رسپی ارده و شیره انگور خانگی؛ صبحانهای خوشمزه و مقوی

ارده، شکلی خمیری از کنجد است که برای بدن فواید زیادی دارد و شیره انگور نیز عصارهای از انگور است. طعم ترکیب این دو بسیار خوشمزه و محبوب است و خوردن آن انرژی زیادی به شما میدهد.
در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، طرز تهیه ارده و شیره انگور خانگی را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله این کار را انجام دهیم و نکات مهم را هم در نظر بگیریم.
مواد لازم برای تهیه ارده خانگی
کنجد خام | ۲ پیمانه |
روغن کنجد یا روغن گیاهی | ۱- ۲ قاشق غذاخوری (در صورت نیاز) |
مواد لازم برای تهیه شیره انگور خانگی
انگور | به مقدار دلخواه |
خاک سفید (خاک مخصوص شیره گیری) | ۱/۸ مقدار انگور |
طرز تهیه ارده و شیره انگور
- برای آمادهکردن مواد اولیه و تهیه نهایی ارده و شیره انگور خانگی ۴-۵ ساعت زمان لازم است.
- شما میتوانید با هر مقداری از کنجد و انگور که دارید، این ترکیب را تهیه کنید.
- درجه سختی این دستور متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی و تفت دادن کنجد
کنجد خام را پاک کنید و آنها را در یک تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
کنجدها را به آرامی حدود ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود. حواستان باشد که نسوزند.
- بهتر است از کنجد تازه و باکیفیت استفاده کنید؛ زیرا کنجد کهنه ممکن است طعم تلخی بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شکلات صبحانه با خرما و ارده
مرحله دوم: آسیاب کردن کنجد
بعد از تفت دادن، کنجدها را در آسیاب بریزید و آسیاب کنید تا به شکل خمیری یکنواخت درآید.
- میتوانید این کار را به چند مرحله تقسیم کنید تا خمیر بهخوبی یکدست شود.
- اگر دستگاه شما نمیتواند کنجد را خوب آسیاب کند، میتوانید مقداری روغن هم اضافه کنید.
مرحله سوم: آمادهسازی ارده
خمیر آمادهشده را در ظرفی بریزید و آرام هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست شود.
ارده باید نرم و لطیف باشد. اگر غلیظ شد، میتوانید کمی روغن اضافه کنید. در نهایت ارده را در یک ظرف شیشهای دربسته بگذارید و در یخچال نگهداری کنید.
- فکر کنید که ارده ممکن است به مرور زمان کمی روغن جدا کند که طبیعی است. فقط قبل از استفاده آن را کمی هم بزنید.
مرحله چهارم: آمادهسازی انگورها
انگورها را با آب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
شاخههای انگور را جدا کرده و دانهها را در ظرفی مناسب بریزید. حالا باید آب انگور را بگیرید. برای این…
“`html
شما میتوانید از آبمیوهگیری برای تهیه آب انگور استفاده کنید. بعد از اینکه انگورها را پوره کردید، باید آب انگور را از یک صافی رد کنید تا تفالههای آن جدا شوند.
- اگر آبمیوهگیری ندارید، میتوانید انگورها را با دست فشار دهید تا آب آنها خارج شود.
- در این روش هم بعد از گرفتن آب انگور باید آن را از یک صافی عبور دهید تا تفالهها و دانهها جدا شوند.
مرحله پنجم: افزودن خاک سفید
به آب انگور خاک سفید اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شود.
سپس ظرف حاوی آب انگور را ۵-۶ ساعت در کنار بگذارید تا خاک در ته ظرف ته نشین شود.
- خاک سفید کمک میکند که تلخی آب انگور گرفته شود و طعمی بهتر پیدا کند.
بیشتر بخوانید: رسپی اسموتی انجیر و شیره؛ یک بمب انرژی واقعی
مرحله ششم: جوشاندن آب انگور
آب انگور را در یک قابلمه بزرگ بریزید و قابلمه را روی حرارت کم بگذارید.
این مرحله حدود ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد و شما باید مرتباً کفهایی که روی آب انگور جمع میشود را بردارید تا شیره تمیز و شفاف بهدست آید.
با گذشت زمان، آب انگور به تدریج غلیظ میشود و شیره به قوام مورد نظر میرسد.
- اگر دوست دارید شیره رقیقتر باشد، میتوانید مدت زمان جوشاندن را کمتر کنید. ولی توجه داشته باشید که شیره خیلی رقیق طعم و ماندگاری کمتری دارد. شیره باید غلظتی داشته باشد که وقتی کمی از آن را روی قاشق میریزید، به آرامی بچکد.
زمانی که شیره به قوام دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. سپس شیره را در ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
مرحله هفتم: سرو ارده و شیره انگور
برای سرو ارده و شیره، مقدار مساوی از هر کدام را در ظرفی بریزید و به خوبی ترکیب کنید و سپس با نان تازه یا نان سنتی سرو کنید.
مقدار ارده و شیره بسته به سلیقه افراد متفاوت است. برخی افراد شیره بیشتری دوست دارند، در حالی که بعضی دیگر طعم غالب ارده را میپسندند.
شما با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس میتوانید یک صبحانه سالم و مقوی بدون هیچ گونه مواد افزودنی تهیه کنید. امیدواریم که این رسپی برای شما جذاب باشد و بتوانید با روش بالا این دو خوراکی مغذی را بهصورت خانگی درست کنید و در کنار عزیزانتان میل کنید.