رسپی

رسپی دلال برای خوردن گوجه سبز؛ به روش سنتی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دلال، دَلار یا دَرار که بعضی به آن نمک سبز هم می‌گویند، یک نوع چاشنی خوشمزه شمالی برای مزه‌دار کردن گوجه سبز است. این چاشنی با ترکیب سبزی‌های محلی درست می‌شود و عطر و طعم بسیار خوبی دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ می‌توانید با طرز تهیه دلال برای خوردن گوجه سبز آشنا شوید.

تهیه دلار در خانه فقط ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. این زمان مربوط به شستن و چرخ کردن سبزیجات مختلف است.

مواد لازم برای تهیه دلال برای خوردن گوجه سبز:
سبزی چوچاق ۱۰۰ گرم
گشنیز ۳۵۰ گرم
کوتکوتو ۲۰۰ گرم
بو انجیر ۱۰۰ گرم
نعنا ۱۰۰ گرم
نمک ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

مراحل رسپی سبزی دلال شمالی

حالا می‌توانید با مراحل تهیه سبزی دلال شمالی آشنا شوید.

مرحله اول: سبزی‌ها را تمیز کنید و بشویید

برای شروع، سبزی‌ها را پاک کنید و قسمت‌های خراب و پلاسیده را جدا کنید. برای درست کردن دلال نیازی به جدا کردن ساقه سبزی‌ها نیست، فقط بهتر است ساقه نعنا را جدا کنید. سپس سبزی‌ها را خوب بشویید و در یک مخلوط نمک و سرکه بخوابانید تا ضدعفونی شوند.

در نهایت، دوباره سبزی‌ها را بشویید و اجازه دهید چند دقیقه بمانند تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

بیشتر بخوانید: روش های نگهداری دلال خانگی

مرحله دوم: سبزی‌ها را خشک کنید

وقتی آب اضافی سبزی‌ها گرفته شد، آن‌ها را روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. قبل از اینکه سبزی‌ها را چرخ کنید، حتما باید خوب خشک شوند. این کار مانع از کپک زدن دلال می‌شود و عمر آن را افزایش می‌دهد.

سبزی‌ها را خشک کنید برای تهیه دلال

مرحله سوم: سبزی‌ها را چرخ کنید

به صورت سنتی برای تهیه دلال، سبزی‌ها را چند بار با چرخ گوشت چرخ می‌کنند تا خیلی ریز و یکنواخت شوند. اما شما می‌توانید از خردکن یا غذاساز هم استفاده کنید. فقط دقت کنید که سبزی‌ها را چند بار خرد کنید تا کاملا نرم و ریز شوند.

بیشتر بخوانید: فرق گوجه سبز و آلوچه و نحوه تشخیص آنها!

مرحله چهارم: نمک را اضافه کنید

در حین چرخ کردن یا خرد کردن سبزی‌ها، نمک را به آن‌ها اضافه کنید. خیلی مهم است که نمک را به موقع اضافه کنید، زیرا اگر دیر اضافه کنید، رنگ دلال تیره می‌شود. نمک نه تنها باعث طعم‌دهی می‌شود، بلکه برای افزایش ماندگاری و حفظ رنگ آن هم ضروری است.

“`html
نمک را اضافه کنید برای دلال گوجه سبز

مرحله پنجم: دلال را در ظرف مناسب بریزید

بعد از اینکه دلال را آماده کردید، باید آن را در یک ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید. می‌توانید دلال را در یک شیشه کوچک در یخچال نگه دارید و در عرض چند ماه از آن استفاده کنید. برای باقیمانده نیز بهتر است آن را در یک ظرف درب‌دار بگذارید و در فریزر قرار دهید.

رسپی دلال برای خوردن گوجه سبز؛ به روش سنتی

بیشتر بخوانید: رسپی بورانی لبو

نکات و فوت و فن‌های رسپی دلال برای خوردن گوجه سبز

در اینجا به چند نکته در مورد دلال مخصوص گوجه سبز اشاره خواهیم کرد.

رسپی دلال برای خوردن گوجه سبز؛ به روش سنتی

  • اگر به سبزیجات محلی مثل کوتکوتو، بو انجیر و چوچاق دسترسی ندارید، می‌توانید به جای آن‌ها از گشنیز و نعنای خرد شده هم استفاده کنید.
  • برای تهیه دلال شمالی با گوجه سبز حتماً مقدار مناسبی نمک بزنید. اگر نمک کم باشد، خیلی زود کپک می‌زند و کیفیتش خراب می‌شود.
  • دلال ماست با دلال گوجه سبز فرق دارد. معمولاً برای دلال ماست از سیر تازه هم استفاده می‌شود.
  • هیچ‌وقت نباید از سبزی خالواش زیاد استفاده کنید، چون طعم چاشنی را تلخ می‌کند.
  • چون دلال طعم شوری دارد، نباید خیلی زیاد مصرف شود. این چاشنی برای افرادی که فشار خون بالا دارند، مناسب نیست.
  • می‌توانید از این چاشنی برای مزه‌دار کردن خیار، پرتقال، چغاله بادام، کیوی و میوه‌های ترش دیگر هم استفاده کنید.
  • فراموش نکنید که برای تهیه این چاشنی حتماً از سبزیجات تازه و محلی استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
  • برای تهیه دلال مازندرانی باید از ترکیب سبزی‌هایی مثل خالواش، چوچاق، زلنگ و اناریجه با مقداری نمک استفاده کنید.
  • دلال بافت نرمی دارد و باید سبزی آن خوب خرد شود. بهتر است برای خرد کردن سبزی از چرخ گوشت استفاده کنید.
  • در گذشته برای له کردن سبزی دلال، ابتدا آن را خرد می‌کردند و بعد با سنگ و ظرف سفالی به نام نمکار یا نمکیار آن را می‌سابیدند تا کاملاً له شود.
  • می‌توانید از این چاشنی برای مزه‌دار کردن کاهو سکنجبین هم استفاده کنید.
  • می‌توانید از سبزی دلال رشتی برای مزه‌دار کردن زیتون پرورده و کال کباب شمالی هم استفاده کنید.
  • چون دلال طبع گرمی دارد، می‌توانید آن را با میوه‌های سرد میل کنید. گرمی این چاشنی سردی میوه‌ها را برطرف می‌کند و از ایجاد بلغم جلوگیری می‌کند.
  • خواص سبزی دلال شامل جلوگیری از نفخ، کاهش اسید معده، شادابی پوست و مو، کاهش قند خون، تقویت سیستم گوارش و جلوگیری از سردی بدن است.

بیشتر بخوانید: رسپی ترشک گوجه سبز خانگی

دلال یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌های شمالی است و می‌توان از آن برای مزه‌دار کردن گوجه سبز و جلوگیری از سردی بدن استفاده کرد. اگر طعم گوجه سبز و دلال را چشیده‌اید، می‌دانید که این ترکیب بسیار خوشمزه و محبوب است. اگر تجربه‌ای در تهیه دلال خانگی دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا