رسپی

رسپی روغن کنجد خانگی به روش چینی؛ عطر و طعم بی‌نظیر

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

روغن کنجد یکی از محبوب‌ترین روغن‌های گیاهی در غذاهای چینی و خاورمیانه است. این روغن از دانه‌های کنجد خام و برشته تهیه می‌شود. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با طرز تهیه روغن کنجد خانگی به سبک چینی آشنا شوید.

طرز تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی (با آب)

تهیه این روغن بسیار ساده است و حدود ۲ ساعت زمان می‌برد.

مواد لازم برای تهیه روغن کنجد بدون دستگاه به روش چینی

برای تهیه روغن کنجد بدون دستگاه به روش چینی به مواد زیر نیاز دارید:

کنجد خام ۱ کیلوگرم
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه روغن کنجد

در این قسمت می‌توانید با مراحل تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی آشنا شوید.

مرحله اول: خیساندن کنجدها

برای شروع، کنجدها را در یک ظرف بریزید و مقداری آب به آن‌ها اضافه کنید. آب را اضافه کنید تا روی کنجدها را بپوشاند. حدود ۲ ساعت صبر کنید و سپس کنجدها را آبکش کنید.

مرحله دوم: تفت دادن کنجدها

حالا کنجدهای آبکش شده را در ماهیتابه بریزید. شعله گاز را روی حرارت ملایم روشن کنید و به طور مداوم کنجدها را هم بزنید تا رنگ آن‌ها تغییر کند و برشته شوند. در این مرحله کنجدها باید کاملاً برشته و ترد شوند.

مرحله سوم: میکس کردن کنجدها

پس از تفت دادن کنجدها، آن‌ها را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب میکس کنید تا به حالت پوره درآید. بافت آن‌ها باید نرم شود.

بیشتر بخوانید: با این ترفندها خودتان در خانه روغن کنجد با کیفیت بگیرید

مرحله چهارم: تفت دادن کنجد میکس شده

در این مرحله، کنجد میکس شده را دوباره در ماهیتابه بریزید و به آن یک پارچ آب جوش اضافه کنید. شعله گاز را روشن کنید و کنجدها را خوب هم بزنید.

سپس درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید روغن از کنجدها جدا شود. بعد از آن شعله گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی (با روغن)

مرحله پنجم: جمع‌آوری روغن کنجد

روغن کنجد روی مواد تجمع می‌کند. با کمک یک ملاقه روغن کنجد را از روی آب بردارید و آن را از یک صافی رد کنید. سعی کنید در هنگام برداشتن، مواد را هم نزنید تا روغن، آب و کنجد ترکیب نشوند. با این روش می‌توانید روغن خالص کنجد تهیه کنید و از آن برای پخت غذا یا مزه‌دار کردن سالاد استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه روغن کنجد فاسد را از سالم تشخیص دهیم؟

رسپی روغن کنجد خانگی به روش چینی؛ عطر و طعم بی‌نظیر

طرز تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی (با روغن)

در این روش برای تهیه روغن کنجد خانگی، بعد از تفت دادن کنجد، باید به اندازه ۴ برابر به آن روغن خوراکی اضافه کنید. سپس دانه‌های کنجد را همراه با روغن در ماهیتابه بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه با شعله ملایم بپزید. بعد از آن، اجازه دهید مواد کمی خنک شوند و سپس آن‌ها را در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید.

در این مرحله مواد باید به طور کامل له شوند. حالا حدود ۱ تا ۲ ساعت مواد را روی میز قرار دهید تا کنجدها ته نشین شوند…

“““html

در این روش، روغن اصلی کنجد به سمت بالا می‌رود و روغنی که اضافه کرده‌ایم، در ته ظرف می‌ماند.

با یک ملاقه، روغن را روی مواد بریزید و در ظرفی دیگر خالی کنید. باقی‌مانده روغن را در یک پارچه بریزید و خوب فشار دهید و در ظرفی جداگانه بگذارید. این روغن را می‌توانید در ظرف بسته به مدت چند ماه نگهداری کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی

نکات و فوت و فن‌های تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی

در ادامه، چند نکته مهم برای تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی آورده شده است. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه روغن کنجد، حتماً از کنجد ایرانی و باکیفیت استفاده کنید.
  • کنجد را باید خوب میکس یا آسیاب کنید تا روغن آن بهتر خارج شود.
  • بعد از تولید روغن، حتماً آن را صاف کنید تا روغن شما یکدست و خالص شود.
  • بهتر است این روغن را هرچه سریع‌تر مصرف کنید تا کیفیت آن پایین نیاید.
  • می‌توانید از روغن کنجد طبیعی برای تهیه برنج ایرانی استفاده کنید.
  • سعی کنید از کنجد تازه استفاده کنید و خودتان آن را به روش گفته شده برشته کنید.
  • برای برشته کردن، کنجدها را در سینی فر پهن کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید. سپس به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با حرارت ملایم تفت دهید.
  • در حین برشته کردن کنجدها روی گاز، حرارت را کم کنید و آنها را به طور مداوم هم بزنید تا نسوزند و به خوبی برشته شوند.
  • برای صاف کردن روغن، آن را در یک پارچه نخی تمیز بریزید و خوب فشار دهید.
  • برای نگهداری طولانی‌مدت این روغن، بهتر است آن را در فریزر بگذارید.
  • به خاطر داشته باشید که دانه‌های کنجد در حین تفت دادن شبیه ذرت می‌پرند، بنابراین در این مرحله کمی مراقب باشید و مرتب هم بزنید.
  • برای روغن‌گیری، دقت کنید که کنجدها را بیش از حد برشته نکنید. باید قبل از اینکه رنگ آنها قهوه‌ای شود، شعله را خاموش کنید. در غیر این صورت، روغن و طعم آن از بین می‌رود.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه روغن کنجد خانگی به روش چینی توضیح داده شد. با این روش می‌توانید به راحتی روغن باکیفیت و خالص تهیه کنید و از آن برای تهیه غذا و سالاد استفاده نمایید. اگر تجربه‌ای در درست کردن این روغن دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان دیگر به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا