ترفند های آشپزی

طرز تهیه ی پودر شکر یا پودر قند برای کیک (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

 

طرز تهیه پودر شکر (پودر قند) در خانه بسیار ساده، سریع و به‌صرفه است. این پودر نرم و سفید برای تهیه کیک، شیرینی، فیلینگ‌ها و تزیین کاربرد زیادی دارد. اگر شکر معمولی در خانه داری، می‌تونی در چند دقیقه پودر قند کاملاً یکدست و حرفه‌ای درست کنی.


🧂 مواد لازم:

  • شکر سفید دانه‌ریز: ۱ پیمانه

  • نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری، ولی مفید)

🔸 نکته: استفاده از نشاسته ذرت کمک می‌کنه پودر قند نرم بمونه و رطوبت نگیره (مثل پودر قندهای آماده‌ی قنادی).


🌀 طرز تهیه:

روش دستی با آسیاب یا مخلوط‌کن:

  1. شکر را داخل آسیاب برقی یا غذاساز بریز
    (اگر غذاساز پرقدرت داری، عالیه. ولی آسیاب قهوه یا ادویه هم مناسبه.)

  2. اگر دوست داری نشاسته ذرت اضافه کن تا پودر شکر بعداً گلوله‌ای نشه.

  3. دستگاه را روشن کن و حدود ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه آسیاب کن
    تا زمانی که شکر تبدیل به پودر کاملاً نرم و ابری بشه.

  4. برای اطمینان، می‌تونی از الک خیلی ریز رد کنی تا ذرات درشت جدا بشن.


📦 نگهداری:

  • پودر قند را در ظرف دربسته و خشک نگهداری کن.

  • اگر در جای مرطوب باشه، ممکنه گلوله‌گلوله یا سفت بشه.

  • ظرف شیشه‌ای یا فلزی درب‌دار بهترین گزینه است.


🍰 کاربردها:

  • خمیر کیک و شیرینی

  • خامه و کرم‌ها

    طرز تهیه ی پودر شکر یا پودر قند برای کیک (2 نکته مهم)
  • رویه یا تزیین نهایی شیرینی (مثل شیرینی برنجی یا لطیفه)

  • تهیه آیسینگ و گلیز

آموزش شیرینی پزی و طرز تهیه جدیدترین دستورات کیک پزی

برای درست کردن پودر شکر در خانه می‌توان از شکر معمولی استفاده کرد و به سرعت پودر شکر درست نمود. البته پودر شکری که در خانه تهیه می‌شود با پودر شکرهای صنعتی متفاوت است، اما با چند تغییر کوچک می‌توانید کیفیت خوبی به دست آورید. در ادامه، مراحل تهیه پودر شکر از شکر معمولی را با رضیم به اشتراک می‌گذاریم. با ما همراه باشید.

پودر قند چیست :

قند یکی از قدیمی‌ترین مخلوط‌هایی است که انسان از طبیعت به دست آورده است. بیش از ۲ هزار سال پیش، مردم هند روش تهیه قند را از نیشکر کشف کردند.

روش تهیه ی قند و شکر

برای تهیه قند و شکر از نیشکر، ابتدا ساقه‌های آن را می‌برند و تمیز می‌کنند و سپس به کارخانه‌های تصفیه می‌فرستند. قند در بدن حرارت و انرژی تولید می‌کند و به رشد انسان کمک می‌کند.

ما انسان‌ها قندها را از طریق مواد مختلفی مانند لاکتوز، فروکتوز، گلوکز و ساکارز دریافت می‌کنیم. به عبارت دیگر:

آیا با مواد قندی مصرفی آشنا هستید

  • لاکتوز (Lactose) قند موجود در شیر است که با نوشیدن شیر به بدن ما وارد می‌شود.
  • فروکتوز (Fructose) قندی است که از میوه‌ها به دست می‌آید.
  • گلوکز (Glucose) قندی است که از سبزیجات، حبوبات و سیب‌زمینی به دست می‌آید.
  • ساکارز (Sucrose) متداول‌ترین قندی است که مصرف می‌کنیم و از چغندر یا نیشکر تهیه می‌شود.

چگونه پودر قند در خانه درست کنیم

  1. برای تهیه پودر قند در خانه به قند یا شکر نیاز دارید.
  2. در مرحله اول قند یا شکر را داخل مخلوط‌کن بریزید و با دور تند مخلوط‌کن شروع به پودر کردن کنید.
  3. فراموش نکنید که چند بار مخلوط‌کن را خاموش کنید.
  4. مواد داخل آن را هم بزنید تا پودر یکدست به دست آید.
  5. برای اینکه پودر قند شما مانند پودر قند های صنعتی شود، اگر یک کیلو شکر دارید، ۳۰ گرم از آن را کم کنید و به جای آن نشاسته ذرت اضافه کنید.

طرز تهیه پودر شکر در منزل با شکر معمولی

  1. برای تهیه پودر شکر، می‌توانید از شکر دانه ریز یا درشت استفاده کنید. اگر شکر دانه ریز باشد، پودر شکر سریع‌تر تهیه می‌شود.
  2. برای تهیه پودر شکر به آسیاب، بلندر یا مخلوط‌کن نیاز دارید، البته مخلوط‌کن باید قوی باشد و تیغه آن بزرگ باشد.
  3. هر چقدر قدرت بلندر یا آسیاب بیشتر باشد، پودر شکر نرم‌تر و لطیف‌تر خواهد بود.
  4. شکر را داخل دستگاه بریزید.
  5. دستگاه را با قدرت کم روشن کنید و مقداری شکر را بزنید، سپس سرعت دستگاه را افزایش دهید و به حداکثر رسانید تا شکر را پودر کنید.
  6. وقتی نیمی از شکر پودر شد، دستگاه را خاموش کنید و شکر را درون دستگاه تکان دهید یا با قاشق هم بزنید تا تمام ذرات شکر پودر و یکدست شود.
  7. شکر را با قدرت و سرعت زیاد آنقدر بزنید تا کاملاً پودر شود.
  8. کمی از پودر شکر را در دستان خود بگیرید و ببینید آیا دانه‌های زبر احساس می‌کنید یا خیر. اگر زبری حس نکردید، پودر شکر کیفیت خوبی دارد. در غیر این صورت، مجدد شکر را با دستگاه پودر کنید.

بهترین شرایط برای نگه داری پودر شکر در منزل

  • برای اینکه پودر شکر خانگی کیفیتی مشابه با بازار داشته باشد، باید حدود ۳% نشاسته به آن اضافه کنید.
  • برای اندازه‌گیری دقیق، یک کیلو پودر شکر آماده کنید و ۳۰ گرم از آن را بردارید و به جایش نشاسته ذرت اضافه کنید.
  • پودر شکر آماده است و می‌توانید از آن برای کیک‌پزی، شیرینی‌پزی، دسر و حلوا استفاده کنید.
  • پودر شکر را در ظرف تمیز و خشک بگذارید و درب آن را به خوبی ببندید.
  • پودر شکر نباید در محیط مرطوب نگهداری شود.

گردآوری شده مجله ی رضیم

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا