غذای ساده با برنج : دستور تهیه ۸ نوع غذای پلویی و چلویی ساده (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه انواع غذاهای برنجی
برنج انواع مختلفی دارد. معروفترین برنجها مربوط به شمال ایران است.
برنج به دو صورت پلو و چلو تهیه میشود. با اینکه هر دو نوع غذا از برنج تهیه میشوند، ولی یک تفاوت مهم دارند.
چلو به برنجی اشاره دارد که بعد از آبکش کردن به تنهایی دم میکشد و با خورش و انواع گوشت و کبابها سرو میشود.
پلویی اما برنجی است که بعد از آبکش شدن با سبزیها و گوشت و مرغ و حبوبات دم میخورد، مانند: باقلا پلو، مرصف پلو، استامبولی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو و ….
برنج هم میتواند آبکش شود و هم به صورت کته تهیه گردد. نتایج نشان داده است که کته خاصیتهای برنج را حفظ میکند؛ اما برنج آبکش شده وقتی که آن را دوباره شستشو داده و آبکش میکنیم، خواصش از بین میرود. بهتر است از برنج به صورت کته استفاده کنید.
1. دمی مرغ
مواد لازم برای تهیه دمی مرغ
- برنج سه پیمانه
- مرغ (ران یا سینه خردشده) سه قطعه
- فلفل دلمهای (خرد شده و قرمز رنگ) 1عدد
- پیاز (خرد شده) 1عدد
- سیر 4حبه
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- روغن زیتون 4قاشق غذاخوری
- زعفران به میزان لازم
دستور تهیه دمی مرغ
در یک ظرف مناسب، ابتدا روغن را روی حرارت کم داغ کرده و مرغ را در آن هفت تا هشت دقیقه تفت میدهیم. سپس مرغها را از ظرف خارج کرده و کنار میگذاریم.
پیاز، سیر و فلفل دلمهای را به ترتیب در قابلمه ریخته و آنقدر هم میزنیم تا پیازها شفاف شوند. سپس شش پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده و همراه کمی نمک و فلفل میجوشانیم. وقتی آب جوش آمد، برنج، مرغ و زعفران آب شده را اضافه میکنیم.
بعد به شیوه کته برنج را میپزیم. تقریبا 40 دقیقه زمان لازم است تا دمی حاضر شود.
2. پلو لوبیا چشم بلبلی
مواد لازم برای پلو لوبیا چشم بلبلی
- لوبیا چشم بلبلی 300گرم
- برنج 3پیمانه
- شوید (تازه) 200گرم
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- مرغ نیم کیلو
- فلفل دلمهای 1عدد
- پیاز 1عدد
- هویج 1عدد
دستور تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی
ابتدا در یک ظرف مناسب، لوبیا را با دو پیمانه آب و مقداری نمک میپزیم تا نرم شود، اما له نشود. این مرحله مقداری زمان نیاز دارد.
مرغ را به قطعات مناسب خرد کرده و در کره تفت میدهیم و بعد پیاز خرد شده و ادویهها را اضافه میکنیم. فلفل دلمهای و هویج را هم خرد کرده و بگذارید کمی تفت بخورند.
کمی آب و مقدار کمی زعفران به مواد اضافه میکنیم و میپزیم. پس از اینکه مرغ پخته شد، آن را ریش ریش کرده و دوباره در کره تفت میدهیم. برنج را آبکش کرده و سپس با شوید تازه و مرغ و لوبیا به صورت لا به لا روی برنج قرار میدهیم.
3. قیمه نثار
مواد لازم برای قیمه نثار
- گوشت خورشتی 400 گرم
- برنج 4 لیوان
- پیاز 2 عدد
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- زرشک 1/2 لیوان
- خلال پسته 4 قاشق غذاخوری
- خلال بادام 4 قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- دارچین 1/2 قاشق چایخوری
- پودر هل 1 قاشق چایخوری
- زیره 1 قاشق چایخوری
“““html
دستور تهیه قیمه نثار
ابتدا برنج را نیم ساعت خیس کنید. سپس آن را با مقداری آب و نمک بجوشانید تا نرم شود. بعد از اینکه نرم شد، آن را آبکشی کنید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید. حالا برنج را اضافه کرده و چند قاشق آب و روغن روی آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
4. کلم پلو
مواد لازم برای تهیه کلم پلو برای 8 نفر:
- برنج، یک کیلوگرم
- کلم قمری، 2 عدد متوسط
- گوشت قیمهای، 750 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
دستور تهیه کلم پلو
- ابتدا برنج را بشویید و در آب خیس کنید. سپس پیازها را بشویید، پوست بکنید و به صورت خلالی یا ریز خرد کنید. کلم قمریها را نیز بشویید، پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید.
- در یک تابه نسبتا عمیق، مقداری روغن بریزید و روی اجاق گرم کنید. وقتی داغ شد، نصف پیازهای خرد شده را با کمی زردچوبه تفت دهید تا نرم شود. سپس، گوشت قیمهای را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید. ۲ پیمانه آب به مخلوط اضافه کنید و شعله اجاق را زیاد کنید. وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم کرده و در تابه را بگذارید تا گوشت بپزد. حدود یک ساعت زمان لازم است. پس از پخت، نمک، فلفل و زعفران را به مخلوط بیفزایید و چند دقیقه دیگر حرارت دهید، سپس زیر تابه را خاموش کنید.
- در تابه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق قرار دهید تا داغ شود. سپس باقی مانده پیازها را تفت دهید تا طلایی شود. بعد کلمهای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مقداری زعفران اضافه کنید. بگذارید کلمها روی حرارت بپزند و نرم شوند.
- پس از سرخ شدن کلم، مخلوط گوشت قیمهای را به آن اضافه کنید. این ترکیب آماده است.
- حالا برنج را مانند معمول بپزید. بعد از آبکشی آن، در یک قابلمه بزرگ مقداری روغن بریزید و کف دیگ را با سیبزمینی یا نان بپوشانید. میتوانید از برگهای کلم نیز استفاده کنید.
- چند کفگیر از برنج را کف قابلمه ریخته و سپس مخلوط کلم و گوشت را روی آن بریزید. این کار را لایهلایه با برنج و مخلوط ادامه دهید. در نهایت برنج را به روش معمول دم کنید. زمان دم کردن این پلو معمولاً بین یک تا یک و نیم ساعت است.
5. ماش پلو
مواد لازم برای تهیه ماش پلو برای 3 نفر:
- برنج=375 گرم
- ماش=150 گرم
- گوشت=250 گرم
- روغن=125 گرم
- پیاز متوسط=2 تا 3 عدد
- رب گوجه فرنگی=2 قاشق سوپخوری
- گرد لیمو عمانی=1 قاشق سوپخوری
- ادویه=1 قاشق مرباخوری
دستور تهیه ماش پلو
برنج را خیس کنید. گوشت را به صورت قیمه خرد کنید. پیاز را خلال کرده و با 100 گرم روغن با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت را به پیاز اضافه کرده و حرارت را کم کنید. در ظرف را بگذارید تا آب گوشت کشیده شود…
“““html
سرخ شود.
۲ لیوان آب به قیمه میریزیم، در آن را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت بپزد. ماش را در تابه ریخته، کمی تفت میدهیم. سپس با گوشت کوب یا ته لیوان آن را کمی میکوبیم تا پوستش جدا شود. مغز ماش را از پوست خارج کرده و داخل ظرف قیمه میریزیم. اجازه میدهیم قیمه و ماش چند جوش بزنند، اما دقت کنید که ماش له نشود.
رب گوجهفرنگی را در کمی آب حل کرده و به قیمه اضافه میکنیم. ادویهها را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه میزنیم. اجازه میدهیم آب قیمه به حدود نصف لیوان کاهش یابد. برنج را آبکش کرده و نیمه دیگر روغن را با نیملیوان آب در قابلمهای مناسب با مواد میریزیم.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا جوش بیاید. سپس برنج را به آرامی به دیگ اضافه میکنیم و قیمه را با کفگیر به لابلای برنج میدهیم. گرد لیمو را نیز روی آن میپاشیم.
آب باقیمانده که باید حدود نصف لیوان شود را با بقیه روغن ترکیب کرده و وقتی عرق برنج را گرفتیم، روی سطح برنج میریزیم. برنج را در فر یا در حرارت ملایم به مدت یک ساعت دم میکنیم.
۶. پلو پاکستانی
طرز تهیه پلو پاکستانی را به عنوان یک غذای جدید و سالم یاد بگیرید و غذاهای خود را متنوعتر کنید.
پلوی پاکستانی یک گزینه عالی برای کسانی است که رژیم غذایی سبزیجات دارند. در ادامه، آکاایران دستور پخت این پلوی خوشمزه را برای شما آورده است. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پلو پاکستانی:
- برنج ۵ پیمانه
- نخود فرنگی ۲۵۰ گرم
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- هل ۵ عدد
- هویج ۲ عدد
- گل کلم ۱۰۰ گرم
- دارچین، زردچوبه و نمک و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه پلو پاکستانی
مقداری روغن را در تابه بریزید و پیازها را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. هویج را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید.
گل کلم را خرد کرده و به همراه نخود فرنگی به پیاز اضافه کنید. در نهایت نمک، فلفل، زردچوبه، سیر له شده و پودر هل را به مواد افزوده و خوب مخلوط کنید.
سپس برنج را آبکش کنید. اگر دوست دارید ته دیگ داشته باشید، مقداری روغن در ته قابلمه بریزید و از نان برای ته دیگ استفاده کنید.
سپس با کفگیر مقداری برنج در قابلمه بریزید و از مواد تفت داده شده روی آن بریزید. این کار را ادامه دهید تا تمام برنج و مواد روی هم قرار گیرند و در نهایت مقداری روغن و زردچوبه داغ کرده و روی برنج بریزید و آن را دم بگذارید.
بعد از ۲۵ دقیقه، پلو آماده شده را در دیس بکشید و با ترشی تند به اعضای خانواده سرو کنید.
۷. قارچ پلو
مواد لازم برای قارچ پلو با گوشت چرخ کرده:
- قارچ خرد شده ۲ لیوان
- برنج ۳ لیوان
- پیاز ۲ عدد
- گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
- ذرت پخته نصف لیوان
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری
- روغن به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه قارچ پلو
طرز تهیه قارچ پلو با گوشت چرخ کرده:
برنج را برای ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید. سپس آن را همراه با چند لیوان آب و مقدار نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آبکش کنید (باید برنج را آبکش کنید زمانی که دانههای آن بین دو انگشت کمی خام باشد و اطرافش نرم باشد).
در تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را خرد کنید…
“““html
ابتدا پیازها را در روغن سرخ کنید تا نرم شوند. سپس گوشت چرخ کرده، ذرت پخته و دارچین را اضافه کنید و بگذارید تفت بخورد تا رنگ گوشت تغییر کند.
زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، قارچهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. سپس نمک و فلفل اضافه کنید و از روی حرارت بردارید تا مایه قارچ خنک شود (این کار مهم است تا در زمان پخت برنج، مایه به برنج نچسبد).
*. کمی روغن در قابلمه بریزید و ته دیگ دلخواه (مثلاً نان نازک یا سیبزمینی) را بچینید. سپس کمی برنج آبکش شده بریزید و روی آن مایه قارچ خنک شده را اضافه کنید و مثل این، قابلمه را پر کنید.
*. حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند. نصف آب را با کمی روغن و زعفران مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با چنگال کمی برنج را هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید و دمکنی را روی قابلمه بگذارید تا برنج بخار بیفتد. بعد از آن میتوانید برنج را در دیس بکشید و سرو کنید.
8. رشته پلو
رشته پلو با گوشت قلقلی
برنج 3 لیوان، رشته پلویی 300 گرم، پیاز 3 عدد، خلال پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری
کشمش پلویی 1/2 لیوان، زعفران دم شده 2 قاشق چایخوری، پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده 300 گرم، تخممرغ 2 عدد، آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری، کره به مقدار لازم
دستور تهیه رشته پلو
گوشت چرخ کرده، یک پیاز رنده شده آب گرفته، آرد نخودچی، تخممرغ و مقداری نمک و فلفل را در کاسهای بریزید و خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. سپس از این مخلوط کوفتههای کوچکی درست کنید و آنها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
در یک ماهیتابه مقداری روغن و کره بریزید. دو پیاز باقیمانده را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس کشمش، خلال پوست پرتقال، پودر دارچین، زعفران دمشده، نمک و فلفل را اضافه کنید. کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
حدود نیم ساعت قبل از تهیه، برنج را خیس کنید. در قابلمه مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج را اضافه کنید و بعد از کمی نرم شدن، برنج را آبکش کنید (پنج دقیقه قبل از آبکش کردن، رشته را به برنج اضافه کنید).
در قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواهتان را قرار دهید. مقداری از مخلوط برنج و رشته داخل قابلمه بریزید و روی آن مقداری از مایه کشمش قرار دهید. دوباره کمی برنج و مقداری از مواد را اضافه کنید و لایه آخر را با برنج بپوشانید.
حرارت را زیاد کنید تا برنج کمی بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و نصف لیوان آب جوش و کمی روغن را مخلوط کرده و روی برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و بگذارید برنج دم بکشد. سپس برنج را در دیس بکشید و همراه با گوشت قلقلی، کشمش سرخ شده، خلال پسته و… تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
۱۰ غذای ساده ولی خوشمزه با قارچ
پنج مدل غذا با بوقلمون مناسب برای ضیافتهای شما
۵ غذای گیاهی خوشمزه و آسان با سویا + عکس
لیست کامل غذاها و میوههای طبع گرم و طبع سرد (بیش از ۲۰۰ مورد)