آیا میدانید

علت چسبندگی سیب زمینی چیست ؟

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آیا می دانید چرا سیب زمینی چسبناک می شود؟

سیب زمینی به خاطر نشاسته ای که دارد هنگام رنده کردن می تواند چسبناک شود. برای اینکه سیب زمینی چسبناک نشود، بهتر است بگذارید کاملاً سرد شود و سپس آن را رنده کنید. یکی دیگر از راه‌ها این است که به جای رنده کردن، از چنگال یا گوشت‌کوب برای له کردن استفاده کنید. با این روش، چسبندگی سیب زمینی کاهش می یابد.

چطور نشاسته سیب زمینی را بگیریم؟

نشاسته که در سیب زمینی وجود دارد، باعث می‌شود بافت آن نرم شود؛ اما میزان کربوهیدرات آن را افزایش می‌دهد. برای کاهش یا حذف نشاسته، می‌توانید کربوهیدرات موجود در سیب زمینی را کم کنید؛ این کار وقتی که رژیم کم کربوهیدرات دارید، مفید است.

در واقع، نشاسته سیب زمینی هنگام پخت، آن را نرم و ترد می‌کند. اما اگر می‌خواهید غذاهایی مثل چیپس و سیب زمینی سرخ‌کرده تردتر باشند، می‌توانید نشاسته را از آن خارج کنید.

خیساندن در آب سرد

پوشش سفید چسبنده که هنگام پوست کندن سیب زمینی بر روی چاقو و دست شما ظاهر می‌شود، در واقع همان نشاسته سیب زمینی است. شستشوی سریع سیب زمینی زیر آب سرد می‌تواند این نشاسته‌های سطحی را از بین ببرد.

اما برای گرفتن نشاسته بیشتر، باید سیب زمینی را به‌طور کامل خرد کنید؛ چون در این صورت سطح بیشتری برای خروج نشاسته وجود دارد. بعد از خرد کردن کامل، سیب زمینی‌ها را به مدت چند ساعت در آب سرد بخیسانید. در این شرایط خواهید دید که نشاسته در ته ظرف رسوب می‌کند. اگر می‌خواهید اثر بیشتری داشته باشد، می‌توانید چند بار آب را عوض کنید.

سفید کردن سیب زمینی

روش دیگری برای حذف نشاسته، فرو کردن سیب زمینی در آب داغ است. در این روش، دانه‌های کوچک نشاسته آب را جذب کرده و متورم می‌شوند.

برای انجام این کار، ابتدا آب را بجوشانید و سپس سیب زمینی را به مدت چند دقیقه در آب داغ بشویید. البته این زمان بستگی به اندازه تکه‌های سیب زمینی دارد. اما نباید اجازه دهید سیب زمینی‌ها پخته شوند. بعد از خارج کردن سیب زمینی از آب جوش، آن‌ها را در آب سرد قرار دهید تا پختن متوقف شود، سپس با استفاده از حوله یا دستمال تمیز خشک کنید.

محتوای نشاسته بر اساس نوع

سیب زمینی‌هایی که نشاسته بیشتری دارند، نرم‌تر و درشت‌تر هستند؛ این نوع سیب زمینی‌ها برای تهیه غذاهایی مانند سیب زمینی پخته، سرخ‌کرده، چیپس و پوره مناسب‌اند.

وجود نشاسته در تهیه سیب زمینی پخته یا سرخ‌کرده باعث خوبی این غذاها می‌شود؛ چون رطوبت کمتری دارند و می‌توانند مایعات را به خوبی جذب کنند. این ویژگی باعث می‌شود بافت نرم و لطیف سیب زمینی حفظ شود، بنابراین حذف نشاسته برای تهیه سیب زمینی سرخ‌کرده ترد و چیپس بسیار مهم است.

سیب زمینی‌های با نشاسته متوسط شامل سیب زمینی زرد، بنفش و سفید هستند. حذف نشاسته در هنگام استفاده از این سیب زمینی‌ها برای تهیه غذاهای سرخ‌کرده و چیپس مفید است.

نگهداری نشاسته

اگر بخواهید میزان نشاسته را در رژیم غذایی خود کاهش دهید، به محض اینکه سیب زمینی را خیساندید، نشاسته و آب آن را دور بریزید.

اما اگر می‌خواهید نشاسته را نگه دارید، پس از خیساندن سیب زمینی در آب، آن را روی یک حوله قرار داده و رطوبت را تا حد ممکن بگیرید. سپس بگذارید نشاسته باقی‌مانده در ته ظرف ته نشین شود. حالا می‌توانید نشاسته و سیب زمینی را قبل از پختن ترکیب کنید.

سایت رضیم

علت چسبندگی سیب زمینی چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا