رسپی سوپ دیوران (چوربا)؛ پیشغذای خوشمزه ترکیه

“`html
آیا تا به حال مزهی واقعی سوپهای ترکیهای را تجربه کردهاید؟ سوپ دیوران یکی از خوشمزهترین سوپها در ترکیه است که با ترکیب عالی گوشت، سبزیجات و ادویهها تهیه میشود. در این مقاله از مجله رضیم، شما را با طرز تهیه این سوپ لذیذ آشنا خواهیم کرد.
برای درست کردن این سوپ خوشمزه، ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده، ادویه و آرد ترکیب کنید و به شکل قلقلی درآورید. بعد از آن، آرد و رب را سرخ کنید و سپس آب، نخود و رشته سوپ را به آن اضافه کنید تا به جوش بیاید. در آخر، قلقلیهای سرخ شده را به سوپ اضافه کرده و با نعنا داغ تزئین کنید و لذت ببرید. برای دریافت دستور کامل و مرحله به مرحله، همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سوپ دیوران
مواد لازم برای تهیه سوپ دیوران به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
نخود پخته شده | ۱ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجه میکس شده | ۱ عدد |
رشته سوپ | ۱ استکان |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
حبه سیر | ۳ حبه |
آرد سفید | ۳ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | یک قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
زیره و آویشن | از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
کره | ۲۵ گرم |
نعناع خشک | ۱ قاشق مربا خوری پر |
“““html
مراحل تهیه سوپ دیوران
سوپ دیوران شامل مراحل زیر است:
مرحله اول: آماده سازی سیر و پیاز
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با غذاساز میکس کنید. اگر غذاساز ندارید، میتوانید پیاز را با رنده ریز رنده کنید. چند حبه سیر تازه را هم پوست بگیرید، بشویید و با رنده ریز رنده کنید.
مرحله دوم: ورز دادن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را در ظرفی بریزید و پیاز و سیر رنده شده را به آن افزوده کنید. سپس کمی آرد سفید، نمک، ادویهجات و شیر را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. بعد آرد سوخاری را اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا گوشت حالت منسجمتری بگیرد.
بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته جا افتاده
مرحله سوم: قل قلی کردن گوشت چرخ کرده
از گوشت ورز داده شده به اندازه توپکهای کوچک بردارید و با دست قل قلی کنید و در ظرفی قرار دهید. بهتر است روی قل قلیها را بپوشانید و بگذارید نیم ساعت استراحت کند.
مرحله چهارم: تفت دادن آرد و رب گوجه
در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و روی شعله قرار دهید. یک قاشق غذاخوری آرد در آن بریزید و خوب تفت دهید.
سپس رب را اضافه کنید و وقتی رنگ رب قرمزتر شد، گوجهفرنگی میکس شده را بیفزایید. سپس یک استکان آب روی آن بریزید و هم بزنید تا آرد خوب حل شود.
بیشتر بخوانید: رسپی سوپ جو
مرحله پنجم: اضافه کردن نخود و رشته سوپی
در این مرحله اگر تمایل دارید، میتوانید آب گوشت را با کمی آب رقیق کنید و بگذارید روی شعله کم به جوش بیاید. وقتی در حال پخت هستید، نخود پخته شده را به آب گوشت اضافه کنید و رشته سوپی را هم بیفزایید. شعله را کم کنید تا رشتهها به هم نچسبند.
مرحله ششم: سرخ کردن قل قلیها
در ظرف دیگری روغن را داغ کنید و قل قلیها را به آرامی در آن سرخ کنید. مهم است که قل قلیها رنگ طلایی بگیرند، اما مواظب باشید زیاد سرخ نشوند و کمتر با قاشق جابهجا کنید تا شکلشان خراب نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی سوپ زعفران
مرحله هفتم: تهیه نعنا داغ
در یک ظرف روغن داغ کنید و به محض اینکه داغ شد، نعنا خشک را داخل آن بریزید و کمی تفت دهید. میتوانید کمی زردچوبه هم اضافه کنید. نعنا اگر بیشتر از حد حرارت ببیند، میسوزد، پس سریع شعله را خاموش کنید.
مرحله هشتم: سرو کردن
سوپ آماده را در ظرف گودی بریزید و نعنا داغ روی آن بیفزایید. اگر دوست دارید، میتوانید از پیاز طلایی سرخ شده هم برای تزیین استفاده کنید.
این سوپ خوشمزه را میتوانید همراه با نان میل کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: رسپی سوپ شیر
راز خوشمزهتر شدن سوپ دیوران
حالا به چند نکته برای خوشمزهتر شدن سوپ دیوران اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- برای طعم بهتر، بهتر است عصاره گوشت یا مرغ تهیه کنید و به جای آب، از آن استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از عصارههای آماده در بازار نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن آرد به سوپ غلظت بهتری میدهد و سوپ حالت جا افتادهتری خواهد داشت.
- استفاده از نعنای سرخ شده در سوپ طعم آن را دوچندان میکند و به کار بردن کره نیز دلچسبتر خواهد کرد.
- آرد را باید در روغن با شعله پایین بهتر تفت داد، تا بوی آن به مشام برسد و سپس رب را اضافه کنید.
- برای داشتن سوپ خاص، باید به آن فرصت بیشتری برای پخت بدهید تا جا بیفتد.
- بهتر است نخود را از شب قبل بخیسانید و آب آن را چند بار عوض کنید.
- این سوپ با لیموی تازه یا آب نارنج عالی خواهد بود.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی سوپ دیوران ترکیهای را برایتان شرح دادیم.