رسپی مربای زرشک+ نکات شکرک نزدن آن

“`html
مربای زرشک یکی از خوشمزهترین و ملسترین مرباهاست. شما میتوانید این مربا را با زرشک تازه در خانه تهیه کرده و برای صبحانه مصرف کنید. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه این مربای خوشمزه را یاد میگیرید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن مربای زرشک، ابتدا زرشک را پاک کرده و آن را با آب سرد بشویید. سپس شکر و آب را بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. در نهایت زرشک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد. در آخر وانیل و آبلیمو را اضافه کنید. برای جزئیات بیشتر، ادامه مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای مربای زرشک
برای تهیه مربای زرشک به این مواد نیاز دارید:
زرشک تازه | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
آب | ۱ لیوان |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | ½ قاشق چایخوری |
طرز تهیه مربای زرشک
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰-۴۰ دقیقه
درجه سختی: آسان
مرحله اول: پاک کردن زرشک
ابتدا شاخهها و برگهای اضافی زرشک تازه را جدا کنید. بعد آنها را در یک کاسه آب سرد قرار دهید تا هر گونه آلودگی ته نشین شود. بگذارید زرشکها نیم ساعت در آب بمانند و سپس آنها را آبکش کنید.
مرحله دوم: تهیه شربت
در یک قابلمه، شکر و آب را بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. شکر و آب را مرتب هم بزنید تا شکر به طور کامل حل و شربت شفاف شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال
مرحله سوم: اضافه کردن زرشک
پس از اینکه شکر به خوبی حل شد و شربت جوشید، زرشکهای شسته شده را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کرده و بگذارید با شعله ملایم زرشکها بپزند، در غیر این صورت له میشوند.
مرحله چهارم: افزودن آبلیمو و وانیل
پس از اضافه کردن زرشک، اجازه دهید مربا به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. سپس وانیل و آبلیمو را اضافه کرده و برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر بجوشانید و بعد حرارت را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زعفران
مرحله پنجم: ذخیرهسازی مربا
پس از اینکه مربا به دمای محیط رسید، آن را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: دو طرز تهیه مربای پوست گریپفروت
نکات برای جلوگیری از شکرک زدن مربای زرشک
شکرک زدن مربا یکی از چالشهایی
“““html
یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن روبهرو هستند، شکرک زدن مرباست. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- استفاده از آبلیمو یا جوهرلیمو: برای جلوگیری از کپک زدن مربای زرشک، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا جوهرلیمو را در ۵ دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید. اسید موجود در این مواد از شکرک زدن جلوگیری میکند.
- دمای پخت ملایم: مربا را باید در دمای ملایم بپزید تا آب آن زود تبخیر نشود. حرارت زیاد موجب تبخیر سریع آب میشود و مربا زودتر غلیظ میشود، اما احتمال شکرک زدن آن هم بیشتر میشود.
- اندازه مناسب شکر: مقدار شکر در مربا خیلی روی شکرک زدن آن تأثیر دارد. اگر نسبت شکر بیشتر از زرشک باشد، مربا شکرک میزند. بنابراین نسبت مساوی از شکر و زرشک مناسب است.
- هم زدن به اندازه: اگر در حین پخت بیش از حد مربا را هم بزنید، هوا به آن وارد میشود. ورود هوا به مربا باعث افزایش شکرک زدن آن میشود.
- استفاده از گلوکز یا شربت ذرت: یکی از روشهای جلوگیری از شکرک زدن مربای زرشک، اضافه کردن گلوکز یا شربت ذرت است. ۱ قاشق غذاخوری را در ۵ دقیقه آخر پخت به مربا اضافه کنید و هم بزنید.
- نگهداری مناسب: نگهداری مربا در محیط خشک و خنک از شکرک زدن آن جلوگیری میکند. پس حتماً از خشک بودن ظرف مطمئن شوید و آن را در یخچال یا یک محیط خشک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای زرشک:
- برای خوشرنگ شدن مربا، قبل از اضافه کردن زرشکها به شربت، آنها را ۲ دقیقه در آب جوش بجوشانید.
- در حین پخت، کفهایی که روی مربا تشکیل میشود را با کفگیر بردارید تا مربا شفافتر شود.
- اگر مربا غلیظتر از حد ممکن شد، مقداری آب جوش اضافه کرده و دوباره بجوشانید.
- اگر مربا شکرک زد، آن را با کمی آب و ۱ قاشق چایخوری آبلیمو بجوشانید.
- اگر طعم وانیل را دوست ندارید، میتوانید هل یا گلاب به آن اضافه کنید.
در این مقاله از مجله رضیم، رسپی مربای زرشک به همراه نکات جلوگیری از شکرک زدن آن را برای شما ارائه دادیم. پیشنهاد میکنیم در این فصل که زرشک تازه در دسترس است، این مربای خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.