رسپی خورش عناب و بادام؛ غذای دوران صفوی

“`html
خورش عناب و بادام، یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که ریشه در زمان صفوی دارد. در آن زمان، این خورش بیشتر در دربار شاهان طبخ میشد و برای اشرافزادگان جایگاه خاصی داشت. در این قسمت از مجله رضیم با طرز تهیه خورش عناب و بادام آشنا خواهید شد.
روش پخت به زبان ساده
برای درست کردن خورش عناب و بادام، اول گوشت را مزهدار کنید و به شکل کوفته قلقلی سرخ کنید. سپس یک عدد پیاز و کمی سیر را تفت داده و بعد رب انار، لپه پخته، شیره انگور و مقداری آب به آن اضافه کنید. وقتی جوش آمد، کوفتهها را اضافه کنید تا پخته شوند. در مراحل آخر، بادام، عناب و نعناع خشک را به خورش بیفزایید. پس از اینکه خورش جا افتاد، آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه این خورش، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش عناب و بادام
برای درست کردن این غذای سنتی به مواد زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفندی چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سیر له شده | ۳ تا ۴ حبه |
عناب تازه یا خیسانده | ۱ پیمانه |
بادام درختی بدون پوست | ۱ پیمانه |
لپه پخته | ½ پیمانه |
نعناع خشک | ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
رب انار | ½ پیمانه |
کره | به مقدار لازم |
آرد | ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
سیر داغ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
شیره انگور | به مقدار لازم |
“““html
مراحل تهیه خورش عناب و بادام
- زمان پخت: ۳ ساعت
- مناسب برای: ۴ نفر
دستور تهیه خورش عناب و بادام شامل مراحل زیر است:
مرحله اول: مزهدار کردن گوشت چرخکرده
برای شروع کار، یک پیاز را خوب بشویید و پوستش را بکنید. سپس، پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه یک قاشق آرد، نمک، زردچوبه و فلفل به گوشت چرخکرده اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه ورز دهید تا طعم ادویهها و پیاز به گوشت نفوذ کند.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه سوپ کدو حلوایی
مرحله دوم: درست کردن کوفته قلقلی
بعد از اینکه گوشت خوب ورز داده شد، آن را به گولههای کوچک به اندازه گردو درآورید. سپس یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و مقداری کره در آن بریزید تا ذوب و داغ شود.
هر کدام از کوفتهها را در آرد بغلتانید تا به خوبی آغشته شوند. حالا کوفتهها را داخل قابلمه بگذارید و چند دقیقه تفت دهید. وقتی کوفتهها سرخ شدند، آنها را از قابلمه خارج کنید.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه خورشت قورمه سبزی
مرحله سوم: تفت دادن پیاز و سیر
در این مرحله، یک پیاز را بشویید، پوست بکنید و خرد کنید. پیاز خرد شده را در همان قابلمهای که کوفتهها را تفت دادهاید، بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگش طلایی شود. سپس سیر له شده، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد اولیه
رب انار، لپه پخته شده، شیره انگور و دو پیمانه آب را به مخلوط سیر و پیاز سرخ شده اضافه کنید و منتظر بمانید تا مخلوط به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، کوفتهها را اضافه کنید. حالا حرارت را کم کرده و در قابلمه را بگذارید. بعد از یک ساعت، بادام بدون پوست، عناب و نعناع خشک را به خورش اضافه کنید.
در این مرحله، طعم خورش را بچشید و اگر لازم بود، نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید. در نهایت، در قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید خورش با حرارت کم خوب جا بیفتد و روغن بیندازد.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه خورشت نارنگی
مرحله پنجم: سرو کردن خورش عناب و بادام
زمانی که خورشت عناب و بادام به خوبی جا افتاد و روغن پس داد، حرارت را خاموش کنید. خورش را در ظرفهای سرو بریزید و با سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید. نوش جان!
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، با دستور تهیه خورش عناب و بادام آشنا شدیم. پیشنهاد میکنیم در فرصتی مناسب این غذای خوشمزه و مقوی را درست کنید و از طعمش لذت ببرید.