تغذیه سالم

فرق اصلی نسکافه و قهوه در چیست ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

فرق نسکافه و قهوه

فرق قهوه و نسکافه (Coffee And Instant Coffee) یکی از سوالات رایج کاربران عزیز رضیم است که در ادامه به مبحث تفاوت های نسکافه و قهوه پرداخته ایم.

دانه‌های قهوه پس از اینکه برداشت می‌شوند، یک سری مراحل مختلف روی آن‌ها انجام می‌شود تا آماده مصرف شوند. این مراحل، نوع قهوه یا نسکافه یا کافی میکس یا اسپرسو یا سایر نوشیدنی‌های قهوه را مشخص و دسته‌بندی می‌کند.

فرق کافی با نسکافه

قهوه چیست ؟

قَهوه یک نوشیدنی محبوب است که از دانه‌های سرخ کرده و آسیاب‌شده گیاه قهوه درست می‌شود. این گیاه به مناطق نیمه‌گرمسیری آمریکای جنوبی و برخی نواحی آسیای جنوبی و جنوب شرق آسیا تعلق دارد.

این گیاه از آفریقا به دیگر نقاط جهان گسترش یافت و امروز در بیش از ۷۰ کشور کشت می‌شود، به ویژه در مناطق گرمسیری آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقا. وقتی میوه گیاه قهوه می‌رسد، دانه‌های آن را برداشت و پردازش می‌کنند.

دانه‌های قهوه خشک شده به صورت‌های مختلفی بو داده می‌شوند، بستگی به عطر و طعم مورد نظر دارد. قهوه معمولاً کمی ترش است و به دلیل داشتن کافئین بالا، خاصیت محرکی دارد.

نامگذاری قهوه

قهوه از واژهٔ کفا یا کافا که نام منطقه‌ای در جنوب غربی اتیوپی است، گرفته شده. تاریخ‌دانان عرب می‌گویند که در ابتدا این واژه برای نوعی شراب استفاده می‌شده و سپس به نوشیدنی قهوه نسبت داده شده است. همچنین می‌گویند ریشه این واژه به فعل «قها» (تلفظ: qahā) برمی‌گردد که به معنای بی‌اشتها بودن است، چون در گذشته تصور می‌شد که این نوشیدنی باعث کم شدن اشتها می‌شود.

دلایل متعددی برای نامگذاری قهوه وجود دارد و یکی از معروف‌ترین آن‌ها این است که این واژه از یک زبان اتیوپیایی یا زبان‌های آفریقایی دیگر آمده و به منطقه کفا در اتیوپی اشاره دارد که اولین بار گیاه قهوه در آنجا یافت شد. اهالی این منطقه به گیاه قهوه «بون» می‌گویند.

ابوعلی سینا، حدود هزار سال پیش در کتاب خود درباره قهوه توضیحات زیادی داده و به عنوان «بونو» از آن یاد کرده است. این واژه هنوز هم در اتیوپی به کار می‌رود. ابوعلی سینا از قهوه برای بهبود حال بیماران افسرده استفاده می‌کرده است.

تفاوت قهوه و نسکافه

تفاوت قهوه و نسکافه در چیست؟

نسکافه چیست ؟

نسکافه یک برند قهوه فوری است که توسط شرکت نستله تولید می‌شود. واژه «نسکافه» ترکیبی از دو کلمه Café و Nestlé است. نسکافه از دانه‌های قهوه‌ای که فرآوری شده‌اند، به دست می‌آید. قهوه فوری از طریق روش‌هایی مانند خشک‌کردن انجمادی یا خشک‌کردن پاششی تولید می‌شود؛ این روش‌ها باعث می‌شود که با افزودن آب به قهوهٔ خشک شده، به راحتی آماده نوشیدن شود.

شرکت نستله در سال ۱۹۳۸ برای نخستین‌بار روشی پیشرفته برای تولید قهوهٔ فوری ارائه داد و از آن زمان یکی از تولیدکنندگان مهم قهوه فوری در جهان شده است.

نسکافه از لحاظ سرعت تهیه، وزن کم و عمر طولانی مزایای زیادی دارد، اما اگر در شرایط نامناسب نگهداری شود، ممکن است خراب شود.

نسکافه در اشکال و بسته‌بندی‌های گوناگون موجود است و نوع تقلبی آن در کشورهایی مانند ایران بسیار رایج است.

فرق اصلی نسکافه و قهوه در چیست ؟ (2 نکته مهم)
  • نسکافه 3 در 1 : نسکافه 3 در 1 یکی از انواع محصولات کارخانه Nestle
  • “““html

    • نسکافه 3 در 1: این نوع نوشیدنی شامل قهوه، پودر خامه و شکر است. به خاطر وجود شکر در آن، طعمش شیرین و دلپذیرتر شده و پودر خامه نیز باعث می‌شود که قهوه شما ظاهری کف مانند و دلچسب پیدا کند.
    • نسکافه 2 در 1 : این نوع نسکافه شبیه نسکافه 3 در 1 است اما بدون قند و شکر است. این ویژگی آن را برای کسانی که دیابت دارند یا نمی‌خواهند قند زیادی مصرف کنند، مانند افراد چاق، مناسب می‌کند.

    طبع نسکافه چیست؟

    طبق طب سنتی، نسکافه دارای طبع گرم است و افرادی که طبع گرمی دارند، باید در مصرف آن احتیاط کنند. نوشیدن نسکافه به سلامت شما کمک می‌کند، به هضم غذا می‌آید، و می‌تواند مشکلاتی مانند درد چشم، سردرد، سرماخوردگی، سرفه و آبریزش بینی را رفع کند. همچنین در درمان برخی بیماری‌ها مانند سل، نقرس و خون‌ریزی لثه نیز مؤثر است.

    فرق نسکافه و قهوه

    نسکافه و قهوه چه تفاوت‌هایی دارند؟

    تفاوت نسکافه و قهوه در میزان کافئین

    قهوه معمولی (قهوه آسیاب شده) معمولاً کافئین بیشتری نسبت به قهوه فوری و نسکافه دارد. این تفاوت به دو عامل مهم در روند دم کردن قهوه بستگی دارد.

    برای به دست آوردن کافئین، دانه‌های قهوه باید گرم شوند. وقتی قهوه در آب گرم قرار می‌گیرد، کافئین از آن خارج می‌شود و هر چه بیشتر این کار طول بکشد، کافئین بیشتری آزاد خواهد شد.

    این یعنی که شما می‌توانید بر میزان کافئین قهوه‌تان تأثیر بگذارید، مثلاً قهوه ترک یا فرنچ پرس به خاطر روش دم‌کردن و حرارت بیشتری که دریافت می‌کنند، کافئین بالاتری دارند.

    اما در مورد نسکافه، این کنترل به دست شما نیست و فقط به تولیدکننده بستگی دارد که معمولاً سعی می‌کند قهوه با کافئین بالا تهیه کند. بعضی‌ها فکر می‌کنند با استفاده بیشتر از نسکافه می‌توانند کافئین بیشتری بگیرند که این کار می‌تواند باعث تلخی بیش از حد و بعضی مشکلات سلامت شود.

    فرق نسکافه با قهوه

    آیا نسکافه همون قهوه است؟

    فرق قهوه و نسکافه از نظر کیفیت

    تفاوت قهوه و نسکافه همچنین به جنبه‌های اقتصادی هم مربوط می‌شود. معمولاً قهوه‌های با کیفیت پایین و ارزان در نسکافه‌ها استفاده می‌شود، در حالی که قهوه آسیاب شده از دانه‌های با کیفیت تشکیل شده است.

    دلیل کیفیت پایین نسکافه‌ها را می‌توان به کار رفتن قهوه روبوستا، که قیمت پایین‌تری دارد و کافئین بالاتری نیز نسبت به قهوه عربیکا دارد، نسبت داد. در نوشیدن قهوه، معمولاً توصیه می‌شود که مقدار کمی قهوه روبوستا با عربیکا ترکیب شود تا کیفیت و کافئین متعادل‌تری حاصل شود.

    تفاوت نسکافه با قهوه

    تفاوت قهوه فوری نسکافه و کافی

    فرق نسکافه و قهوه از نظر تهیه

    شرکت‌های تولید کننده نسکافه به دلیل نحوه تهیه‌اش که کافئین کمتری دارد، معمولاً از قهوه روبوستا به طور کامل استفاده می‌کنند در تهیه نسکافه.

    “`

    نسکافه خود آورده‌اند و این مسئله اصلاً خوب نیست.

    علاوه بر کافئین بالا، بوی قوی و طعم غلیظ و همچنین قیمت پایین قهوه روبوستا، دلایلی هستند که باعث می‌شوند از این نوع قهوه برای تهیه قهوه فوری و نسکافه استفاده کنند. همچنین، روبوستا راحت‌تر رشد می‌کند و تقریباً دو برابر عربیکا رشد می‌کند.

    دلیل دیگر برای استفاده زیاد از روبوستا این است که این قهوه در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم است. به همین دلیل، می‌توان گفت که همه این عوامل باعث شده‌اند تا از روبوستا بیشتر در نسکافه‌ها و قهوه فوری نسبت به قهوه آسیاب شده استفاده شود و این موضوع تفاوت قهوه و نسکافه را شکل می‌دهد.

    تفاوت قهوه با نسکافه

    فرق قهوه و قهوه فوری چیست؟

    تفاوت نسکافه و قهوه از نظر زمان دم کردن

    یکی از مزیت‌های اصلی نسکافه (قهوه فوری) نسبت به قهوه، زمان لازم برای آماده‌سازی آن است.

    برای دم کردن قهوه زمان زیادی نیاز است و همچنین به وسایل خاصی احتیاج دارید، در حالی که برای تهیه نسکافه چنین موضوعاتی مطرح نیست.

    آنچه برای تهیه یک لیوان نسکافه و قهوه فوری نیاز دارید، تنها یک لیوان آب جوش است. این برای بسیاری از افراد به دلیل مشغله کاری و زمان اهمیتی ویژه دارد و می‌توان به عنوان یک تفاوت اصلی قهوه و نسکافه به آن اشاره کرد.

    منبع: cafimafi

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا