سبزی مخصوص آش عدس و انار شهرکرد چیست ؟ خواص آش عدس و انار (مرحله به مرحله)

“`html
سبزی آش عدس و انار
آش عدس و انار یک نوع آش محلی از شهر کرد است. این آش که ترکیبی از سبزیجات، حبوبات و چاشنیهای ترش میباشد، بهترین انتخاب برای شبهای سرد زمستان است. طعم خوشمزه و خاص این آش میتواند یک شب دلپذیر زمستانی برای شما به ارمغان بیاورد.
سبزی آش عدس و انار شامل چه سبزیهایی است؟
1. سبزی آش عدس و انار: تره
تره به بهبود عملکرد کبد کمک میکند و از طرفی دردهای کبدی را کاهش میدهد. همچنین ادرارآور است و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. این سبزی همچنین میتواند به جلوگیری از خونریزیهای خاص و تقویت کمر نیز کمک کند.
اگر حس nausea دارید، میتوانید آب تره را گرفته و با عسل مخلوط کرده و بنوشید. این ترکیب به بهبود هضم و درمان آسم کمک میکند.
2. سبزی آش عدس و انار: جعفری
جعفری در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و دیابت مفید است. خواص آن به خاطر وجود آنتیاکسیدانها و ویتامینهای مختلف میباشد.
کالری جعفری: 100 گرم جعفری پخته و خام چقدر کالری دارد؟
3. سبزی آش عدس و انار: گشنیز
گشنیز به بهبود هضم و سلامت کبد کمک میکند و در کاهش اسهال موثر است. خواص آن برای جلوگیری از حالت تهوع و مشکلات معده نیز بسیار خوب است. این سبزی تاثیرات مثبت بسیاری بر روی سلامتی دارد.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد؟
4. سبزی آش عدس و انار: اسفناج
اسفناج حاوی نیترات میباشد که به کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب کمک میکند. تحقیقات نشان دادهاند که خوردن اسفناج باعث بهبود وضعیت قلب میشود.
کالری اسفناج: 100 گرم اسفناج پخته و خام چقدر کالری دارد؟
دستور تهیه آش عدس و انار
دستور تهیه آش عدس و انار به این صورت است:
مواد لازم برای آش عدس و انار برای ۴ نفر:
- سبزی آش ۵۰۰ گرم
- عدس ۱ پیمانه
- برنج ۲ پیمانه
- انار خشک ۱ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- نمک، فلفل، زردچوبه، نعنا داغ و روغن به مقدار لازم
دستور تهیه آش عدس و انار:
پیاز و سیر را به صورت ریز خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. سپس عدس را به همراه ۱ لیتر آب به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا عدس نرم شود. در این زمان برنج خیس خورده را نیز اضافه کنید.
سپس سبزی خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد. وقتی سبزی پخته شد، انار خشک را هم به آن بیفزایید. اجازه دهید آش روی حرارت کم جا بیفتد. در آخر نمک، فلفل و نعنا داغ را به آش اضافه کنید.
نکته: این آش به دلیل داشتن انار به چاشنی دیگری مثل ماست و کشک نیاز ندارد.
خواص آش عدس و انار
به گفته متخصصان تغذیه، عدس یکی از بهترین منابع پروتئین کمچرب است که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر میباشد. مصرف روزانه آن میتواند به تقویت قوای جسمی کمک کند.
عدس دارای فیبرهایی است که به کاهش کلسترول کمک کرده و قند خون را نیز تنظیم میکند. این فیبرها از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری میکنند.
عدس یک حبوبات با طبیعت معتدل و خشک است؛ پوست آن گرم و مغز آن سرد میباشد. این ماده حاوی مواد مغذی، فیبر، کربوهیدراتهای پیچیده و اسیدفولیک است.
عدس منبع خوبی از پروتئین و اسیدآمینههای مختلف است. همچنین کم کالری و فاقد چربی و کلسترول است و قیمت آن نیز نسبت به مواد غذایی دیگر مناسبتر است.
انار دارای طبع سرد و خشک است، در حالی که انار شیرین کمی معتدل است. آب انار به پیشگیری از سرطان کمک کرده، سلامت قلب را بهبود میبخشد و توان جنسی را تقویت میکند. متخصصان تغذیه بر این باورند که آب انار میتواند چربیهای دور شکم را در مردان و زنان چاق کاهش دهد.
در یک آزمایش که به مدت یک ماه برگزار شد، نشان داده شد افرادی که آب انار مینوشند، کمتر دچار تجمع سلولهای چربی در شکم میشوند. همچنین فشار خون این افراد کاهش یافته و احتمال بروز حملات قلبی و سکته مغزی در آنها کمتر میشود.
پزشکان معتقدند که آب انار میتواند حجم اسید چرب موجود در خون را کاهش دهد. تحقیقات قبلی روی انسان و حیوانات نشان داده که وجود این اسید چرب میتواند منجر به افزایش چربیهای دور شکم و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم شود.
دستور تهیه آش گوشت و گوشت چرخ کرده خوشمزه و مفید
دستور تهیه آش آبادانی صبحانهای دلپذیر و مقوی
سبزی آش کشک : دستور تهیه آش کشک خوشمزه و ساده
دستور تهیه آش حبوبات جوانهدار خوشمزه و مقوی
سبزی آش برگ مو چیست؟ خواص آش برگ مو