رسپی پنیر ورقهای یا چدار خانگی؛ ساده و پرکاربرد

“`html
چدار، نام نوعی پنیر زرد یا نارنجی است که بافتی سفت دارد. این پنیر سطحی صاف دارد و برای اولین بار در دهکده چدار در انگلستان تهیه شد و به همین خاطر اسم آن را روی این پنیر گذاشتند.
پنیر چدار از شیر پرچرب گاو درست میشود و یکی از پنیرهای محبوب در آشپزی است که میتوانید با آن غذاهای مختلفی را تهیه کنید. ممکن است به دلیل قیمت بالای این پنیر، کمتر از آن استفاده کنید، اما جالب است بدانید که بهراحتی میتوانید با چند مواد ساده، این پنیر را در خانه تهیه کنید.
ما امروز در این بخش از رضیم بلاگ طرز تهیه پنیر چدار خانگی را مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه پنیر چدار خانگی
مواد لازم برای تهیه پنیر چدار خانگی به شرح زیر است:
شیر پرچرب | ۲ پیمانه |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و رنگ خوراکی | به مقدار دلخواه |
سرکه | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه پنیر چدار خانگی
- مدت زمان آمادهسازی و تهیه این پنیر حدود ۴-۵ ساعت است.
- موادی که در این رسپی گفته شده، برای یک ظرف متوسط پنیر مناسب است.
- طرز تهیه این پنیر در سطح متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی شیر
برای تهیه این پنیر بهتر است از شیر پرچرب یا شیر محلی استفاده کنید، شیرهای پاستوریزه برای این کار مناسب نیستند.
۱ پیمانه از شیر را در قابلمهای مناسب بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.
قابل توجه است که شیر فقط باید گرم شود و نیازی به جوشیدن ندارد. پس کمی صبر کنید تا شیر با حرارت ملایم تنها گرم شود.
مرحله دوم: افزودن سرکه
سرکه را به شیر داغ اضافه کنید. با اضافه کردن سرکه، شیر به سرعت حالت بریدهبریده میشود.
در این مرحله میتوانید از سرکه سفید، سرکه انگور یا حتی سرکه سیب خانگی استفاده کنید.
کمی صبر کنید تا تمام شیر بریدهبریده شود. زمانی که کل شیر حالت دوفازی به خود گرفت، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
محتویات را در صافی بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن کاملاً گرفته شود.
حالا با پشت قاشق تکههای پنیر را در صافی فشار دهید تا آبی در آنها باقی نماند.
مرحله سوم: ترکیب تکههای پنیر با شیر باقیمانده
تکههای پنیر را از صافی بردارید و در مخلوطکن یا غذاساز بریزید.
سپس ۱ پیمانه شیر باقیمانده را به آن اضافه کنید. چند دقیقهای مواد را هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی پنیر برشته گیلانی
مرحله چهارم: افزودن کره و نمک
حال ترکیبی که در مرحله قبل بهدست آوردید را در قابلمه مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
حالا کره و نمک را به محتویات قابلمه اضافه کنید و پیوسته هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم: افزودن پودر ژلاتین
پس از اینکه محتویات قابلمه شما کمی گرم شد، پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید.
باید بهطور مداوم هم بزنید تا دانههای ژلاتین در ترکیب حل شوند.
“““html
حل شود.
۵-۱۰ دقیقه مواد را به هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.
در این مرحله میتوانید مقداری محلول زعفران یا رنگ خوراکی به ترکیب پنیرتان اضافه کنید تا پنیر رنگی شود.
مرحله ششم: ریختن پنیر در قالب
یک ظرف مستطیل شکل با اندازه مناسب انتخاب کنید و کمی روغن در انتهای آن بمالید.
مواد پنیر را در ظرف بریزید و چند بار ظرف را به سطح میز بزنید تا سطح آن خوب صاف شود.
ظرف حاوی پنیر را به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال بگذارید تا پنیر خوب بگیرد و منسجم شود.
بعد از این مدت، آن را از ظرف بیرون آورده و با چاقوی تیز به اندازههای دلخواه برش بزنید.
به همین سادگی و با انجام ۶ مرحله راحت، پنیر چدار خانگی شما آماده است!
شما میتوانید پنیرهای برش زده را در کیسههای فریزری جداگانه قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید تا مدت بیشتری تازه بمانند.
بیشتر بخوانید: رسپی پنیر خامهای خانگی با طعم بازاری
امیدواریم که این دستور از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقهمندان به تهیه پنیر خانگی قرار بگیرد.