مواد لازم و آموزش آش اسفناج خانگی (مرحله به مرحله)

آش اسفناج را به سادگی بیاموزید
آش اسفناج یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که مثل دیگر آشهای معروف ایرانی، حبوبات ندارد. اگر میخواهید طرز تهیه این آش را یاد بگیرید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
اسفناج | ۱ کیلوگرم |
عدس | ۱ لیوان |
کلم برگ خرد شده | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
پیاز داغ | ۵ قاشق غذاخوری |
نعناع داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
رشته آش | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
چطور آش اسفناج درست کنیم
آماده سازی کلم ها
برای تهیه آش اسفناج، ابتدا کلم برگ را با دقت شسته و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن خارج شود. بعد از اینکه کلمها آبش رفت، آنها را ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
خرد کردن اسفناج
در این مرحله، اسفناجها را تمیز میکنیم و به خوبی میشوییم و در آبکش میگذاریم تا خشک شوند. سپس یا با خردکن اسفناج را خرد میکنیم و یا روی تخته با چاقو خرد میکنیم.
خیساندن عدس
اسفناج نیازی نیست خیلی ریز خرد شود. برای عدس، آن را در یک کاسه میریزیم و رویش آب میریزیم و اجازه میدهیم به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورد. پیاز را پوست کنده، شسته و به شکل نگینی خرد میکنیم.
تفت دادن پیاز
یک تابه مناسب روی حرارت کم قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم. پس از داغ شدن، پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم شوند و کمی طلایی رنگ شوند.
افزودن اسفناج و عدس به تابه
حالا اسفناج خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی زردچوبه هم اضافه میکنیم و تفت میدهیم. سپس عدس را در آبکش ریخته و چند بار میشوییم تا آب اضافهاش برود و بعد به ترکیب در تابه میزنیم.
اضافه کردن آب
حالا در این مرحله همه مواد را با هم مخلوط میکنیم تا خوب ترکیب شوند، سپس ۳ لیوان آب به آنها اضافه میکنیم و کمی فلفل سیاه هم روی مواد میپاشیم. درب تابه را میگذاریم و اجازه میدهیم تا مواد کاملاً بپزند.
پخت برگ های کلم
سپس برگهای کلم خرد شده را در یک قابلمه میریزیم و به اندازه ۴ بند انگشت روی کلمها آب اضافه مینماییم. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم تا به آرامی بپزند.
اضافه کردن رشته آشی
بعد از پخت، کلمها را در یک آبکش میریزیم تا تا حد ممکن آب اضافی آنها خارج شود. سپس ۳ قاشق پیاز داغ به مواد داخل تابه اضافه میکنیم و منتظریم تا آش جا بیفتد و مواد آن کاملاً به هم بچسبند، سپس خانگی (مرحله به مرحله) را اضافه میکنیم.
تزئین و سرو
بعد از اینکه رشتهها نرم شدند، به آش کشک به مقدار دلخواه اضافه میکنیم و مواد را هم میزنیم تا کاملاً با کشک مخلوط شود و سپس حرارت را خاموش میکنیم. آش اسفناج آماده شده را در یک کاسه میریزیم و با نعناع داغ، پیاز داغ باقیمانده و سیرداغ تزئین میکنیم. نوش جان!