رسپی

رسپی دمپخت سیر؛ غذای خوشمزه با سیر تازه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دمپخت سیر، یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که با سیر سبز درست می‌شود. این غذا به سادگی و با مواد اولیه در دسترس تهیه می‌شود و به سرعت آماده می‌گردد. دمپخت سیر یا سیر پلو، یکی از غذاهای محبوب در شیراز و شمال کشور است. در این نوع غذا اصولاً از گوشت استفاده نمی‌شود، اما بعضی‌ها آن را با گوشت‌های مختلف هم می‌پزند.

در این قسمت از مجله اینترنتی رضیم بلاگ می‌خواهیم به شما یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین روش‌های تهیه دمپخت سیر را آموزش دهیم. این آموزش مرحله به مرحله همراه با نکات لازم برای تهیه این غذا است. پس با ما همراه باشید.

طرز تهیه دمپخت سیر

  • مدت زمان تهیه این غذا ۴۰ تا ۵۰ دقیقه است.
  • مقدار مواد گفته شده در این دستور برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما با ضرب و تقسیم ساده می‌توانید مقدار مواد را بیشتر کنید.
  • آماده‌سازی این غذا با درجه سختی متوسط است.
مواد لازم برای تهیه دمپخت سیر:
برنج ۲ پیمانه
سیر سبز ۴-۶ شاخه
نمک و زردچوبه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم

مرحله اول: آماده‌سازی برنج

چند ساعت قبل از پخت، برنج را بشویید و تمیز کنید. سپس آن را با کمی آب ولرم بخیسانید.

مرحله دوم: آماده‌سازی سیر

سیرها را تمیز کنید و انتهای آن‌ها را ببرید.

برگ‌های زرد و خراب را جدا کنید.

سیر را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آبش برود.

سیر را به قطعات ۱-۲ سانتی‌متری برش بزنید.

همه سیرها را به همین شکل خرد کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی سیر پلو با مرغ یا ماهی

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را به شکل نگینی ریز خرد کنید.

مقداری روغن در یک تابه بریزید و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید.

چند دقیقه تفت دهید تا پیازها طلایی و نرم شوند.

مرحله چهارم: افزودن سیر

سیرهای خرد شده را به پیازها در تابه اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم کمی سرخ شوند.

رسپی دمپخت سیر؛ غذای خوشمزه با سیر تازه

هر چند دقیقه سیرها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت سرخ شوند.

سیرها را به دلخواه تفت دهید و سپس حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم: آماده‌سازی برنج

برنج‌های خیسانده شده را در یک قابلمه مناسب بریزید.

نمک، زردچوبه و روغن را به برنج اضافه کنید.

مقداری آب روی برنج‌ها بریزید (حدود یک بند انگشت روی برنج).

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.

صبر کنید تا برنج نرم شود و آب قابلمه تبخیر گردد.

مرحله ششم: افزودن سیر و پخت غذا

ترکیب سیر و پیاز را به قابلمه اضافه کنید.

مواد را کمی هم بزنید تا ترکیب شوند.

اجازه دهید آب قابلمه کاملاً تبخیر شود.

سپس محتوای قابلمه را از دیواره‌ها به مرکز جمع کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی کنگر پلو

درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید.

۳۰ تا ۴۰ دقیقه به آن زمان دهید تا دمپخت سیر خوشمزه شما آماده شود.

پس از پخت، آن را در ظرف مناسب سرو کرده و با ترشی یا ماست نوش جان کنید.

“`در تهیه دمپخت سیر به ۳ نکته زیر دقت کنید

  1. گاهی برخی افراد برای تهیه این غذا از سبزی‌های معطر دیگری مثل گشنیز، تره، جعفری و شوید هم استفاده می‌کنند.
  2. شما می‌توانید این دمپخت را با برنجی که قبلاً آبکش کرده‌اید درست کنید؛ به این شکل که بعد از آبکش کردن برنج، آن را به صورت لایه لایه همراه با سیر در قابلمه بریزید.
  3. مقدار سیر اضافه‌شده به این غذا کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد، و می‌توانید بسته به ذائقه‌تان سیر بیشتری یا کمتری به برنج اضافه کنید.

در تهیه دمپخت سیر به ۳ نکته زیر دقت کنید
امیدواریم که این دستور پخت مورد توجه شما عزیزان علاقه‌مند به آشپزی و غذاهای سنتی قرار گرفته باشد و شما هم بتوانید این دمپخت سیر را طبق این روش تهیه کنید و در کنار عزیزانتان از آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا