رسپی

رسپی باقالی پلو با ماهیچه مجلسی + فوت و فن و نکات

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

باقالی‌ پلو با ماهیچه یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که به روش‌های مختلفی درست می‌شود. در اینجا می‌خواهیم به شما یک رسپی ساده باقلابی پلو با ماهیچه را بگوییم، همراه با نکات مهمی که لازم است بدانید.

نگاهی سریع به روش پخت

اول پیازها را به شکل خلالی خرد کنید و در قابلمه کمی تفت دهید تا نرم شوند. بعد ادویه‌ها شامل زیره، تخم گشنیز، هل، دارچین، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز، زردچوبه و سیر له‌شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها در بیاید. سپس ماهیچه‌ها را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. در ادامه آب جوش را اضافه کنید و بگذارید حدود ۳-۴ ساعت با حرارت کم بپزد. در انتها مقداری زعفران دم‌کرده و نمک اضافه کنید تا طعم خوراک تنظیم شود. برای درست کردن باقالی‌ پلو هم برنج و باقالی را در آب جوش کمی بپزید و در قابلمه به همراه شوید تازه لایه‌لایه کنید و با حرارت کم بپزید. در ادامه به طور کامل‌تر رسپی را شرح خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو به این صورت است:

برنج ۴ پیمانه
باقالی سبز تازه ۲ پیمانه
شوید تازه ۱ پیمانه
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه ماهیچه

مواد لازم برای تهیه ماهیچه به این صورت است:

“““html

ماهیچه گوسفندی ۲-۳ عدد
پیاز  ۵ عدد بزرگ
زیره ۱ قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
هل ۴ عدد
دارچین ۲ قاشق چای‌خوری
پودر سیر ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه و نمک به مقدار دلخواه
پاپریکا ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
سیر ۲-۳ حبه
زعفران دم کرده به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

  • مدت زمان آماده سازی: ۴-۳ ساعت
  • مناسب برای: ۲-۳ نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز و ادویه‌ها

پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.

پیازهای خلالی شده را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و با مقداری روغن بر روی حرارت متوسط تفت دهید تا طلایی شوند.

زیره، تخم گشنیز، هل، دارچین، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز، زردچوبه و سیر له شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله دوم: افزودن ماهیچه و آب

ماهیچه‌ها را به قابلمه اضافه کنید و کمی زمان دهید تا تفت بخورند و رنگشان تغییر کند. در این مرحله، فلفل‌های سبز شیرین را برش دهید و به ماهیچه‌ها اضافه کنید.

آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا سطح ماهیچه‌ها را بپوشاند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ماهیچه‌ها با حرارت ملایم حدود ۳ ساعت بپزند.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش به با رب انار؛ یک خورش ایرانی خاص

مرحله سوم: آماده‌سازی باقالی پلو

برنج را از قبل بشویید و ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و با آب جوش روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شود.

باقالی‌ها را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر اجازه دهید بپزند. سپس برنج و باقالی را آبکش کنید.

در کف قابلمه مقداری روغن و کمی زعفران بریزید. می‌توانید سیب‌زمینی یا نان برای ته‌دیگ استفاده کنید.

برنج و باقالی را لایه‌لایه با شوید داخل قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم دم کنید.

رسپی باقالی پلو با ماهیچه مجلسی + فوت و فن و نکات

روی لایه آخر کمی زعفران و کره اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی هویج پلوی مجلسی با ته‌دیگ هویج

مرحله چهارم: افزودن محلول زعفران و نمک

پس از پختن کامل ماهیچه‌ها، مقداری محلول زعفران و نمک به محتویات درون قابلمه بیفزایید. زعفران به خوراک عطر و طعم عالی می‌دهد.

۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا آب خوراک به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: رسپی زرشک پلو با مرغ مجلسی

مرحله پنجم: سرو باقالی پلو با ماهیچه

پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مناسب کشیده و با ماهیچه‌های خوش طعم سرو کنید. با مقداری برنج زعفرانی می‌توانید روی باقالی پلو را تزیین کنید.

این غذا با سالاد شیرازی یا ماست خیار، ترکیب فوق‌العاده‌ای خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: رسپی لوبیا پلو مجلسی + نکات و ترفند

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو درباری با دنده گوسفندی

۷ نکته خوشمزه‌تر شدن باقالی پلو با ماهیچه مثل عروسی‌ها

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

“`

  • از ماهیچه گوسفند تازه و باکیفیت استفاده کنید. گوشت تازه نه تنها طعم بهتری دارد، بلکه وقتی می‌پزد عطر فوق‌العاده‌ای تولید می‌کند.
  • اگر زمان کافی دارید، می‌توانید ماهیچه‌ها را قبل از پخت در مخلوطی از زعفران دم‌کرده، سیر رنده‌شده، نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون بخوابانید. حداقل ۲-۳ ساعت در یخچال بگذارید. این کار باعث می‌شود ماهیچه خوشمزه و آبدار شود.
  • زعفران را با چند تکه یخ دم کنید تا رنگ و عطر بهتری از آن آزاد شود. استفاده از زعفران خوب و دم‌کرده باعث می‌شود عطر و رنگ باقالی‌پلو و ماهیچه بهتر شود.
  • اجازه دهید آب گوشت ماهیچه کاملاً غلیظ شود تا به‌عنوان سس خوشمزه کنار غذا سرو شود. برای طعم بیشتر، زعفران دم‌کرده بیشتری به آب گوشت اضافه کنید.
  • می‌توانید در حین پخت ماهیچه، یک چوب دارچین و دو برگ بو به آب گوشت اضافه کنید. این کار عطر خاصی به ماهیچه می‌بخشد.
  • برای دم کردن برنج، از دم‌کنی و حرارت ملایم استفاده کنید. این کار باعث می‌شود باقالی‌پلو نرم و خوش‌عطر شود و عطر شوید و زعفران در تمام برنج پخش شود.
  • در ۳۰ دقیقه آخر پخت، رب گوجه‌فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و به ماهیچه‌ها اضافه کنید تا طعم و رنگ بهتری بگیرد.

بیشتر بخوانید: رسپی گل کلم پلو + ترفند و نکات

امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما دوستان مفید باشد. شما نیز با رعایت این مراحل و نکات، می‌توانید یک باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه و مجلسی تهیه کرده و در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا