رسپی برنجوش پلو با ماهی؛ غذای سنتی بوشهری

“`html
برنجوش پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که به استان بوشهر نسبت داده میشود. این غذا با دستورهای مختلفی تهیه میشود. در نسخه اصلیاش، قدیمیها از رشتههای دستساز محلی استفاده میکردند. اما به مرور زمان و با تغییرات در مواد اولیه، برنجوج پلو اکنون بیشتر با برنج درست میشود.
برنج کار پخت این غذا را بسیار سادهتر و سریعتر کرده است. این غذا طبعی گرم دارد و ارزش غذایی بالایی به شمار میآید و معمولاً در فصلهای سرد سال تهیه میشود تا انرژی بدن بیشتر شود.
امروز در مجله اینترنتی رضیم بلاگ کاملترین و خوشمزهترین رسپی برنجوش پلو را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهم برای تهیه این غذای سنتی به شما معرفی خواهیم کرد. بنابراین با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
رسپی برنجوش پلو با ماهی
- مدت زمان آمادهسازی این غذا بین ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است.
- این رسپی برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما میتوانید به سادگی با جمع و ضرب، مقدار آن را برای تعداد بیشتر افزایش دهید.
- تهیه این غذا در سطح دشواری متوسط قرار دارد.
برنج | ۲ پیمانه |
شیره خرما | ۲ قاشق غذاخوری |
فیله ماهی شوریده | ۲-۴ تکه |
فلفل قرمز، نمک و زردچوبه | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
مرحله اول: آمادهسازی برنج
یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
سپس برنجهای خیسانده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۳-۴ دقیقه اجازه دهید تا نیمپز شوند.
به خاطر داشته باشید که زمان پخت برنج به نوع آن بستگی دارد و ممکن است نیاز به کمی زمان بیشتر یا کمتر باشد.
بیشتر بخوانید: رسپی لخلاخ بوشهری
پس از این که برنج نیمپز شد، آن را آبکشی کرده و کمی صبر کنید تا خنک شود. برای پخت این غذا، برنج را باید کمی سفتتر آبکشی کنید تا بعد از اضافه کردن شیره خرما له نشود.
مرحله دوم: افزودن شیره خرما
برنجهای آبکشی شده را در یک کاسه مناسب بریزید. حال شیره خرما را به آن اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا شیره به تمام قسمتهای برنج برسد.
مقدار شیره خرما به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید بنا به ذائقهتان کمتر یا بیشتر استفاده کنید.
مرحله سوم: پخت برنج
در ته یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و با مقداری نان یا سیبزمینی حلقهای ته قابلمه را بپوشانید.
سپس مخلوط برنج و شیره خرما را به قابلمه اضافه کنید و مطمئن شوید که برنجها از دیوارههای قابلمه فاصله دارند.
حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بپوشانید. به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بگذارید برنج به خوبی بپزد و دم بکشد.
بیشتر بخوانید: رسپی برنج سالسا؛ پلو تند مکزیکی!
مرحله چهارم: آمادهسازی ماهی
ماهیها را بشویید و کاملاً خشک کنید تا هیچ آبی نداشته باشند.
سپس به ماهیها مقداری نمک، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا مزه دار شوند.
ماهیها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای محیط بگذارید تا استراحت کنند.
مرحله پنجم: سرخ کردن ماهی
تابه…
“““html
مناسبی را روی حرارت متوسط قرار دهید.
درون تابه مقداری روغن بریزید و دو طرف ماهیها را با حرارت متوسط سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی برنج دیشو با ماهی طلال
پس از سرخ شدن، ماهیها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
به همین سادگی و با انجام ۵ مرحله بسیار آسان، برنجوش پلو با ماهی شما آماده سرو است.
برای زیباتر سرو کردن غذا، میتوانید مقداری از برنج را در کاسه یا ظرف کوچک مناسبی بریزید و آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
ماهیهای سرخ شده را نیز در کنار آن قرار دهید. این غذا بسیار مقوی است و در زمان کوتاهی به راحتی آماده میشود.
بیشتر بخوانید: رسپی برنج سرخ شده چینی خوشمزه
اگر به دنبال امتحان کردن طعمهای جدید هستید، پیشنهاد میکنیم که این غذای خوشمزه را امتحان کنید. امیدواریم شما هم طبق این روش، این غذا را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.