مواد لازم و آموزش حلیم بادمجان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش حلیم بادمجان
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. این غذا به لطف مواد گوناگونی که میتوانید استفاده کنید، بسیار قابل تنوع است. برای نمونه، میتوانید بهجای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید یا حتی آن را بدون گوشت درست کنید. در ادامه، با رضیم همراه باشید تا آموزش گام به گام حلیم بادمجان را مشاهده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۳۰۰ گرم |
گوشت سردست | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۱۰۰ گرم |
عدس | ۵۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
کشک | ۱۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
آموزش حلیم بادمجان
مرحله اول
برای تهیه حلیم بادمجان خوشمزه، یکی از پیازها را پوست میگیریم، میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد میکنیم. سپس یک قابلمه را روی حرارت کم میگذاریم و مقداری روغن در آن میریزیم تا کمی داغ شود.
مرحله دوم
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی نرم شود. سپس گوشت شسته شده را به آن اضافه کرده و کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی مواد میریزیم. تا رنگ گوشت خوب تغییر کند، مواد را بهخوبی تفت میدهیم.
آموزش حلیم بادمجان
حالا حدوداً ۶ تا ۷ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم. در ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را خیلی کم میکنیم تا گوشت بهخوبی پخته شود. در این حین، بادمجانها را پوست میگیریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، بادمجانها را میشوییم و در آبکش میگذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود. یک تابه را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن در آن میریزیم. بادمجانها را از وسط نصف کرده و در تابه قرار میدهیم تا سرخ شوند.
مرحله پنجم
وقتی یک طرف بادمجانها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. بادمجانهای سرخ شده را در یک بشقاب قرار داده و کنار میگذاریم. وقتی گوشت حدود ۲ ساعت پخته شد، به آن سر میزنیم و تست میکنیم.
آموزش حلیم بادمجان
در این مرحله، میتوانید بادمجانهای سرخشده را به مخلوط گوشت و آب اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. سپس بگذارید تا همه مواد به خوبی بپزند و جا بیفتند. در آخر ادویهها و نعناع خشک را به آن اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
“““html
اگر گوشت هنوز کاملاً پخته نشده باشد، اجازه میدهیم تا یک ساعت دیگر بپزد. اگر از گوشت گوسفند استفاده کرده باشیم، گوشت زودتر میپزد، در حالی که گوشت گوساله به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. (پس از پخت، ما باید حداقل یک لیوان از آب گوشت داشته باشیم).
مرحله هفتم
از همان ابتدا اگر لازم بود، آب بیشتری به گوشت اضافه میکنیم تا در حین پخت به آن آب جوش اضافه نکنیم. بعد از اینکه گوشت پخته شد، آن را از قابلمه بیرون میآوریم و درون یک صافی قرار میدهیم تا خنک شود.
مرحله هشتم
در این مرحله گوشت را به صورت تکههای ریز خرد میکنیم و دوباره آن را داخل قابلمهای که آب گوشت دارد میریزیم. سپس قابلمهای را روی حرارت کم قرار میدهیم و برنج را پاک میکنیم و میشوییم و داخل قابلمه میریزیم.
آموزش حلیم بادمجان
به همین ترتیب عدس را نیز پاک میکنیم و میشوییم و به برنج اضافه میکنیم و ۲ تا ۳ لیوان آب روی مواد میریزیم و اجازه میدهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزند.پیازهای باقیمانده را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله دهم
سپس یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و روغن داخل آن میریزیم و حرارت را کم میکنیم تا روغن داغ شود. بعد پیازها را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا نرم شوند و اجازه میدهیم تا طلایی شوند.
مرحله یازدهم
در همین حال، سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و خلالی خرد میکنیم. پیازهای سرخ شده را داخل صافی میریزیم تا روغن اضافی آنها خارج شود و سپس سیرها را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا سرخ شوند.
مرحله دوازدهم
حالا سیرها را نیز داخل صافی میریزیم تا روغن اضافی آنها هم خارج شود. سپس دوباره تابه را روی حرارت قرار میدهیم و اگر روغن کافی نبود، کمی روغن داخل تابه میریزیم و نعناع خشک را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مرحله سیزدهم
وقتی که روغن داغ شد، تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم، زیرا داغ بودن روغن باعث سیاه شدن نعناعها میشود. حالا به ترکیب عدس و برنج نگاهی میکنیم و اگر عدسها پخته شده بودند، آنها را با گوشتکوب میکوبیم.
مرحله چهاردهم
سپس این مخلوط را به قابلمهای که گوشتها در آن هستند اضافه میکنیم و بادمجانهای سرخ شده را نیز میافزاییم. (میتوانید بادمجانها را نیز با گوشتکوب له کنید یا در غذاساز ریخته و به صورت پوره درآورید و به مواد افزوده کنید).
مرحله پانزدهم
سپس نیمی از پیازداغ، نعناع داغ و سیرداغ را به مواد اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت کم قرار میدهیم تا بادمجانها با آب گوشت بپزند و کاملاً نرم و له شوند. بعد از اینکه تمام مواد پخته شدند، کشک را اضافه میکنیم.
مرحله شانزدهم
حالا تمام مواد را خوب مخلوط میکنیم تا تماماً به کشک آغشته شوند و بعد از ۱۰ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و حلیم بادمجان آماده شده را در ظرف میریزیم و با پیازداغ، سیرداغ و نعناع داغ باقیمانده تزئین میکنیم. نوش جان!