مواد لازم و آموزش آش ماست ترکیه ای برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آش ماست ترکیه ای: یک دستور خوشمزه
آش ماست ترکیه ای یکی از آش های خوشمزه و محبوب در ترکیه است که به شیوه های مختلفی تهیه می شود. برای یادگیری دستور پخت کامل آش ماست ترکیه ای لطفاً با سایت آموزشی رضیم ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
برنج شکسته | ۳ قاشق غذاخوری |
نخود | ۱ لیوان |
ماست | ۲ لیوان |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۱ حبه |
عصاره گوشت | ۱ عدد |
نعنا داغ | به مقدار کافی |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت آش ماست ترکیه ای
مرحله اول
برای تهیه این آش خوشمزه، ابتدا نخود را به خوبی بشویید و آن را در یک کاسه آب قرار دهید. اجازه دهید نخودها یک روز در آب بمانند تا نفخ آنها گرفته شود. بعد از یک روز، نخودها را آبکش کنید.
مرحله دوم
در مرحله بعدی، نخودها را در یک قابلمه حاوی آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. بگذارید نخودها در آب جوش بمانند تا کاملاً پخته و نرم شوند. این روش حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان میبرد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم
حالا نخودها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها خارج شود. سپس پیاز را ریز رنده کنید و آن را از صافی بگذرانید تا آب اضافیاش خارج شود. حالا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز در یک کاسه مناسب بریزید.
مرحله چهارم
در این مرحله کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا همه چیز به طور یکنواخت مخلوط شود. سپس مقداری از مواد دیگر را به آن اضافه کنید.
“`html
مواد گوشتی را جدا کرده و به شکل قلقلی در دست فرم میدهیم.
مرحله پنجم
حالا قلقلیها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار میدهیم. سپس برنج شکسته را به همراه ۳ لیوان آب در یک قابلمه مناسب میریزیم. قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا برنج بپزد.
مرحله ششم
زمانی که برنج کاملاً پخته شد، نخود پخته شده را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط میکنیم. در یک کاسه نسبتاً بزرگ، ماست و آرد را با هم میریزیم و سپس سیر را با رنده ریز رنده میکنیم.
مرحله هفتم
حالا ۳ لیوان آب به کاسه اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم تا مواد خوب ترکیب شوند، سپس این مخلوط را به قابلمه میافزاییم. در ادامه، یک تابه مناسب روی حرارت ملایم میگذاریم و کمی روغن مایع به آن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
وقتی روغن خوب گرم شد، قلقلیها را در تابه میچینیم و خوب سرخ میکنیم. بعد از سرخ کردن، گوشتها را به همراه عصاره گوشت و نعنا داغ به قابلمه اضافه کرده و پس از کمی جوشیدن، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله نهم
در انتها، آش ماست را در ظرف مورد نظرمان میریزیم و به دلخواه با نعنا داغ و قلقلیها تزیین میکنیم. توجه داشته باشید بعد از اضافه کردن ماست، آش زیاد نجوشد؛ در غیر این صورت ماست بریده میشود. نوش جان!