تغذیه سالم

مهمترین و بهترین خواص درمانی ساگو برای سلامتی بدن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

ساگو نوعی نشاسته است که از درختی به نام ساگو گرفته می‌شود. این درخت به طور طبیعی در مناطق مختلفی از جمله اندونزی، مالزی، فیلیپین و گینه نو رشد می‌کند و دارای سرعت رشد بالایی است. این درخت‌ها با اغلب نوع خاک‌ها سازگار هستند و از هر درخت نخل ساگو می‌توان بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم نشاسته استخراج کرد. در ادامه، خواص مختلف ساگو را بررسی خواهیم کرد.

ارزش غذایی و خواص ساگو

ساگو یکی از نشاسته‌هایی است که در سراسر جهان در غذاها استفاده می‌شود و جزء رژیم غذایی بسیاری از افراد است. این ماده از نظر تغذیه‌ای چندان غنی نیست، اما مقدار زیادی کربوهیدرات دارد که برای تأمین انرژی بسیار مهم است. ساگو می‌تواند به صورت پودری یا بصورت دانه‌های کوچک تهیه شود. نوع پودری آن خالص و تماماً از نشاسته است.
برای تهیه نوع دانه‌ای ساگو، ابتدا آن را با مقداری آب ترکیب کرده و سپس حرارت می‌دهند، بنابراین دانه‌ای که به دست می‌آید خالص نیست. استفاده از این نشاسته بسیار مفید است و اگر نمی‌خواهید از آرد معمولی استفاده کنید، می‌توانید با مشورت یک متخصص از این نشاسته استفاده کنید و حتی نان تهیه کنید تا ساگو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

بسیاری از افراد قبل از افزودن یک ماده به رژیم غذایی خود، به ارزش آن توجه می‌کنند. ساگو نشاسته‌ای بسیار خالص است و مواد دیگری در آن به مقدار بسیار کم وجود دارد و شما نمی‌توانید ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم زیادی را در آن پیدا کنید. بنابراین بهتر است ارزش غذایی این ماده را بررسی کنیم تا با آن بیشتر آشنا شوید. هر ۱۰۰ گرم ساگو دارای ارزش غذایی زیر است:

کالری ۳۳۲ کیلوژول

پروتئین ۱ گرم

چربی ۴۱ گرم

کربوهیدرات ۸۳ گرم

فیبر کمتر از یک گرم

روی به میزان کم

ساگو

نکته : همانطور که در مقادیر تغذیه‌ای این نشاسته مشاهده می‌کنید، برخلاف آردهای دیگر که پر از مواد مغذی و ویتامین‌ها هستند، این نشاسته فاقد ویتامین‌ها و مواد معدنی قابل توجهی است و تنها مقدار کمی روی دارد که تقریباً ۱۱ درصد از نیاز روزانه هر فرد را تأمین می‌کند. با این حال، این نشاسته نوعی آرد طبیعی است و برخی افراد که دارای بیماری‌هایی مثل سلیاک هستند و نمی‌توانند از آردهای معمولی استفاده کنند، می‌توانند از ساگو بهره ببرند.

ساگو دارای فواید خاصی است و با اینکه مواد مغذی و ویتامین‌های زیادی در آن وجود ندارد، اما برای بدن یک سری فوائد دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

ساگو منبع غنی از کربوهیدرات

یکی از مهم‌ترین خواص ساگو این است که سرشار از کربوهیدرات است. این مواد می‌توانند به راحتی با مولکول‌های مضر رادیکال‌های آزاد مقابله کنند. اگر میزان این مولکول‌ها در بدن افزایش یابد، ممکن است به سلول‌های سالم آسیب بزنند و آنها را به سلول‌های سرطانی تبدیل کنند و خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهند.
طبق تحقیقات انجام شده، مشخص شده که ساگو حاوی مقدار زیادی پلی‌فنول است که این مواد می‌توانند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کنند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

استفاده از این نشاسته می‌تواند به بدن کمک کند تا از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کند، بنابراین اضافه کردن این ماده به رژیم غذایی به شما کمک خواهد کرد و برای سلامت بدن مفید خواهد بود. همچنین اخیراً تحقیقاتی پیرامون تاثیر ساگو بر روی موش‌ها انجام شده که نشان‌دهنده کاهش قابل توجه تخریب رادیکال‌های آزاد و خطر تصلب شرایین بوده است. دانشمندان معتقدند این امر به دلیل بالا بودن میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ساگو است، اما باید یادآور شد که این نتایج تنها بر روی حیوانات انجام شده و برای انسان‌ها نیاز به تحقیقات بیشتری است.

“`

انجام نشده است.

مهمترین و بهترین خواص درمانی ساگو برای سلامتی بدن (2 نکته مهم)

خواص ساگو

مقداری نشاسته مقاوم در ساگو

ساگو یکی از مهم‌ترین منابع کربوهیدرات به شمار می‌آید و تقریبا ۷.۵ درصد از آن را نشاسته مقاوم تشکیل می‌دهد. این نوع نشاسته در بدن گوارش نمی‌شود و به روده‌ها می‌رسد، جایی که باکتری‌های خوب روده از آن استفاده می‌کنند. این باکتری‌ها با تبدیل این نشاسته به اسیدهای چرب کوتاه، می‌توانند حساسیت به انسولین را کاهش دهند و افراد را از خطر دیابت دور نگه دارند.

روش‌های استفاده از ساگو

معمولا نشاسته ساگو را با آب ترکیب کرده و مصرف می‌کنند، اما بهتر است بدانید که می‌توانید این نشاسته را در دستور پخت انواع دسرها و غذاهایی که نیاز به نشاسته دارند، استفاده کنید. این کار باعث می‌شود از خواص ساگو بهره‌مند شوید و به تقویت سیستم ایمنی و کاهش بیماری‌ها کمک کنید.

خطرات مصرف ساگو

ساگو می‌تواند سمی باشد و اگر نوع فرآوری نشده آن را استفاده کنید، ممکن است مشکلات زیادی برای شما به وجود آورد. استفاده از نوع خام این ماده می‌تواند به کبد آسیب برساند و حتی خطر حالت تهوع یا مرگ را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل، همیشه باید نوع فرآوری شده ساگو را تهیه کرده و در غذاهایتان به کار ببرید.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا