رسپی

رسپی سمبوسه بازاری؛ ترد و طلایی+ فوت‌وفن‌ های مثلثی کردن نان

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که ریشه‌اش به جنوب کشور برمی‌گردد. این غذا به خاطر هزینه کم و تهیه آسانش، و البته طعم بسیار خوبش معروف است. با چند ترفند ساده می‌توانید طعم آن را به شکلی اصیل و جذاب تغییر دهید. در این مقاله از مجله رضیم به شما آموزش می‌دهیم که چگونه سمبوسه‌ اصیل بازاری درست کنید و نکات جالبی درباره مثلثی کردن نان را به شما می‌گوییم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه سمبوسه، ابتدا سیب ‌زمینی‌ها را بپزید و خرد کنید. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و کمی تفت دهید. به آنها زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز اضافه کنید. سیب زمینی خرد شده و نمک را هم به مخلوط اضافه کنید و در آخر گشنیز خرد شده را بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید. حالا مواد را در نوارهای نان لواش به صورت مثلثی بپیچید و سرخ کنید.

برای درست کردن سس سمبوسه، گوجه فرنگی، فلفل قرمز، سیر، روغن، نمک، پودر تخم گشنیز و پودر پیاز را با کمی آب در مخلوط کن بریزید تا کاملاً پوره شوند. سپس این مخلوط را روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود.

مواد لازم سمبوسه اصیل بازاری

سیب زمینی متوسط ۳ عدد
پیاز ۲ عدد
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ¼ قاشق چای‌خوری
پودر فلفل قرمز ⅛ قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز ½ قاشق چای‌خوری
پودر پیاز ½ قاشق چای‌خوری
روغن ۴ قاشق غذاخوری
گشنیز تازه خرد شده ۵ قاشق غذاخوری
نان لواش به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم

مواد لازم سس سمبوسه

“““html
فلفل قرمز ۲ عدد
سیر ۱ حبه
گوجه فرنگی ۲ عدد
پودر پیاز ½ قاشق چای‌خوری
نمک ¼ قاشق چای‌خوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ¼ قاشق چایخوری
آب نصف پیمانه

مراحل رسپی سمبوسه اصیل بازاری

مدت زمان آماده سازی: ۴۰ تا ۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۶ تا ۸ نفر
درجه سختی: آسان

مرحله اول: سیب زمینی را بپزید

اول سیب زمینی‌ها را خوب بشویید و در قابلمه‌ای بگذارید تا با آب بپزند. بعد از پخته شدن، در حالی که هنوز کمی داغ هستند، پوست آن‌ها را بگیرید. چون وقتی دمای سیب‌زمینی‌ها پایین بیاید، پوست کندن آن‌ها سخت‌تر می‌شود.

مرحله دوم: سیب زمینی را ساطوری کنید

بسیاری از افراد برای درست کردن سمبوسه، سیب‌زمینی را رنده یا له می‌کنند. اما بهتر است آن را به شکل ریز ساطوری کنید تا غذا خوشمزه‌تر و چسبنده نشود.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیازها را بشویید و پوستشان را بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید. در یک تابه، ۳ تا ۴ قاشق روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید.

بیشتر بخوانید: ۶ مدل پیش غذای آسان با ایر فرایر

مرحله چهارم: پیاز را معطر کنید

وقتی پیاز کمی نرم شد، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله پنجم: سیب زمینی را اضافه کنید

بعد از چند ثانیه که ادویه‌ها مخلوط شدند، سیب‌زمینی‌های ساطوری‌شده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله ششم: نمک و گشنیز را اضافه کنید

پس از اینکه همه چیز خوب مخلوط شد، نمک را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

گشنیز تازه را به صورت ریز ساطوری کنید و به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله هفتم: سمبوسه را سرخ کنید

در یک تابه کوچک و عمیق، به اندازه یک بند انگشت روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس سمبوسه‌ها را با حرارت متوسط سرخ کنید.

رسپی سمبوسه بازاری؛ ترد و طلایی+ فوت‌وفن‌ های مثلثی کردن نان

بعد از سرخ شدن، سمبوسه‌ها را روی توری فلزی یا دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.

مرحله هشتم: سس را درست کنید

گوجه‌فرنگی‌ها را با پوست به دو نیم کنید. سپس سیر و فلفل قرمز را تکه‌تکه کنید. همه این مواد را همراه با روغن، نمک، پودر تخم گشنیز و پودر پیاز و آب در مخلوط‌کن بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست و پوره شود.

بیشتر بخوانید: رسپی فلافل خانگی

مرحله

“““html

نهم: سس را روی حرارت بگذارید

بعد از اینکه مواد سس به شکل پوره درآمدند، آنها را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید و غلیظ شود.

نکات و فوت‌وفن‌های مثلثی کردن نان لواش

  • چون نان لواش نازک است، احتمال خشک شدن آن زیاد است. برای جلوگیری از این مشکل، یک شیشه اسپری پر از آب داشته باشید و روی قسمت‌های خشک نان آب بپاشید تا دوباره نرم شود.
  • بهتر است نان لواش‌ها را روی هم قرار دهید تا خشک نشوند. وقتی نان را به صورت تکی بکشید، سریعتر خشک می‌شود.
  • اندازه نان می‌تواند متفاوت باشد، اما در نهایت باید مستطیل شکل باشد تا بعداً به شکل مثلثی در بیاید.
  • برای درست کردن سمبوسه‌های کوچک، نان لواش را از عرض برش دهید. اما برای سمبوسه‌های بزرگ، نان را از طول برش بزنید تا نوارهای بزرگ و بلندی داشته باشید.
  • اگر انتهای نان کوتاه است و نمی‌تواند به هم بچسبد، مقداری آرد و آب را مخلوط کرده و به قسمت‌های نان که باید به هم بچسبند بزنید و چند دقیقه فشار دهید تا خوب بچسبند.
  • اگر مثلثی کردن سمبوسه برایتان دشوار است، می‌توانید نان را به شکل رولی بپیچید.

رسپی سمبوسه بازاری

نکات تکمیلی برای درست کردن سمبوسه اصیل بازاری

برای تهیه سمبوسه بازاری، بهتر است نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

  • اگر سمبوسه‌های پر و مایه‌دار بیشتر می‌پسندید، باید مواد بیشتری داخل نان بگذارید. برعکس، اگر سمبوسه کوچک و نازک می‌پسندید، باید از مواد کمتری استفاده کنید.
  • برای دسته‌ای از سمبوسه‌های رژیمی، می‌توانید آنها را در فر یا هواپز درست کنید، اما طعم و عطر سمبوسه در روغن بهتر است.
  • می‌توانید برای صرفه‌جویی در زمان، سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید، هر کدام را به ۴ تکه تقسیم کنید و با آب و یک کمی نمک بپزید. این کار باعث می‌شود تا سیب‌زمینی‌ها سریع‌تر بپزند.
  • مقدار فلفل قرمز در سس سمبوسه به سلیقه شما بستگی دارد. بنابراین می‌توانید آن را کم یا زیاد کنید.
  • به جای نان لواش، می‌توانید از نان یوفکا هم استفاده کنید.
  • برای سرخ کردن سمبوسه، باید روغن کافی استفاده کنید تا لبه‌های آن نرم نماند.
  • حتماً برای سرخ کردن سمبوسه‌ها از روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید تا روغن کمتری جذب آنها شود.
  • اگر تعداد سمبوسه‌ها زیاد است، می‌توانید قبل از سرخ کردن آنها را در ظرفی دربسته در فریزر بگذارید.
  • برای اینکه سمبوسه‌ها هنگام سرخ شدن باز نشوند، آنها را از سمتی که پیچیده‌اند در تابه قرار دهید.
  • اگر سمبوسه ترد را پسندیدید، بهتر است بلافاصله بعد از سرخ شدن آنها را سرو کنید. اما اگر می‌خواهید سمبوسه‌ها نرم بمانند، باید بعد از سرخ شدن آنها را چند دقیقه در ظرف دربسته قرار دهید.

در این مقاله از مجله رضیم، رسپی سمبوسه اصیل بازاری و نکات مثلثی کردن نان لواش را به شما معرفی کردیم. حتماً یک بار این غذای ساده را در خانه درست کنید و از نتیجه آن شگفت‌زده شوید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا