دارو های گیاهی

عرق هل : فواید بی نظیر عرق هل برای سلامتی بدن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خواص درمانی عرق هل

هل یک درخت کوچک از خانواده زنجبیل است که به طور طبیعی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان رشد می‌کند.

ارتفاع این درخت بین ۳۰ تا ۵۰ سانتی‌متر است، اما برخی از گونه‌ها تا ۳ متر هم رشد می‌کنند. این درخت دارای شاخه‌های بلند و برگ‌های نوک تیز است و گل‌های کوچکی دارد که شبیه گل باقلا هستند. میوه‌اش کوچک و پوشینه‌دار است و به اندازه بند انگشت می‌رسد و پوست تیره‌ای دارد و دانه‌های زیادی داخل آن قرار دارد.

هل انواع مختلفی دارد: هل سفید، هل سیاه، هل سبز و هل رسمی. همه این انواع دارای خواص مشابهی هستند اما هل سبز به دلیل عطر و طعم خاص و تندش از بقیه معروف‌تر است.

دانه‌های هل عطر و طعمی قوی دارند و از مغز و پوسته آن‌ها برای معطر کردن غذاها و تهیه شیرینی استفاده می‌شود. در ایران بیشتر از هل سبز استفاده می‌کنند.

ترکیبات شیمیایی عرق هل

هل دارای اسانس معطر و فراری به میزان حدود ۴% است و همچنین شامل مواد رزینی و چربی می‌باشد.

نام‌های دیگر هل شامل: قاقله، هیل، هال، قاقله کبار، قاقله ذکر، قاقله غراب، قاقله صغار، قاقله انثی، خیربوا، هیل بوا، هال بوا، هیل غراب، حماما و هیل می‌باشد.

طبق طب قدیم ایران، هل گرم و خشک است. جویدن دانه‌های هل بعد از غذا می‌تواند به هضم بهتر غذا کمک کند و بوی نامطبوع دهان را هم از بین ببرد.

دانه‌های هل باعث گرم شدن و تقویت معده و روده‌ها می‌شوند. هل اشتها را بالا می‌برد و هضم غذا را بهتر می‌کند. نوشیدن دم‌کرده داغ هل برای تسکین مشکلاتی چون کولیت، سوءهاضمه، نفخ، حالت تهوع و بی‌حالی مفید است و از ترشح زیاد اسید معده جلوگیری می‌کند.

یکی از خواص ویژه عرق هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. بنابراین می‌توان آن را به لبنیات و پودینگ‌ها افزود تا تاثیر شیر که ممکن است خلط را افزایش دهد را خنثی کند و به هضم کمک کند.

دانه‌های هل خاصیت اکسپکتورانت دارند و می‌توانند سینوس‌ها و برونش‌ها را از خلط و ترشحات اضافی پاک‌کنند. همچنین هل باعث افزایش انرژی و بهبود روحیه می‌شود و در کاهش اضطراب و نگرانی و رفع افسردگی موثر است.

هل همچنین کلیه‌ها را تقویت می‌کند و گفته می‌شود برای درمان شب‌ادراری در کودکان مفید است.

separator line

خواص عرق هل عبارتند از:

  • عرق هل قلب را تقویت می‌کند.
  • عرق هل گاز معده و روده را از بین می‌برد.
  • عرق هل بدن را تقویت می‌کند.
  • عرق هل ادرارآور است.
  • عرق هل قاعدگی را منظم می‌کند.
  • عرق هل زخم‌های دهان را بهبود می‌بخشد، برای این منظور می‌توانید دم‌کرده هل را در دهان قرقره کنید.
  • عرق هل بوی دهان را خوشایند می‌کند.
  • عرق هل برای تسکین درد گوش مفید است، گرد هل را در گوش بریزید.
  • عرق هل تب را پایین می‌آورد.
  • عرق هل به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند.
  • عرق هل برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
  • عرق هل خاصیت ضد مسمومیت دارد.
  • عرق هل برای بهبود بیماری‌های چشمی مفید است.

separator line

مصرف عرق هل در دیابت:

مصرف هل در دیابت منعی ندارد.

عرق هل : فواید بی نظیر عرق هل برای سلامتی بدن (2 نکته مهم)

separator line

فواید عرق هل برای پوست:

هل سبز باعث شادابی پوست می‌شود. کمی هل را در آب جوشانده و آب آن را صاف کنید.

“`

با یک قاشق روغن بادام شیرین، صورت خود را ماساژ دهید.

separator line

استفاده از عرق هل در زمان بارداری و شیردهی:

separator line

روش استفاده از هل

برای تهیه دم کرده، ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را صاف کرده و نوش جان کنید.

همچنین می‌توانید هل را به چای خود اضافه کنید.

عرق هل

طرز تهیه دم کرده دارویی با هل:

  • برای درست کردن یک دم کرده خوشبو و آرام‌بخش، ۴ دانه هل، ۴ دانه فلفل سیاه، ۴ دانه میخک، یک تکه دارچین و چند حلقه نازک زنجبیل تازه را در ۶۰۰ میلی‌لیتر آب بریزید.
  • این ترکیب را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید؛ اما حتماً مراقب باشید که نجوشد.
  • دم‌کرده را صاف کرده و به صورت داغ با کمی شیر یا عسل بنوشید.
  • نوشیدن این دم‌کرده دو بار در روز، برای سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید است.
نکته: برای خوشبو کردن غذا، دسر یا مربا، نیازی نیست حتماً دانه‌های سیاه رنگ هل را جدا کرده و استفاده کنید. میوه هل با پوستش نیز می‌تواند به اندازه کافی طعم خوبی به غذاها بدهد، مگر اینکه شما طعم جویدن دانه‌های هل را دوست داشته باشید.

separator line

مضرات هل:

  • افرادی که بدن گرمی دارند، نباید به مقدار زیاد هل مصرف کنند.
  • کسانی که یبوست دارند نیز بهتر است کمتر از هل استفاده کنند.
  • افرادی که فشار خون یا زخم معده دارند، نباید در مصرف هل زیاده‌روی کنند.
  • در مصرف زیاد هل، ممکن است تپش قلب افزایش یابد و برای بیماری‌های روده و ریه مفید نباشد.
  • برای بیماران مبتلا به سوزاک و سیفیلیس و عفونت‌های ادراری در دوران بارداری، مصرف هل ضرر دارد.
  • افرادی که دچار ورم پروستات هستند، باید مصرف هل را محدود کنند.
  • مصرف بیش از حد هل می‌تواند برای روده‌ها مضر باشد، بنابراین بهتر است آن را به همراه کتیرا مصرف کنیم.
توجه داشته باشید که مقدار مصرف باید از یک مثقال بیشتر نشود.

separator line

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا