ماکودا، کتلت مراکشی تند و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
ماکودا، کتلت مراکشی تند و خوشمزه
ماکودا شبیه به کیک سیب زمینی به نظر میرسد و یکی از خوراکیهای محبوب خیابانی در مراکش است.
فوت و فن درست کردن یک کتلت خوشمزه
۱- برای اینکه کتلت بوی خوبی داشته باشد، حتماً آب سیب زمینی خام را بگیرید.
۲- اگر میخواهید از سیب زمینی پخته استفاده کنید، حتماً آن را رنده کنید. ولی اگر سیبزمینیها خام هستند، آنها را با چرخ گوشت چرخ کرده و آبشان را بگیرید.
۳- کتلت مراکشی معمولاً گوشت ندارد. اما اگر خواستید گوشت اضافه کنید، از آرد نخودچی استفاده کنید.
۴- از آرد سوخاری و گندم استفاده نکنید زیرا ممکن است کتلتها را خمیر کند.
۵- کتلتهایی که با سیبزمینی خام درست میشوند، روغن کمتری مصرف میکنند و سالمتر هستند.
۶- برای سرخ کردن کتلتها با سیبزمینی پخته به روغن بیشتری نیاز دارید، پس بعد از سرخ شدن کتلتها، آنها را روی کاغذ روغنگیر یا دستمال قرار دهید تا چربی اضافیشان گرفته شود.
دستور تهیه ماکودا کتلت مراکشی ساده و خوشمزه
۷- از ترخون و مرزه به عنوان طعمدهنده کتلت استفاده کنید. این دو عطر و طعمی عالی به کتلت میدهند.
۸- اگر میخواهید طعم بهتری از کتلت بگیرید، آن را با نان بولکی، پیاز و جعفری، سس گوجه تند و خیارشور نوش جان کنید.
۹- استفاده از گوشت بدون چربی ممکن است کتلتها را خشک کند، بهتر است از گوشت نیمچرب استفاده کنید.
۱۰- زیره طعمی متفاوت به کتلت میدهد. استفاده از زیره آسیاب شده میتواند طبع سرد گوشت و سیب زمینی را متعادل کند.
از انواع دیگر کتلت میتوان به کتلت بادمجان، کتلت مرغ، کتلت لوبیا سفید و کتلت برنج با سویا اشاره کرد.
مواد لازم :
سیب زمینی: ۳ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
سیر (ریز خرد شده): ۲ حبه
زیره (پودر شده): یک قاشق سوپخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
برگ گشنیز (خرد شده): یک مشت
آرد: حدود یک پیمانه
روغن: برای سرخ کردن
مراحل پخت :
گام ۱: سیبزمینیها را در آب بپزید تا نرم شوند.
گام ۲: سپس پوست آنها را کنده و رنده کنید و نمک، فلفل سیاه و زیره اضافه کنید.
گام ۳: تخممرغ، سیر و برگ گشنیز خرد شده را اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید.
گام ۴: از مخلوط به دست آمده گلولههایی درست کرده و در کف دست خود پهن کنید و در آرد بغلطانید.
گام ۵: روغن را در ظرفی روی حرارت گرم کنید و کتلتها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
گام ۶: کتلتها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس سرو کنید.