهد.

امروز در این بخش از رضیم بلاگ خوشمزه‌ترین رسپی آش گندم یزدی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

رسپی آش گندم یزدی

زمان لازم برای آماده‌سازی و پخت این آش حدود ۲-۳ ساعت است.

مقدار مواد که در این رسپی ذکر شده برای ۴-۵ نفر کافی است و شما می‌توانید با حساب و کتاب ساده، مقدار مواد را افزایش دهید و آش بیشتری تهیه کنید.

سطح سختی تهیه این آش متوسط است.

مواد لازم برای تهیه آش گندم یزدی:
پیاز ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
بلغور گندم ۲ پیمانه
نخود ۲ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
دنبه ۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
آب جوش ۴-۵ پیمانه

مرحله اول: آماده‌سازی حبوبات

نخود و لوبیا چیتی را تمیز کنید، با آب بشویید و به صورت جداگانه در ظرف‌هایی خیس کنید.

بهتر است چند ساعت قبل از پخت، یا حتی از شب قبل حبوبات را بخیسانید.

در این مدت چندین بار آب حبوبات را عوض کنید.

خیساندن حبوبات به کاهش نفخ آن‌ها کمک می‌کند و باعث می‌شود سریع‌تر بپزند.

عدس و بلغور گندم را هم به همین شکل تمیز کنید و با مقداری آب بخیسانید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش کنگر ساده و خوشمزه

مرحله دوم: پختن نخود و لوبیا چیتی

پس از خیساندن نخود و لوبیا چیتی، آن‌ها را در یک قابلمه بریزید.

مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت کم قرار دهید.

رسپی آش گندم یزدی خوشمزه: مرحله به مرحله

۳۰-۶۰ دقیقه زمان دهید تا نخود و لوبیا پخته و نرم شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی آش برنج و گشنیز؛ ساده و خوشمزه

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

پیاز خرد شده را در قابلمه‌ای که می‌خواهید آش را در آن بپزید بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

پیاز را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی سبک شود.

مرحله چهارم: افزودن گوشت و دنبه

گوشت گوسفند و دنبه را بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید.

گوشت و دنبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها گرفته شود و رنگ گوشت تغییر کند.

بیشتر بخوانید: رسپی آش عدس به روش خانگی

مرحله پنجم: افزودن ادویه‌ها

پس از پختن گوشت، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

کمی
“““html

ادویه‌ها را تفت دهید تا عطر آن‌ها در فضا پخش شود. سپس حدود ۴-۵ پیمانه آب جوش به گوشت‌ها اضافه کنید.

حرارت را زیاد کنید و منتظر باشید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید.

حالا حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت‌ها به مدت ۶۰-۹۰ دقیقه خوب بپزند و نرم شوند.

اگر وقت کافی برای پخت گوشت ندارید، می‌توانید از زودپز استفاده کنید تا سریع‌تر آماده شود.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شولی کاشان

مرحله ششم: کوبیدن گوشت

وقتی گوشت و دنبه‌ها پخته شدند، آن‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید. گوشت‌ها را ریش‌ریش کرده و دنبه‌ها را با گوشت‌کوب له کنید.

گوشت ریش‌ریش شده و دنبه‌های له شده را کنار بگذارید و به مرحله بعد بروید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه آش گندم یزدی

مرحله هفتم: پخت عدس و بلغور گندم

عدس و بلغور گندم که از قبل خیسانده‌اید را به آب گوشت اضافه کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه صبر کنید تا خوب پخته و نرم شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی بوغدا آشی یا آش گندم زنجانی

مرحله هشتم: پخت همه مواد آش

پس از پخته شدن عدس و بلغور گندم، نخود و لوبیا چیتی آماده شده، گوشت ریش ریش شده و دنبه له شده را به قابلمه اضافه کنید.

حرارت را کم کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه دیگر بگذارید تا آش خوب بپزد و لعاب بیندازد.

وقتی آش به غلظت مناسب رسید، با کمی نمک آن را طعم‌دار کنید.

آش گندم یزدی خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است.

آن را در ظرف مناسب بکشید و با مقداری پیازداغ و کشک رقیق شده تزیین کنید و نوش جان نمایید.

آش گندم یزدی یکی از آش‌های سنتی و بسیار محبوب است که طعم عالی دارد. امیدواریم شما هم با روش توضیح داده شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، این آش خوشمزه را درست کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا