رسپی

رسپی خمیر پیراشکی در خانه؛ سالم و بدون مواد نگهدارنده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برای تهیه پیراشکی، بهتر است خودتان خمیر آن را در خانه درست کنید! با دنبال کردن دستور زیر، این کار خیلی ساده خواهد بود. همچنین، تهیه خمیر پیراشکی در خانه سالم‌تر است زیرا از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌کنید. در ادامه با مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه خمیر پیراشکی را برایتان توضیح دهیم.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی به شرح زیر است:

آرد ۲ لیوان (مقدار تقریبی)
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۲ قاشق غذاخوری
خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری سر صاف
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۵ قاشق غذاخوری
روغن مایع نصف لیوان
آب ولرم ۱ لیوان

مراحل تهیه خمیر پیراشکی خانگی

برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: ترکیب آرد و خمیر مایه

در مرحله اول، ۲ لیوان آرد، شکر، نمک و خمیر مایه را در یک ظرف با هم مخلوط کنید. قبل از شروع، حتما تاریخ انقضای خمیر مایه را چک کنید تا مطمئن شوید سالم است.

اگر خمیر مایه را به صورت فله‌ای خریده‌اید، یک قاشق چای‌خوری خمیر مایه و یک قاشق چای‌خوری شکر را در آب ولرم که خیلی داغ نباشد، مخلوط کنید.

کمی صبر کنید؛ اگر حباب زد و پف کرد، یعنی خمیر مایه شما سالم است و می‌توانید از آن استفاده کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن مواد مایع

حالا وسط آرد را گود کنید و تخم مرغ و ماست را به آن اضافه کنید.

سپس روغن و آب ولرم را به ترتیب اضافه کنید. دما باید به گونه‌ای باشد که دستتان نسوزد اما گرما را حس کنید.

با یک قاشق چوبی یا لیسک مواد را مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

مرحله سوم: افزودن آرد بیشتر

حالا شروع به افزودن آرد کنید. تا وقتی خمیر چسبناک است، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست آید.

نکته: چون آردها متفاوت هستند، مقدار آرد مشخص نیست.

آرد را کم کم اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف داشته باشید.

رسپی خمیر پیراشکی در خانه؛ سالم و بدون مواد نگهدارنده

اگر خمیر کمی چسبناک بود، خیلی آرد اضافه نکنید چون کیفیت کار پایین می‌آید.

با زدن کف دست

“““html

به آرد و ورز دادن ادامه دهید تا خمیر چسبندگی کمتری پیدا کند و حدود ۱۰ دقیقه آن را ورز دهید.

اگر خمیر هنوز کمی چسبناک بود، دستتان را چرب کنید و آن را در یک ظرف مناسب قرار دهید.

روی ظرف را با سلفون بپوشانید و سپس روی سلفون را با دستمال بپوشانید. حدود یک ساعت بگذارید در دمای اتاق بماند تا حجمش دو برابر شود و پف کند.

باز کردن خمیر

مرحله چهارم: باز کردن خمیر

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، سلفون را بردارید و با دست کمی خمیر را فشار دهید تا هوا خارج شود. سپس خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و کمی آرد روی تخته بپاشید.

هر قسمت خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کنید (ضخامت دلخواه شما است).

بیشتر بخوانید: رسپی پیراشکی سوسیس

مرحله پنجم: قالب زدن خمیر

اکنون با یک قالب گرد، خمیرهایی که با وردنه باز کرده‌اید را برش بزنید.

خمیر پیراشکی شما آماده است و می‌توانید آن را با مواد دلخواه پر کنید.

قالب زدن خمیر

نحوه پیچاندن خمیر پیراشکی

نحوه پیچاندن خمیر پیراشکی به این صورت است:

  1. ابتدا مواد میانی پیراشکی را روی خمیر قالب زده بریزید و طرف دیگر خمیر را روی مواد برگردانید.
  2. کناره‌های خمیر را کمی فشار دهید تا به هم بچسبند.
  3. سپس یا با دست یا با چنگال، کناره‌ها را شکل دهید و بچسبانید.
  4. به یاد داشته باشید که اگر خیلی روغن یا آرد استفاده کرده باشید، ممکن است در فر کناره‌های خمیر از هم جدا شوند.

نحوه پیچاندن خمیر پیراشکی

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه خمیر پیراشکی را برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتماً این خمیر را در خانه درست کنید و غذای محبوبتان را به سالم‌ترین شکل ممکن سرو کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا