رسپی ترشی انگور شانی؛ شاهانه و مجلسی

“`html
ترشی شاهی یا ترشی انگور شانی یکی از ترشیهای خوشمزه و خاص ایرانی است. در گذشته از این ترشی در جشنها و مهمانیهای ویژه استفاده میکردند. با طعمی ملایم، این ترشی میتواند چاشنی خوبی برای سفرههای پاییزی و زمستانی شما باشد. در این مقاله از مجله رضیم طرز تهیه این ترشی را به صورت مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه ترشی انگور شانی
برای تهیه ترشی انگور شانی به مواد زیر نیاز دارید:
انگور شانی تازه و سالم | ۳ کیلوگرم |
نبات | ۱ کیلوگرم |
آب جوشیده خنک شده | به مقدار لازم (نصف حجم شیشه) |
سرکه سفید | به مقدار لازم (نصف حجم شیشه) |
مراحل تهیه ترشی انگور شانی
- مدت زمان آمادهسازی حدود ۱۵ تا ۲۵ دقیقه بوده و زمان انتظار برای آماده شدن ترشی حدود ۳ تا ۴ هفته است.
- مقدار مواد در این رسپی برای درست کردن تقریبا ۳ کیلوگرم ترشی کافی است. شما میتوانید با کمی تغییر در مقدار مواد، ترشی بیشتری یا کمتری درست کنید.
- تهیه این ترشی نسبتاً آسان است و درجه سختی آن متوسط است.
مرحله اول: شستن انگورها
انگورها را چند دقیقه در آب بخیسانید تا هر نوع کثیفی و گرد و غبار روی آنها پاک شود.
پس از آن، انگورها را با آب سرد بشویید.
سپس انگورها را در یک صافی قرار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود.
مرحله دوم: برش زدن و خشک کردن انگورها
با قیچی، خوشههای بزرگ انگور شانی را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
این کار به شما کمک میکند تا انگورها را راحتتر در شیشه قرار دهید و فضای کمتری بگیرند.
پس از برش، انگورها را روی یک حوله تمیز بچینید و بگذارید تا کاملاً خشک شوند. وجود رطوبت ممکن است باعث خراب شدن ترشی شود، بنابراین اطمینان حاصل کنید که انگورها خشک هستند.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی نارنگی
مرحله سوم: آمادهسازی شیشههای ترشی
شیشههای تمیز و ضدعفونی شده برای تهیه ترشی بسیار مهم هستند.
میتوانید شیشهها را با آب جوش و صابون بشویید و سپس چند دقیقه آنها را در آب جوش بگذارید تا ضدعفونی شوند.
آنها را سپس خوب خشک کنید و مطمئن شوید که هیچ رطوبتی در داخل آنها باقی نمانده باشد.
این کار از ایجاد کپک و خراب شدن ترشی جلوگیری خواهد کرد.
مرحله چهارم: چیدن لایههای انگور و نبات
انگورهای خشک شده را به آرامی داخل شیشه بچینید.
سعی کنید انگور را به صورت لایهلایه بچینید تا به خوبی جا بیفتند و ترشی زیبایی داشته باشید.
برای هر لایه انگور، یک لایه نبات روی آن قرار دهید.
نبات میتواند به تکههای کوچک خرد شود تا به راحتی در بین انگورها جا بگیرد و حل شود. این کار را ادامه دهید تا شیشه پر شود و هر دو ماده به خوبی ترکیب شوند.
این ترشی به نمک نیاز دارد و برای تماشای نتیجهاش باید صبر کنید…
“““html
ندارد، زیرا انگور شانی و نبات به خودی خود طعم ترش و شیرینی ملسی به ترشی میدهند.
بیشتر بخوانید: آب خیارشور را دور نریزید، با آن ترشی درست کنید
مرحله پنجم: افزودن آب جوشیده و سرکه
آب جوشیده را بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود. مقدار آب و سرکهای که استفاده میکنید باید به صورت مساوی باشد.
برای مثال، اگر شیشهای که دارید به ۲ لیوان مایع نیاز دارد، باید ۱ لیوان آب جوشیده و ۱ لیوان سرکه اضافه کنید.
نصف شیشه را با آب جوشیده خنکشده پر کنید و باقی آن را با سرکه پر کنید.
مهم است که مخلوط آب و سرکه باید تمام انگورها را بپوشاند و سطح انگورها از مایع بیرون نباشد.
بهترین گزینه برای تهیه ترشی شاهی، سرکه سفید است، چون طعم ملایمی دارد و رنگ طبیعی انگور شانی را حفظ میکند.
مرحله ششم: بستن درب شیشه و نگهداری
بعد از اضافه کردن آب و سرکه، درب شیشه را محکم ببندید. مطمئن شوید که درب به خوبی بسته شده باشد و هوا به داخل شیشه نفوذ نکند.
شیشهها را در مکانی خنک و تاریک (مثل کابینت یا انباری) بگذارید. بهتر است ترشی حداقل ۱ تا ۲ ماه در این شرایط بماند تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند و ترشی به بهترین حالت برسد.
ترشی شاهی که آماده شده به خاطر طعم ملایمی که دارد، میتواند کنار غذاهای مختلفی مثل خورشتها، کبابها و غذاهای گوشتی سرو شود.
این ترشی به دلیل طعم خاصش میتواند مکمل مناسبی برای غذاهای چرب و گوشتی باشد و طعم آنها را خوب توازن میبخشد.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما عزیزان جالب بوده باشد. ترشی شاهی (شانی) با انگور و نبات، یک ترشی خوشمزه و متفاوت است که به سادگی میتوانید آن را در خانه درست کنید. با رعایت نکات و مراحل گفته شده، میتوانید ترشی شاهی خوشطعمی داشته باشید و در کنار غذاهایتان نوش جان کنید.