رسپی خورشت مرغ و آلوچه زنجانی؛ خوشمزه و مخصوص

“`html
خورشت مرغ و آلوچه یکی از غذاهای قدیمی و محبوب ایرانی است که ریشه آن به زنجان برمیگردد. این خورشت طعم ملس و ظاهری دلپذیر دارد و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
ما امروز در این بخش از رضیم بلاگ طرز تهیه خورشت مرغ و آلوچه را به صورت مرحله به مرحله ارائه خواهیم داد و تمام نکات ضروری برای خوشمزهتر شدن آن را به شما خواهیم گفت. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ و آلو زنجانی
مواد لازم برای تهیه این خورشت به شرح زیر است:
مرغ | ۳-۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد |
آلو خورشتی (آلو برقانی) | ۸-۱۰ عدد |
محلول زعفران | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۱ پیمانه |
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی به صورت زیر است:
مرحله اول: آمادهسازی آلوها
در مرحله اول، آلوها را بشویید و تمیز کنید. سپس آنها را در مقداری آب بخیسانید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
در این مرحله، پیاز را بشویید و پوست بکنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید.
پیازها را کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند و سپس به مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک مرغ و نخود فرنگی
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت زردآلو با مرغ
مرحله سوم: افزودن مرغ
در این مرحله، تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید و با پیازها تفت دهید تا بوی خامی مرغ از بین برود.
مرحله چهارم: افزودن محلول زعفران و ادویهها
حال مقداری فلفل و محلول زعفران به مرغها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مرغها کمی طلایی رنگ شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت ترش سماق مازندرانی با مرغ
مرحله پنجم: پختن مرغ
۱ پیمانه آب جوش را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیاید، سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغها به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزند.
مرحله ششم: آمادهسازی رب گوجه فرنگی
در این مرحله، در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
سپس، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگش باز شود.
حال رب گوجه فرنگی خوش رنگ و خوش عطر آماده است.
“““html
تان را به محتوای قابلمه خورشت بیفزاید و در حد مخلوط شدن خورشت را بهم زنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش نخود فرنگی با مرغ
مرحله هفتم: افزودن آلوها
در این مرحله آب آلوها را بگیرید و آلوهای خیسانده شده را به خورشت اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا آلوها با خورشت بپزند و مزهها خوب به هم بچسبند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت گلابی زعفرانی با فیله مرغ
مرحله هشتم: تنظیم چاشنی و سرو غذا
در آخرین مرحله مقداری نمک به خورشت اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود. اگر خورشت به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و آن را در ظرف مناسب بکشید.
این خورشت به سادگی و در مدت زمان کمی که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم خواندید، آماده میشود. میتوانید آن را با کته یا پلو سرو کنید و از طعم خوبش لذت ببرید.