مواد لازم و آموزش استانبولی پلو با گوشت تکه ای برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش استانبولی پلو با گوشت تکه ای
استانبولی پلو که به نام استامبولی پلو هم شناخته میشود، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که میتوان آن را به شیوههای مختلف درست کرد. از رایجترین دستورهای آن میتوان به استانبولی با مرغ، استانبولی بدون گوشت و استانبولی پلو با گوشت اشاره کرد. هر یک از این دستورها خود باز هم انواع مختلفی دارند. ما امروز طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت تکهای را برای شما عزیزان آماده کردهایم که یکی از معروفترین دستورهای پخت این غذا به شمار میرود. معمولاً رستورانها نیز این غذا را با همین روش آماده میکنند. برای یادگیری این آموزش آشپزی با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
برنج | 4 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 4 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد |
لوبیا سبز | 1 پیمانه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت استانبولی پلو با گوشت تکه ای
مرحله اول
برای درست کردن استانبولی پلو با گوشت تکهای، ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا پیاز نرم و شفاف شود. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، مواد را کمی تفت میدهیم تا پیاز با ادویهها خوب مخلوط شود. در ادامه، گوشت گوسفندی را به صورت خورشتی خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم، و خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله سوم
حالا ۲ پیمانه آب به تابه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد. در این حین، به سراغ آماده کردن برنج میرویم؛ برای این کار باید برنج را بسته به نوع آن چند ساعت قبل با آب ولرم و کمی نمک بخیسانیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. سپس پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز طلایی شود.
مرحله پنجم
حالا کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم و به مدت یکی دو دقیقه تفت میدهیم تا پیاز و ادویهها خوب مخلوط شوند. سپس رب گوجهفرنگی را به …“`html
اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا کاملاً سرخ شود.
مرحله ششم
در این مرحله لوبیا سبز را به صورت یکدست خرد کرده، سپس به مدت 5 دقیقه در آب جوش قرار میدهیم. بعد از این مدت، لوبیا سبز را آبکشی کرده و به تابه اضافه میکنیم. سپس گوجهفرنگیهای پوره شده را نیز اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
حالا مواد را با هم مخلوط میکنیم تا خوب ترکیب شوند و آب درون تابه کشیده شود. سپس تابه را از روی حرارت بر میداریم. در ادامه، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم.
مرحله هشتم
در این مرحله 1 قاشق غذاخوری نمک و 1 قاشق روغن به آب اضافه میکنیم. بعد از اینکه آب به جوش آمد، برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه کرده و به مدت 7 تا 10 دقیقه زمان میدهیم تا برنج کمی بپزد.
مرحله نهم
پس از این مدت، برنج را آبکشی میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن اضافه میکنیم. میتوانیم به سلیقه خود از نان لواش یا سیبزمینی ورقه شده برای ته دیگ استفاده کنیم.
مرحله دهم
حالا مقداری از برنج را در ته قابلمه میریزیم تا ته دیگ داشته باشیم. سپس کمی از مخلوط پوره گوجهفرنگی و لوبیا سبز را روی برنج میریزیم. همچنین میتوانیم گوشت را به همین صورت در میان برنج قرار دهیم یا آن را جداگانه کنار برنج سرو کنیم.
مرحله یازدهم
پس از پر شدن قابلمه، یک دمکنی روی درب قابلمه قرار داده و استانبولی پلو را دم میگذاریم. بعد از گذشت 45 دقیقه تا 1 ساعت، استانبولی پلو ما آماده است و میتوانیم آن را با سالاد یا ترشی سرو کنیم.