رسپی

رسپی هویج‌ پلو مجلسی با ته‌دیگ هویج + نکات و فوت‌وفن ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

هویج‌ پلو یکی از غذاهای خوش‌عطر و محبوب سنتی ایرانی است. این غذای جذاب به روش‌های بسیار مختلفی تهیه می‌شود. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، رسپی هویج پلوی مجلسی با ته‌دیگ هویج را به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات مهمی که در زمان پخت باید بدانید را رسپی خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

هویج‌های خلالی یا رنده شده را در کمی روغن یا کره تفت دهید. شکر و محلول زعفران را به آن اضافه کنید. برنج را در آب جوش ۳-۵ دقیقه نیم پز سپس آبکش کنید. پس از تفت دادن پیاز نگینی خرد شده، گوشت چرخ کرده یا مرغ را به آن اضافه و تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین (اختیاری) را به آن بیفزایید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

ته قابلمه کره یا روغن را به همراه مقداری هویج کاراملی شده بریزید. لایه‌ای از برنج نیم‌پز شده، هویج کاراملی و مایه گوشتی بریزید تا مواد تمام شود. دمکنی بگذارید و به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه با حرارت کم غذا را بپزید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
 

مواد لازم برای پخت هویج‌پلو مجلسی

برنج  ۳ پیمانه
هویج  ۵ عدد 
پیاز  ۲ عدد 
گوشت چرخ‌کرده یا مرغ  ۳۰۰ گرم 
زعفران دم‌کرده  ۳ قاشق غذاخوری 
کره یا روغن مایع  به مقدار لازم
شکر  ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین  به مقدار لازم
خلال پسته و بادام برای تزیین

طرز پخت هویج پلو مجلسی

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۵۰-۶۰ دقیقه
  • مناسب برای: ۳-۴ نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی هویج

هویج‌ها را بشویید و با کمک پوست‌گیر پوست بگیرید.

هویج‌ها را به صورت خلالی باریک یا رنده درشت خرد کنید.

در تابه‌ای، مقداری روغن یا کره بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.

هویج‌های خرد شده را درون تابه بریزید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.

مرحله دوم: افزودن شکر و محلول زعفران

شکر را به هویج‌ها اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا دانه‌های شکر حل شوند و کمی کاراملی شوند.

نصف محلول زعفران دم‌کرده را به هویج‌ها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر زعفران آزاد شود.

بیشتر بخوانید: رسپی بیف استراگانوف

مرحله سوم: آماده‌سازی برنج

برنج را تمیز کنید و چندین بار بشویید تا آب آن شفاف شود.

سپس آن را با آب و مقداری نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.

در قابلمه‌ای آب را به نقطه جوش برسانید و برنج را در آب جوش بریزید.

پس از ۴-۶ دقیقه که دانه‌های برنج کمی نرم شد…

رسپی هویج‌ پلو مجلسی با ته‌دیگ هویج + نکات و فوت‌وفن ها

“““html

برنج را نرم و نیم‌پز کنید، سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: آماده‌سازی پیاز

پیاز را پس از شستن، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

در یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را در روغن کمی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی هویج پلو با مرغ

مرحله پنجم: افزودن گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها

گوشت چرخ‌کرده یا مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن گرفته شود.

در این مرحله زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین نیز به مخلوط اضافه کنید و بگذارید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله ششم: لایه‌بندی برنج و مواد

در ته قابلمه‌ای که می‌خواهید هویج پلو را بپزید، مقداری روغن یا کره بریزید.

سپس یک لایه هویج خلالی روی آن بچینید.

در صورت تمایل برای ایجاد ته‌دیگ تردتر، کمی زعفران دم‌کرده روی هویج‌ها بریزید.

یک لایه برنج آبکش‌شده روی هویج‌ها بریزید.

سپس یک لایه از هویج‌های تفت‌داده شده و مواد گوشتی (در صورت استفاده) اضافه کنید.

این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شوند و لایه آخر را با برنج بپوشانید.

باقی‌مانده زعفران دم‌کرده را نیز روی برنج بریزید.

بیشتر بخوانید: رسپی کوفته سیب زمینی و هویج

مرحله هفتم: پخت برنج

در قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد و ته‌دیگ طلایی رنگ شود.

پس از پخت، هویج پلو را در ظرف سرو بریزید و با مقداری خلال بادام یا پسته تزیین کنید.

۱۰ نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن هویج پلو

  1. اضافه کردن شکر و تفت دادن باعث می‌شود هویج طعم شیرین و دلچسب‌تری داشته باشد، فقط مراقب باشید هویج را بیش از حد تفت ندهید تا نسوزد و تلخ نشود.
  2. اگر به جای خلالی، هویج را رنده کنید، طعم آن بیشتر در برنج پخش می‌شود.
  3. برای ایجاد ته‌دیگ طلایی‌تر و تردتر، کمی کره و زعفران روی هویج‌ها بریزید.
  4. برنج را تا حدی آبکش کنید که دانه‌ها کمی سفت باشند و له نشوند.
  5. استفاده از دارچین و زعفران عطر و طعمی بی‌نظیر به هویج پلو می‌دهد.
  6. شکر و زعفران را به مقدار متناسب اضافه کنید تا طعم شیرین و دلپذیری داشته باشد.
  7. غذا را با حرارت ملایم دم کنید تا ته‌دیگ نسوزد و طعم‌ها بهتر ترکیب شوند.
  8. می‌توانید کمی آب‌لیمو به هویج اضافه کنید تا طعمی متفاوت و متعادل ایجاد شود.
  9. استفاده از دم‌کنی باعث دم کشیدن بهتر برنج می‌شود.
  10. هویج‌ها را به شکل مرتب بچینید تا ته‌دیگ زیباتر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی زعفران پلو با مرغ

امیدواریم که رسپی فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد. شما با رعایت این مراحل و نکات طلایی، می‌توانید این غذای بسیار جذاب و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا