فواید بی نظیر معجون کنجد و عسل (مرحله به مرحله)

“`html
معجون کنجد و عسل برای تقویت حافظه
معجون کنجد و عسل یکی از خوشمزهترین و مفیدترین خوراکیهای عسلی است. تهیه این معجون بسیار آسان است و در زمان کمی میتوانید آن را درست کنید.
این معجون از گذشته بهعنوان یک تقویتکننده حافظه شناخته شده و امروزه نیز در طب سنتی اسلامی از خواص آن استفاده میشود. امام صادق علیه السلام در مورد تأثیر این معجون بر افزایش حافظه تأکید زیادی داشتهاند. با ما همراه باشید.
خواص ارده کنجد و عسل
اگر هر روز ترکیب عسل و کنجد را مصرف کنید، برای سلامتی کلی بدن بسیار مفید است و همچنین عطر و طعم فوقالعادهای دارد. این ترکیب در بسیاری از رژیمهای غذایی، به ویژه رژیم غذایی مدیترانهای، وجود دارد.
کنجد بسیار مفید است و منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی مانند: آهن، منیزیم، کلسیم، منگنز، مس و فسفر است. این ترکیب شامل اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و مقدار زیادی از ویتامینهای E، A و گروه B نیز هست.
این گیاه خستگی فکری را کاهش میدهد و برای افرادی که نیاز دارند کارهای فکری انجام دهند، مانند طراحی و درس خواندن، غذایی بسیار خوب است.
لیستین موجود در کنجد نوعی چربی حاوی فسفر است که برای اعصاب و همچنین مغز و غدد بسیار ضروری است. تقویت حافظه انسان نیز به این ماده نیاز دارد.
28 درصد مغز از لیستین تشکیل شده و این ماده در مغز انسان بیشتر از سایر حیوانات وجود دارد. بنابراین موفقیت و پیشرفتها به همین لیستین وابسته است.
مقدار لازم برای هر فرد معمولی ۱۵ گرم است. اما باید توجه داشت که در مصرف آن زیادهروی نشود زیرا کنجد دیر هضم است و زیاد خوردن آن ممکن است باعث خارش و بوی بد دهان شود. برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است کنجد را با عسل مصرف کنید.
کنجد و عسل چه فوایدی دارد ؟
خواص عسل روی حافظه
مطالعات نشان دادهاند که عسل نقش مهمی در تقویت حافظه دارد. ویتامین D موجود در عسل به تنظیم کلسیم و فسفر در بدن کمک میکند و به این ترتیب حافظه بهبود مییابد.
علاوه بر این، صمغ موجود در عسل از سفت شدن جدار عروق جلوگیری میکند و آنها را نرم نگه میدارد و به این ترتیب مواد غذایی بهتر به مغز و اعصاب میرسد و اطلاعات به خوبی در حافظه میماند.
دستور تهیه معجون کنجد و عسل
ابتدا مقداری زعفران دمکرده را به عسل و کنجد (1 قاشق غذاخوری کنجد و 1 قاشق غذاخوری عسل) اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به حالت خمیری تبدیل شود.
دقت کنید که مقدار زعفران نباید آنقدر زیاد باشد که عسل را شل کند. برای یک شیشه کوچک معمولاً یک قاشق غذاخوری زعفران کافی است.
نیم ساعت بعد، کنجدها به روی معجون میآیند و قبل از مصرف آن را به خوبی هم بزنید. روزی یک قاشق از این معجون مقوی و کم کالری بخورید.
این معجون حدود 150 کالری، 8 گرم چربی، 21 گرم کربوهیدرات، 1 گرم فیبر و 3 گرم پروتئین دارد. بهترین زمان مصرف آن در صبح با معده خالی است تا انرژی لازم را برای روز آینده تأمین کند.
خاصیت درمانی مخلوط کنجد و عسل
مخلوط کنجد و عسل خواص درمانی زیادی دارد. این ترکیب سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، میل به شیرینی را کاهش میدهد، یبوست را درمان میکند، مشکلات معده را تسکین میدهد و برای ورم معده، کولیت و زخمها مفید است. همچنین به تقویت استخوانها، افزایش استقامت بدن، سلامت پوست و مو و تقویت حافظه کمک میکند.
عسل نیز از زمانهای قدیم بهعنوان دارو و ماده غذایی استفاده شده است. عسل یک ماده شیرین طبیعی است که توسط زنبورها از شهد گلها و ترشحات گیاهان تولید میشود.
در سالهای اخیر بیش از ۲۰۰ ترکیب مفید در عسل شناساییشده است. عسل یک محلول قندی با فروکتوز و گلوکز به عنوان مواد اصلی تشکیلدهندهاش است.
“““html
عسل همچنین شامل مواد معدنی، پروتئین، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیمها و ویتامینها است.
مصرف عسل با کنجد
آنتیاکسیدانها که در عسل وجود دارند، نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آسیبها دارند و میتوانند از بروز بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت جلوگیری کنند.
علاوه بر این، عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و به کاهش فساد مواد غذایی کمک میکند.
سالهاست که مصرف انواع معجونهای ترکیبی به دلیل خاصیتهای مفیدی که دارند، رواج یافته است. اما متأسفانه اکنون شاهد این هستیم که جوانان به جای معجونهای سالم ایرانی، میانوعدههای ناسالم و با ارزش غذایی کم را انتخاب میکنند.
با توجه به توضیحات درباره عسل و کنجد، ترکیب این دو ماده در قالب انواع معجونها میتواند یک میانوعده مناسب و خوشمزه باشد، در حالی که خوراکیها و اسنکهای موجود در بازار معمولاً حاوی طعمدهندههای زیاد، رنگهای مصنوعی و مواد نگهدارنده هستند.