رسپی

رسپی قلیه مرغ به روش جنوبی؛ خوشمزه و سنتی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

قلیه مرغ یکی از خوشمزه‌ترین و سنتی‌ترین غذاهاست که شبیه قلیه ماهی است و ریشه‌اش به استان‌های جنوبی ایران برمی‌گردد. این غذا با فیله مرغ تهیه می‌شود و عطر گشنیز و شنبلیله در کنار فیله مرغ مزه‌ای بسیار خوشبو و لذیذ به آن می‌دهد.

ما امروز در این قسمت از رضیم بلاگ بهترین و کامل‌ترین رسپی قلیه مرغ را به صورت مرحله به مرحله برای شما آماده کرده‌ایم. پس با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه قلیه مرغ

برای تهیه قلیه مرغ به مواد زیر نیاز دارید:

فیله مرغ ۴ عدد
محلول زعفران  به مقدار دلخواه
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
گشنیز تازه ۲۰۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
تمر هندی ۱/۲ پیمانه
آب جوش  ۱ پیمانه

مراحل تهیه قلیه مرغ

  • مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه و پخت این غذا بین ۱ تا ۲ ساعت است.
  • این مقدار مواد برای ۲ تا ۳ نفر کافی است و می‌توانید با تغییر مقادیر، آن را برای تعداد بیشتری تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این غذا متوسط است.

مرحله اول: طعم‌دار کردن فیله‌های مرغ

فیله‌های مرغ را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. آنها را در یک ظرف مناسب بریزید.

مقداری نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران به آن‌ها اضافه کنید و خوب با دست ماساژ دهید تا طعم‌دار شوند.

فیله‌های طعم‌دار شده را در ظرف مناسب گذاشته و درب را ببندید. اجازه دهید ۳۰-۴۰ دقیقه در یخچال بمانند.

مرحله دوم: آماده‌سازی سبزی‌ها

گشنیز و شنبلیله تازه را تمیز کنید و برگ‌های خراب آن‌ها را جدا کنید.

سبزی‌ها را با آب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان برود.

سپس سبزی‌ها را با چاقو یا میکسر خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه‌ای که می‌خواهید قلیه مرغ را بپزید، مقداری روغن بریزید.

پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

مرحله چهارم: آماده‌سازی سیر

سیر را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را با سیر کوب له کرده و به پیازها اضافه کنید. کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

در این مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه یا قرمز به محتویات قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها هم آزاد شود.

رسپی قلیه مرغ به روش جنوبی؛ خوشمزه و سنتی

بیشتر بخوانید: رسپی

“““html

خورش کدو سبز با مرغ

مرحله پنجم: آماده سازی تمرهندی

تمر هندی را درون یک ظرف مناسب بریزید. به آن کمی آب جوش اضافه کنید. کمی تمر را با دست فشار دهید تا خوب در آب حل شود.

حالا تمر را از صافی رد کنید تا هسته‌های آن جدا شود. سپس، تمر را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید.

آب جوش را هم به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا مواد داخل قابلمه به جوش بیایند.

بعد از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. کمی صبر کنید تا سس غلیظ‌تر شود.

مرحله ششم: آماده سازی فیله‌های مرغ

در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا روغن داغ شود و بعد فیله‌های مرغی که مزه‌دار کرده‌اید را درون روغن سرخ کنید تا دو طرف آن‌ها طلایی و برشته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی مرغ لواشکی به روش شمالی


نکات و فوت و فن‌های تهیه قلیه مرغ

مرحله هفتم: افزودن فیله‌های سرخ شده به قلیه

فیله‌های مرغ سرخ شده را به خورش قلیه اضافه کنید.

با مقداری نمک چاشنی غذا را تنظیم کنید و بگذارید قلیه به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه با حرارت کم بپزد.

زمانی که قلیه به غلظت دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید و خورش مرغ را در ظرف سرو بریزید.

خورش مرغ خوشمزه شما آماده است. می‌توانید آن را با چلو یا کته میل کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش آلو مسمای جا افتاده با مرغ

امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و بتوانید این خورش خوشمزه و سنتی را تهیه کرده و با عزیزان خود نوش جان کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا