رسپی کراکت مرغ و سیب زمینی؛ فینگرفودی مجلسی

“`html
کراکت مرغ و سیب زمینی یا کروکت یک غذای خوشمزه با مرغ است که ریشه در فرانسه دارد. این غذا با مواد مختلف درست میشود و میتواند به عنوان پیشغذا در مهمانیها یا یک غذای فینگرفودی لذیذ در وعده شام یا ناهار سرو شود. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی
برای درست کردن کراکت مرغ و سیب زمینی به مواد زیر نیاز دارید:
سینه مرغ بزرگ | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
فلفل دلمهای متوسط | ۲ عدد |
سس مایونز | ۳ قاشق غذاخوری |
سس گوجه فرنگی (کچاپ) | ۲ قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد | ۱ لیوان |
پانکو یا پودر سوخاری | ۱ لیوان |
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر و پودر آویشن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی
مراحل تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی به شکل زیر است:
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه
برای شروع، سینه مرغ را همراه با یک پیاز خرد شده، نمک، فلفل و کمی آب در یک قابلمه قرار دهید تا بپزد. پس از پخت، اجازه دهید مرغ خنک شود و سپس آن را خرد کنید.
مرحله دوم: ترکیب سیبزمینی و مرغ
سیبزمینیها را آبپز کنید و وقتی که کمی خنک شدند، پوست آنها را بکنید و با رنده ریز، رنده کنید. سپس مرغ پخته و خرد شده را در یک کاسه بریزید و سیبزمینی رنده شده را به آن اضافه کنید.
این ترکیب را با قاشق خوب هم بزنید و فلفل دلمهای خرد شده را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. (میتوانید به جای فلفل دلمهای سبز از فلفلهای رنگی دیگر هم استفاده کنید)
مرحله سوم: افزودن ادویه
در این مرحله، نمک، فلفل، پاپریکا و بقیه ادویهها را به مخلوط اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا طعمدار شوند.
“““html
سیاه، آویشن، پودر سیر و پاپریکا را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. میتوانید ادویههای مختلف را به میل خود اضافه یا حذف کنید و هر ادویهای که دوست دارید را جایگزین کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن خامه، سس و پنیر پیتزا
حالا باید سس مایونز، خامه صبحانه و سس گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کنید و با قاشق همه چیز را خوب هم بزنید (اگر راحتتر است، میتوانید از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید و با دست مواد را مخلوط کنید). در آخر، پنیر پیتزا را اضافه کرده و دوباره همه چیز را ترکیب کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی اسکالوپ سیبزمینی
مرحله پنجم: انتقال مواد به قالب
یک ظرف مربع یا مستطیل شکل را بسیار کم با روغن مایع چرب کنید. سپس یک نایلون فریزر را با قیچی برش دهید و داخل ظرف پهن کنید تا کف و دیوارههای آن را بپوشاند.
حالا مواد کراکت را در ظرف بریزید و با پشت قاشق خوب فشرده و صاف کنید. روی ظرف سلفون بکشید و به مدت ۳ ساعت داخل فریزر بگذارید تا منجمد شود. بعد از این زمان ظرف را از فریزر خارج کنید و با کمک نایلون، مواد منجمد شده را از ظرف بیرون بیاورید.
مرحله ششم: آغشته کردن مواد به تخممرغ و آرد
حالا با یک چاقوی بزرگ، مواد را از وسط نصف کرده و سپس هر نیمه را به تکههای باریک برش بزنید. سپس ۲ عدد تخممرغ را داخل یک ظرف بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا یک دست شود.
تکههای کراکت را اول داخل تخممرغ زده شده قرار دهید و با چنگال زیر و رو کنید تا همه جا به تخممرغ آغشته شود. بعد آن را در آرد بزنید و حرکت دهید تا تمام تکهها کاملاً با آرد پوشانده شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ انگشتی سوخاری
مرحله هفتم: آغشته کردن کراکت به پودر سوخاری
دوباره کراکتها را داخل تخممرغ زده شده قرار دهید و زیر و رو کنید تا کاملاً به تخممرغ آغشته شوند. در آخر، کراکتها را داخل پانکو (نوعی پودر سوخاری درشت) یا پودر سوخاری بغلطانید تا تمام سطح آنها با پانکو پوشیده شود.
تمامی تکههای کراکت را به همین روش آماده کنید. در این مرحله باید سریع عمل کنید تا یخ کراکتها شروع به ذوب شدن نکند. (اگر یخ آنها باز شود، به تخممرغ نرم میشوند و جا به جا کردن آنها سخت میشود).
مرحله هشتم: سرخ کردن کراکتها
در یک قابلمه عمیق، روغن مخصوص سرخکردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس کراکتها را به آرامی بردارید و به داخل روغن بیندازید. حرارت در حین سرخ کردن باید متوسط رو به پایین باشد.
گاهی کراکتها را در روغن جا به جا کنید و پشت و رو کنید تا همه جا به خوبی سرخ شوند. نیازی نیست که آنها کاملاً مغزپخت شوند، چون تمام مواد قبلاً پخته شدهاند.
بیشتر بخوانید: رسپی کراکت سوسیس و سیبزمینی
مرحله نهم: سرو کردن کراکت مرغ و سیبزمینی
وقتی کراکتها کاملاً طلایی شدند، آنها را از روغن بیرون آورده و روی صافی یا دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
اجازه بدهید کراکتها کمی خنک شوند و سپس آنها را با سس کچاپ یا سس فلفل به تنهایی یا با نان باگت و مخلفات ساندویچ نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای ساده برای مرینیت (مزهدار کردن) مرغ
“““html
نکات و فوت و فنهای تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی
در ادامه چند نکته مهم برای تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی را برایتان بیان میکنیم. با ما همراه باشید.
- بعد از برش دادن کراکتها، میتوانید آنها را در یک ظرف دردار یا زیپ کیپ قرار دهید و به مدت یک یا دو هفته در فریزر نگهداری کنید. وقتی که نیاز به آنها داشتید، از فریزر خارج کرده و سپس در مواد سوخاری بغلطانید و سرخ کنید.
- اگر به جای مرغ، از گوشت چرخ کرده استفاده کنید، میتوانید کراکت گوشت و سیب زمینی درست کنید. کافیست یک عدد پیاز نگینی خرد شده را در یک یا دو قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا کاملاً بپزد. بعد از آن، نمک و ادویههای دلخواه را اضافه کنید و در انتها کمی رب به مواد گوشتی بزنید و تفت دهید. از این ترکیب به جای مرغ استفاده کنید، اما دقت کنید که روغن زیاد نزنید تا خیلی چرب نشود.
- اگر طعم جعفری را دوست دارید، میتوانید از دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده نیز در مواد کراکت استفاده کنید.
- در صورت تمایل، میتوانید کمی ژامبون مرغ خرد شده نیز به مواد کراکت اضافه کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی یک غذای خوشمزه و فانتزی را برایتان توضیح دادیم. حتماً کراکت مرغ و سیب زمینی را به عنوان یک غذای بدون برنج طبق رسپی فوق در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.