رسپی

رسپی شله گندی به روش لری؛ ساده و خوشمزه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

شله گندی یکی از غذاهای قدیمی و سنتی است که به لرستان مربوط می‌شود. در زبان لری، به عدس «گندی» گفته می‌شود و شله گندی یعنی آش عدس. این غذا با مواد ساده و در دسترس تهیه می‌شود و در میان مردم لرستان بسیار محبوب است.

امروز در رضیم بلاگ یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین روش‌های تهیه شله گندی را به شما معرفی می‌کنیم. پس با ما همراه باشید!

رسپی شله گندی

زمان لازم برای آماده‌سازی و تهیه این غذا بین ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه است.

مقدار مواد ذکر شده در این رسپی برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما می‌توانید به راحتی با حساب و کتاب، مقدار مواد را بیشتر کنید و شله گندی را به حجم‌های بزرگ‌تری تهیه کنید.

تهیه این غذا از نظر سختی متوسط است.

مواد لازم برای تهیه شله گندی:
عدس  ۱/۵ پیمانه
برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
انار خشک ۱/۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم

مرحله اول: آماده‌سازی عدس و برنج

عدس را تمیز کرده و با کمی آب بشویید و در یک کاسه بخیسانید.

در این مدت چندین بار آب عدس‌ها را عوض کنید.

خیساندن عدس‌ها قبل از پخت به کاهش نفخ و آسان‌تر شدن پخت آن‌ها کمک می‌کند.

برنج را هم به همین شکل تمیز کرده و با مقداری آب بخیسانید.

مرحله دوم: پخت عدس

عدس‌های خیسانده شده را در قابلمه مناسبی بریزید.

مقداری نمک و آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه منتظر بمانید تا عدس‌ها پخته شوند.

مرحله سوم: پخت برنج

برنج خیسانده شده را با کمی نمک، آب و روغن در قابلمه بریزید.

رسپی شله گندی به روش لری؛ ساده و خوشمزه

قابلمه را روی حرارت کم بگذارید تا برنج بپزد و نرم شود.

توجه داشته باشید که برنج باید کاملاً پخته و دانه‌ها نرم شوند.

برای این کار می‌توانید آب بیشتری به قابلمه اضافه کنید.

گاهی محتوای قابلمه را هم بزنید تا برنج ته نگیرد.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شولی کاشان

مرحله چهارم: افزودن انار خشک و عدس پخته شده

بعد از پخت برنج، عدس پخته شده و انار خشک را به آن اضافه کنید.

کمی مواد را هم بزنید و اگر آب غذا کم به نظر می‌رسد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

در بزنید و بگذارید با حرارت کم شله بپزد.

نکات و فوت و فن‌های تهیه شله گندی

مرحله پنجم: آماده‌سازی پیاز

پیاز را پوست کرده و بشویید. سپس آن را خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.

منتظر بمانید تا روغن کمی داغ شود، سپس پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.

در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن افزوده و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

حالا این ترکیب را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.

همه مواد را با هم مخلوط کنید و کمی زمان بدهید تا شله به غلظت مناسب برسد.

پس از پخت، شله را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو بریزید.

می‌توانید با کمی پیاز داغ و دانه‌های انار روی شله را تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شله مشهدی

امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقه‌مندان به آشپزی و غذاهای سنتی قرار گرفته باشد و شما هم این شله گندی خوشمزه و مقوی را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا