مواد لازم و آموزش آش ماست و لپه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش آش ماست و لپه
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع آش، آش ماست است. این آش با استفاده از سبزی و لپه تهیه میشود. تفاوت این آش با آش رشته، استفاده از ماست و برنج و آب مرغ یا جگر و دل مرغ در آن است. این آش بسیار خوشمزه است و میتوان آن را به عنوان غذا یا پیش غذا تهیه و سرو کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله آموزشی آش ماست و لپه در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم آش ماست و لپه | |
اسفناج | ۱۰۰ گرم |
گشنیز | ۱۰۰ گرم |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
شوید | ۱۰۰ گرم |
تره | ۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
آب مرغ | تقریبا ۳ لیوان یا ۱ عدد عصاره مرغ |
لپه | یک سوم پیمانه |
پیاز درشت | ۱ عدد |
ماست چکیده | ۲ لیوان |
آموزش آش ماست و لپه
مرحله اول
برای تهیه آش خوشمزه با ماست و لپه، ابتدا سبزیها را پاک کرده و میشوییم. سپس آنها را خرد میکنیم. لپه را از شب قبل خیس میکنیم تا نفخ آن کاملا گرفته شود. پیاز را نیز شسته و پوست میکنیم.
مرحله دوم
سپس پیاز را خلالی خرد میکنیم. یک قابلمه برداشته و سبزی آش و لپه و پیاز خلالی و یک لیوان آب جوش را داخل آن میریزیم. به آن نمک و فلفل اضافه میکنیم و اجازه میدهیم نیم ساعت روی حرارت بپزد تا سبزی لعاب بیاندازد.
مرحله سوم
در این مرحله، آب مرغ را اضافه میکنیم و وقتی به جوش آمد، برنج را به آن اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که برنج بعد از حدود ۷ تا ۸ دقیقه پخت، لعاب میاندازد. سپس حرارت زیر آش را خاموش میکنیم.
مرحله چهارم
مهم است که برنج له نشود و وقتی قابلمه را از روی حرارت برمیداریم، برنج کمی زنده باشد. حالا قابلمه را به همین شکل روی گاز خاموش به مدت ۳۰ دقیقه قرار میدهیم.
مرحله پنجم
بعد از نیم ساعت، وقتی آش کمی جا افتاد، ماستی که قبلاً هم زده و یکدست شده است را به آش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا آش یکنواخت شود. در این آش نباید روغن استفاده شود چون طعم آش را خراب میکند.
مرحله ششم
آش حتماً باید قبل از اضافه کردن ماست، نیم ساعت استراحت کند. در این آش نعنا استفاده نمیشود. همچنین میتوان از دل و جگر مرغ در این آش استفاده کرد که طعم بسیار خوبی به آن میدهد اما این دو مواد اختیاری هستند.