رسپی

رسپی قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

قیمه بوشهری، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی جنوب ایران است که معمولاً با شکر پلو سرو می‌شود. این خورشت خوش‌عطر به عنوان نذری در مراسمات مذهبی و عزاداری‌ها خیلی محبوب است و زیاد درست می‌شود. در این قسمت از رضیم بلاگ، دستور تهیه قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر را با شما در میان می‌گذاریم.

مواد لازم جهت تهیه قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر

برای پختن این قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت ۱۲.۵ کیلوگرم
لپه ۶.۲۵ کیلوگرم
پیاز ۲.۵ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۵۰ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲۵ عدد درشت
گرد لیمو عمانی ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۵۰ قاشق غذاخوری
دارچین ۶ و ۱/۴ قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر

برای تهیه قیمه بوشهری نذری مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: خیساندن لپه

برای درست کردن قیمه بوشهری، لپه را حداقل دو ساعت قبل از شروع آشپزی خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. ابتدا لپه‌ها را خوب بشویید و بعد آب کافی به آن اضافه کنید تا کاملاً زیر آب بروند.

اجازه دهید لپه‌ها حداقل دو ساعت در آب خیس بخورند. در این مدت می‌توانید آب لپه را یک یا دو بار عوض کنید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز

پیازها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سپس پیازهای خرد شده را با مقداری روغن داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم، شفاف و طلایی ‌شوند.

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه‌جات

پس از اینکه پیازها کاملاً نرم و شیشه‌ای شدند،

“““html

دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله چهارم: خرد کردن و تفت دادن گوشت

گوشت را به صورت قیمه‌ای خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. گوشت و پیاز را با هم مخلوط کرده و تفت دهید تا تمام تکه‌های گوشت به طور یکسان سرخ شوند و تغییر رنگ دهند.

بیشتر بخوانید: رسپی شله مشهدی نذری

مرحله پنجم: اضافه کردن لپه و آب جوش

لپه‌هایی را که از قبل خیسانده‌اید را آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. سپس، لپه‌های آبکش شده را به گوشت اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با هم تفت دهید. در ادامه، به مقدار لازم آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

توجه داشته باشید که مقدار آب باید به حدی باشد که به طور کامل روی لپه‌ها و گوشت‌ها را بپوشاند. این کار باعث می‌شود لپه‌ها و گوشت‌ها به طور کامل پخته و نرم شوند. در نهایت، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا لپه‌ها و گوشت‌ها با حرارت ملایم بپزند.

رسپی قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله ششم: اضافه کردن سیب زمینی

پس از اینکه گوشت و لپه‌ها به مدت یک ساعت پختند، نوبت به اضافه کردن سیب زمینی‌ها می‌رسد. برای این کار، سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و به صورت کامل (یعنی بدون خرد کردن) داخل قابلمه بریزید.

سپس درب قابلمه را مجددا بگذارید و اجازه دهید سیب زمینی‌ها به همراه لپه و گوشت بپزند تا زمانی که کاملا نرم شوند.

رسپی قیمه نذری به روش بوشهری

مرحله هفتم: پوره کردن لپه و گوشت

پس از پخت کامل گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید تا کمی خنک شود. لپه‌های پخته شده را نیز از قابلمه خارج کنید. گوشت پخته شده را به همراه لپه پخته شده داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با استفاده از گوشت‌کوب دستی یا برقی، گوشت و لپه را به طور کامل پوره کنید.

مرحله هشتم: اضافه کردن آب گوشت

در این مرحله از پخت قیمه بوشهری، مقداری از آب گوشت را به لپه و گوشت پوره شده اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم هم بزنید تا لپه و گوشت کاملا کشدار شوند. پس از اینکه لپه و گوشت کشدار شدند، باقی آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله نهم: کوبیدن سیب زمینی

سیب زمینی‌های پخته شده را از قابلمه خارج کرده و با استفاده از گوشت‌کوب یا هر وسیله دیگری که در دسترس دارید، بکوبید تا به صورت پوره درآیند. پوره سیب زمینی را به مخلوط گوشت و لپه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی قیمه چرخ کرده لاهیجان؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله دهم: تفت دادن رب گوجه فرنگی

ابتدا مقداری روغن درون یک تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس، رب گوجه فرنگی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود. پس از اینکه رب را به طور کامل تفت دادید، آن را به قابلمه قیمه اضافه کنید.

مرحله یازدهم: اضافه کردن نمک، زعفران و گرد لیمو عمانی

نمک، گرد لیمو عمانی و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. باید به طور مرتب و با حوصله قیمه را هم بزنید تا آب اضافی خورشت کشیده شده و قیمه غلیظ و کشدار شود.

فوت و فن‌های تهیه قیمه بوشهری نذری برای 100 نفر

مرحله دوازدهم: سرو کردن قیمه بوشهری نذری

پس از اینکه خورش قیمه بوشهری به طور کامل پخته شد و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس، آن را در ظرف‌های مورد نظر خود بکشید و سرو کنید. نوش جانتان!

بیشتر بخوانید: رسپی قیمه نذری

فوت و فن‌های تهیه

“““html

قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر

برای پخت قیمه بوشهری نذری خوشمزه، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:

  • برای اینکه قیمه شما کشدار و جا افتاده شود، حتما باید گوشت و لپه را به طور کاملاً پوره کنید.
  • استفاده از سیب‌زمینی در این خورشت اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید اگر دوست ندارید.
  • اگر طعم لیمو عمانی را نمی‌پسندید، می‌توانید به جای پودر لیمو عمانی از آبلیمو استفاده کنید.
  • به جای لپه، می‌توانید از نخود هم استفاده کنید.

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر را توضیح دادیم. با این رسپی ساده و کامل، به راحتی می‌توانید این غذای خوشمزه را برای ۱۰۰ نفر آماده کنید و نذری خود را به بهترین شکل ارائه دهید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا