سبزی پلو با مرغ : دستور تهیه تهیه سبزی پلو با مرغ مرحله به مرحله (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه “سبزی پلو با مرغ” بسیار خوشمزه با نکات کامل
سبزی پلو با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که محبوبیت زیادی دارد. این غذا معمولاً با مواد دیگری مثل ماهی یا گوشت قرمز هم تهیه میشود، اما سبزی پلو با مرغ هم میتواند یک تنوع خوب باشد و طعم جدیدی برای شما به ارمغان بیاورد.
این غذا خیلی خوشمزست و درست کردنش هم کار سختی نیست؛ با من همراه باشید.
روشی طلایی جهت طبخ سبزی پلو با مرغ
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سبزی پلو با مرغ
- برنج یک کیلوگرم
- سبزی پلو یک و نیم تا دو کیلوگرم
- مرغ یک کیلوگرم
- زعفران دمکرده دو قاشق غذاخوری
- پیاز یک عدد
- نمک، زردچوبه، فلفل و روغن به میزان لازم
نکته :
- برنج را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- سبزی پلو معمولاً شامل تره، جعفری، شوید، گشنیز و کمی شنبلیله است.
دستور تهیه سبزی پلو با مرغ در منزل
- سبزی را پاک و به خوبی بشویید و سپس در آبکش بگذارید تا آب اضافی برود.
- مرغ را بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید و بپزید.
- برای پخت مرغ، مقداری آب و مرغ را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از ۱۵ دقیقه مرغ را در آبکش بگذارید تا آب آن برود و بوی نامطبوعش کم شود.
- سپس دوباره مرغ را در قابلمه با پیاز خرد شده، زردچوبه و فلفل مخلوط کنید. وقتی مرغ تقریباً پخته شد، کمی نمک و زعفران اضافه کنید.
- آب مرغ را صاف کنید و به عنوان سوپ کنار غذا سرو کنید. نمک را از ابتدا اضافه نکنید چون باعث سفت شدن گوشت مرغ میشود. سبزی را خرد کنید.
- برنج را آبکش کنید و ته یک قابلمه چرب کنید و مقداری نان بگذارید. حدود نصف برنج بریزید، سپس مقداری سبزی و به همین ترتیب ادامه دهید.
- تکههای مرغ را وسط برنج قرار دهید. برنج را باید به شکل مخروط در قابلمه بریزید.
- یک دمکنی روی قابلمه بگذارید و درب آن را بپوشانید.
- سپس روی حرارت ملایم بگذارید و بعد از ۱۰ دقیقه شعله پخشکن زیر آن بگذارید.
- وقتی برنج دم کشید، مقداری روغن روی آن بریزید و پس از دو تا سه دقیقه زیر برنج را خاموش کنید. روغن در ته قابلمه حرکت میکند، پس باید سریع آن را از روی حرارت بردارید تا چربیاش داخل برنج بماند.
- وقتی برنج دم کشید، مقداری از آن را بردارید و با زعفران دمکرده مخلوط کنید. سپس برنج را در دیس بکشید و مرغها را دور آن قرار دهید و در نهایت برنج زعفرانی را روی آن بریزید.
- سبزی پلو با مرغ آماده است و میتوانید آن را سرو کنید. میتوانید با ترشی کنار آن استفاده کنید و سوپ را هم سرو کنید.
چند نکته مهم جهت تهیه سبزی پلو با مرغ
- برنج را کمی زنده بردارید تا سبزی هنگام طبخ آب پس ندهد و برنج له نشود.
- شما میتوانید بعد از اینکه برنج را به آبجوش اضافه کردید و کمی نرم شد، سبزی را اضافه کنید و سریع از روی حرارت بردارید.
- شیوه دیگری هم هست که میتوانید سبزی پلو را جدا درست کنید و مرغها را کنار آن سرو کنید، مدتی هم مقداری رب گوجهفرنگی به مرغ اضافه کنید.
- سوپ مرغ با زعفران و زردچوبه خوش رنگ و خوش عطر میشود، اما میتوانید بعد از جدا کردن مرغ و پیاز، کمی رب گوجهفرنگی به آن اضافه کنید.
“““html
نکات مهم برای تهیه بهتر سبزی پلو با مرغ
- شما میتوانید سبزی پلو را با گوشت قرمز هم درست کنید؛ روش تهیه مشابه است. اما چون پزشکان امروز پیشنهاد میکنند که مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید و به جای آن از گوشت سفید استفاده کنید، بهتر است سبزی پلو را با مرغ یا ماهی تهیه کنید.
- اگر میخواهید سبزی پلو را با ماهی درست کنید، ماهی را نباید میان برنج بگذارید؛ بلکه جداگانه بپزید و هنگام سرو، آن را کنار سبزی پلو قرار دهید. همچنین میتوانید این غذا را با ترشی یا سالاد میل کنید.
- با اینکه گوشت مرغ طبع سردی دارد، وجود سبزیهایی مثل تره، جعفری و شنبلیله که طبع گرمی دارند، این خاصیت را کاهش میدهد. سبزی پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی است که میتوانید در مهمانیها نیز سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه گشنیز پلو با گوشت یا مرغ
دستور تهیه شوید پلو با مرغ شیک و مجلسی
۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو : زیره پلو با گوشت و ساده
دستور تهیه باقالی پلو با ماهیچه شیک و مجلسی
دستور تهیه سبزی پلو با ماهی
برای تهیه ماهی قزل آلا، فقط کمی نمک و زردچوبه به آن میزنم و در تابه نچسب که کمی روغن ریختم، سرخ میکنم. ابتدا طرفی را که پوست ندارد سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، برگردانید. نوش جان!
مواد لازم :
- برنج ۴ پیمانه
- سبزی پلویی شامل تره فرنگی یا سیر تازه، جعفری، شوید، شنبلیله و گشنیز، از هر کدام ۲۰۰ گرم
- ماهی شیر ۱ عدد متوسط
- آرد سفید ۲ فنجان
- زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
- لیمو ترش ۴ عدد
- روغن مایع نصف فنجان
- تمبر هندی یک بسته
- نمک و فلفل به مقدار کم
- پیاز یک عدد بزرگ
- سیر ۴ حبه
دستور تهیه :
ابتدا برنج را شسته و آبکش کنید و به تدریج داخل قابلمهای که در آن مقداری روغن ریختهاید بریزید. میتوانید در لابهلای برنج، سبزیهای خرد شده را که از قبل آماده کردهاید، اضافه کنید و با ریختن کمی روغن، بگذارید دم بکشد.